Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
183.63 Кб
Скачать

51. Організація і проведення корпоративних заходів.

Організація і проведення корпоративних заходів - достатньо складне і трудомістке заняття, і доручити його краще професіоналам.Вони візьмуть на себе такі питання як:

-вибір місця для проведення заходу для відпочинку -складання програми заходу -технічне забезпечення заходу: апаратура, канцтовари та т.п. -підбір персоналу, обслуговуючого корпоративний захід -організація дозвілля: спортивні змагання, командні ігри, пейнтбол, відвідування басейну та -------тренажерного залу, рибалка і т.д. -організація харчування: кава-брейк, банкет, фуршет, барбекю. Розрахунок меню, оренда ресторану, --банкетного залу, шашличної альтанки, музичний супровід, дискотека і т.д. -трансфер -підбір персоналу, обслуговуючого корпоративний західПроведення корпоративних заходів, свят є невід'ємною частиною корпоративної культури і дозволяє в невимушеній атмосфері встановити особові контакти і сформувати або закріпити відчуття причетності до загальної справи. Проведення корпоративних заходів - це реальна можливість згуртувати дух компанії, вирішити багато корпоративних завдань, розширити взаєморозуміння між співробітниками, укріпити відносини з партнерами і клієнтами. Керівники таких організацій сходяться на думці, що правильно організований корпоративний відпочинок дуже позитивно впливає на створення здорової атмосфери в колективі і підвищення працездатності співробітників.

52. Бренд як об’єкт pr.

Бренд - це сукупність назви та інших ознак (ідентичність бренду, логотип, слоган, символ, фірмовий стиль і т.п.) компанії або її продуктів, що формують цілісний образ, що визначає їх відмінності від конкурентів у сприйнятті потенційних споживачів. Використання PR в брендінгу - це потужний інструмент, керівник репутацією бренду і громадською думкою, що сприяє просуванню бренду та зміцненню його позицій на ринку. Метою створення бренду є отримання доданої вартості, яку споживачі готові платити у вигляді більш високої ціни купованих ними брендованих товарів порівняно з аналогічними за споживчими характеристиками, але не мають бренду. Найдорожчий на сьогодні бренд у світі - Coca-Cola Торгова марка - це ключовий комунікативний елемент бренду, що втілює ідентичність бренду для споживачів. Торгова марка складається з унікальної назви (продукту або компанії) і логотипу. Саме торгова марка забезпечує впізнаваність бренду споживачами, тому служить тим маркером, на який реагують споживачі в першу чергу. Інші елементи (слоган, символ, фірмовий стиль, фірмова мелодія та ін.) Виконують допоміжні функції - сприяють швидкому запам'ятовуванню, легкої ідентифікації та впізнаваності, побудові споживачем потрібних асоціацій. Види брендів: - глобальні бренди, представлені і є брендами в більшості країн світу: Coca-Cola, Pepsi, Procter & Gamble, Mercedes, Hugo Boss, Sony та ін.   - локальні бренди, які мають популярність на окремих обмежених локальних ринках (країна, регіон, місто) - пиво "Балтика", автомобілі "ВАЗ", шоколад "Оленка" та ін. В залежності від об'єкта брендингу розрізняють:    - Бренд продукту - коли певний продукт просувається під власною торговою маркою, яка не співпадає з найменуванням компанії-виробника. Приклади: пральний порошок Tide   -  Бренд компанії - коли продукти продаються під торговою маркою компанії-виробника. Приклади: автомобілі Ford, комп'ютерна техніка Asus, одяг Dolce & Gabbana.    Персональний бренд - коли об'єктом брендингу є людина, наприклад артист, політик, письменник.