Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
49
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
183.63 Кб
Скачать

64. Головні pr-агентства в Україні

Однією з відомих спеціалізованих PR-агенцій в Україні вважають Publicity creating, що і надає послуги в галузі PR від 1998 року. Компанія стратегічних комунікацій Publicity Creating працює на ринку України понад 16 років і є лідером серед українських PR-агенцій.Компанія надає професійні послуги у галузі PR та стратегічних комунікацій. 

Агенція HOSHVAPR працює на українському ринку з 2005 року.Співробітники агенції – це команда професіоналів, що мають спеціалізовану освіту і різносторонній досвід роботи в PR. Їх досвід включає розробку і реалізацію проектів різного рівня складності для компаній, що працюють на найрізноманітніших ринках, серед яких: САН ІнБев Україна, Whirpool, Phillips, JTI, OTPBank, Edipresse Україна, NissanMotor Україна та інші.

Pleon Talan («Плеон Талан») - одне з найбільших PR агентств в Україні, яке регулярно впроваджує ноу-хау на вітчизняному ринку, вирішуючи завдання клієнта з максимальною ефективністю. Pleon Talan - єдине PR агентство, яке стало володарем найпрестижнішої нагороди за ефективність Effie Awards Ukraine в 2011 році.З 2009 р ексклюзивно представляє Ketchum Pleon в Україні - найбільшу комунікаційну мережу в Європі та світі.

65. Афінський кодекс в історії pr

Прийнято Генеральною асамблеєю ІПРА ( КОДЕКС ПРОФЕСІЙНОЇ ПОВЕДІНКИ МІЖНАРОДНОЇ АСОЦІАЦІЇ ПО ЗВ'ЯЗКАХ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ) в Афінах у травні 1965 р. у цьому ж році Афінський кодекс прийнятий Європейською конфедерацією зі зв'язків з громадськістю - СЕРП (Європейської конфедерації ПО ЗВ'ЯЗКАХ З ГРОМАДСЬКІСТЮ). У квітні 1968р.

Згідно з цим Кодексом, кожен член ІПРА зобов’язаний дотримуватися суворих моральних норм. Зокрема, кожен член ІПРА зобов’язаний:

Прагнути ... 1. До того, щоб робити внесок у створення таких моральних і культурних умов, які дають можливість людині досягти повного розвитку і користуватися всіма незаперечними правами, наданими йому «Загальною декларацією прав людини».

2. Розвивати засоби і форми спілкування, які, сприяючи вільному потоку необхідної інформації, дозволяють кожному члену суспільства, в якому він живе, відчувати себе в повній мірі інформованим і бути впевненим у своїй власній участі і своєї відповідальності, а також відчувати свою солідарність з іншими членами суспільства.

3. Завжди пам’ятати про те, що його поведінка, навіть в особистому житті, у зв’язку з важливістю відносин між його професією і суспільством – матиме вплив на те, як його професія сприймається в цілому.

4. При виконанні своїх професійних обов’язків дотримуватися моральні принципи і положення Загальної декларації прав людини.

5. Ставитися з належною повагою і дотримуватися людської гідності, визнавати право кожного на власне судження.

6. Сприяти встановленню моральних, психологічних та інтелектуальних умов для діалогу в істинному розумінні цього слова, визнавати право всіх сторін доводити правоту своєї справи і висловлювати свою думку.

66. Кодекс професійної поведінки та етики Міжнародної асоціації pr (ipra)

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КОДЕКС ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ПОВЕДІНКИ У ОБЛАСТІ ПР (Лісабонський кодекс)прийнято на Генеральної асамблеї Європейської конфедерації ПР (СЕПР) в Лісабоні 16 квітня 1978 р. і доповнено 13 травня 1989 р.Справжній кодекс професійної поведінки та етики був прийнятий Міжнародною асоціацією зі зв'язків з громадськістю на її Генеральної асамблеї у Венеції в травні 1961 р. і є обов'язковим для всіх членів асоціації.

1. Особиста і професійна чесність.

Під особистою чесністю прийнято розуміти дотримання високих моральних норм і підтримання доброї репутації. Під професійною чесністю розуміється дотримання конституції, правил та особливості цього кодексу, прийнятогоIPRA.

2. Відносини з клієнтами і службовцями

- основний обов'язок кожного члена IPRA - підтримувати чесні відносини з клієнтами і службовцями, колишніми або нинішніми;

- член IPRA не повинен представляти інтереси однієї з конфліктуючих або конкуруючих сторін без згоди на це всіх зацікавлених сторін;

- член IPRA зобов'язаний зберігати втаємниці конфіденційну інформацію, довірену йому нинішніми або колишніми клієнтами або службовцями;

- член IPRA не повинен користуватися методами, що принижують гідність клієнтів або наймачів іншого членаIPRA

- при виконанні своїх обов'язків для клієнта або наймача член ІРВА не повинен приймати гонорар, комісійні або інші види цінного винагороди за послуги, що надаються, від кого б те ні було, крім клієнта або наймача, без його згоди клієнта або наймача, цього після повного з'ясування всіх обставин;

- член IPRA не повинен пропонувати потенційному клієнтові або наймачеві, щоб його гонорар або інше відшкодування залежали від досягнення певних результатів; він не буде вступати ні в які угоди з цією метою.

3. Відносини з громадськістю та ЗМІ

- член IPRA повинен здійснювати свою професійну діяльність у відповідності з інтересами суспільства і з повною повагою до гідності особистості;

- член IPRA не повинен займатися ніякою діяльністю, яка має тенденцію до нанесення шкоди репутації ЗМІ;

- член IPRA не повинен навмисно поширювати неправдиву або таку, що вводить в оману інформацію;

- член IPRA зобов'язаний за будь-яких обставин надавати всебічну і правдиву інформацію про організацію, в якій він працює;

- член IPRA не повинен створювати ніякої організації, покликаної служити будь-якої заявленої мети, але насправді призначеної служити особливим прихованим або приватним інтересам іншого члена його клієнта або його наймача; він не повинен також отримувати користь з таких інтересів або будь-такий існуючої організації.