Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
183.63 Кб
Скачать

35. Склад стандартного прес-кита.

Термін прес-кіт інтерпретується як один з основних PR-документів для преси. Зазвичай прес-кіт являє собою збірник кількох PR-документів, як правило, роздають журналістам під час різних PR-заходів: виставок, прес-турів, прес-конференцій, презентацій, зборів акціонерів. Першочергово прес-кіт ставить перед собою завдання надати журналістам вичерпну інформацію про події подію, його основних дійових особах, а також про саму організацію, яка влаштовує цю подію, її керівників, сфері діяльності, товари і послуги, її історії.

Стандартний прес-кіт містить такі основні документи:

  • прес-реліз;

  • факт-лист;

  • біографія керівника (або іншого діючої особи);

  • брошура.

Також у прес-кіт можуть входити:

  • список почесних гостей;

  • інтерв'ю з основними дійовими особами;

  • програма заходу;

  • вирізки з газет з публікаціями на цю тему;

  • заяву для преси

36. Види pr-заходів для розвитку взаємин зі змі.

Взаємодія із ЗМІ є однією з найбільш важливих технологій у формуванні іміджу і репутації компанії, персони, ідеї або навіть окремої події. Взаємодія із ЗМІ може мати самі різні форми

Прес-конференція - це заздалегідь підготовлена і спланована акція, яка заснована на виразно інформаційний привід, який представляє інтерес для всіх зацікавлених сторін. Метою будь-якої прес-конференції є поширення інформації.

Сьогодні існують різновиди прес-конференцій такі як: відео конференції та віртуальна прес-конференції.

Брифінг — короткий публічний виступ для представників засобів масової інформації, на якому учасники певних подій або заходів надають інформацію про поточний перебіг справ, позиції сторін, повідомляють раніше невідомі деталі та відповідають на питанняжурналістів.

Завданням брифінгу є інформування журналістів про підсумки завершеної роботи, заходів, позицій, оцінці. Брифінг завжди носить односторонній характер. На відміну від прес-конференції журналістам не дають можливості ні прокоментувати, ні поставити запитання по темі. Оскільки у брифінгу використовується односторонній зв'язок, то після нього не влаштовується ні фуршет, ні коктейлі, загалом, ніяких контактів з журналістами.

Прес-тур - спеціальний захід для журналістів, наприклад, екскурсія - дуже поширений вид прес-туру для телевізійних ЗМІ. Відрізняє рисою даних заходів є можливість журналіста безпосередньо побувати на місці подій. Довіра до джерела інформації, таким чином, виходить на абсолютно новий рівень.

Прес-сніданок - Його організовують для вузького кола журналістів з ключових видань. Запрошені журналісти мають рідкісну можливість особисто спілкуватися з керівником у неформальній обстановці. Отримана таким чином інформація є ексклюзивною, що дуже важливо для будь-якого ЗМІ.

Прес-клуб - Клубні зустрічі проводяться, як правило, в затишному ресторані і складаються з офіційної частини, під час якої представникам ЗМІ повідомляється про новини організації, і неформального спілкування за дружньою вечерею, нерідко доповненому розважальною програмою.

Зустріч без краваток - досить рідкісний захід, без чітко регламентованої тематики, це також неформальний привід для спілкування зі ЗМІ. У отлічіt від інших заходів інформація подається журналістам для вивчення реакції на неї.

Презентація - при появі нової послуги, виникнення нової організації, послуги, товару, виду діяльності виникає необхідність у її широкому освітленні. Журналісти при цьому отримують можливість публікації матеріалу про новий вид діяльності або культурному об'єкті.

37. Планування та проведення ПР-кампаній. У процесі підготовки й проведення PR-кампанії виділяють такі чотири етапи: