Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
документаційне забезпечення діяльності установ.doc
Скачиваний:
99
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
13.54 Mб
Скачать

20.09.2005 № 247

  1. Підпис складається з назви посади особи, яка підписує документ (повної, якщо документ надруковано не на бланку, скороченої – на бланку), особистого підпису, ініціалів та прізвища. Якщо документ підписують кілька осіб, то їх підписи розташовують один під одним відповідно до підпорядкованості посадових осіб. Якщо документ підписують кілька осіб однакових посад, то їх підписи розташовують на одному рівні. Документи колегіальних органів підписують голова та секретар колегіального органу.

  2. Гриф погодження – це реквізит службового документа, який свідчить про згоду установи, її підрозділу чи посадової особи, що не є авторами документа, з його змістом.

Гриф погодження розміщують нижче реквізиту „Підпис”. Він складається зі слова ПОГОДЖЕНО (без лапок), назви посади особи, яка погоджує документ, особистого підпису, ініціалів, прізвища, дати погодження, наприклад

ПОГОДЖЕНО

Заступник голови правління

Пенсійного фонду України

І.В. Сидоров

12.12.2005

Якщо документ погоджують листом, протоколом, актом тощо, то гриф погодження оформлюється наступним чином:

ПОГОДЖЕНО

Протокол правління національного

банку України 23.09.2005 № 9

25. Віза – це реквізит службового документа у вигляді напису, зробленогопосадовою особою, що висловлює згоду або незгоду з його змістом.

Візою оформляють внутрішнє погодження документа. Віза складається з назви посади, особистого підпису, ініціалів і прізвища особи, яка візує документ, дати візування. Візу розміщують нижче підпису, наприклад

Начальник юридичного відділу

В.Л. Дмитрук

23.02.2005

Візу ставлять на примірниках документів, що залишаються в організації.

  1. Відбитком печатки організації засвідчують на документі підпис відповідальної особи. Перелік документів, на які ставлять відбиток печатки, визначається організацією на підставі нормативно-правових актів та подається в інструкції з діловодства організації.

  2. Відмітка про засвідчення копії складається зі слів “Згідно з оригіналом”, назви посади, особистого підпису, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

  1. Прізвище виконавця документа та його номер службового телефону зазначають на лицьовому боці в нижньому куті останнього аркуша документа, наприклад Матвійчик 45 56 23

  2. Відмітку про виконання документа і направлення його до справи ставлять у лівому куті нижнього берега лицьового боку першого аркуша документа. Вона містить такі дані: посилання на дату і номер документа про його виконання або коротку довідку про виконання, слова „До справи”, номер справи, в якій документ буде зберігатися, дату направлення документа до справи, назву посади і прізвище виконавця, наприклад

До справи № 09-23

Відповідь надіслано 13.12.2005 року № 09-89/2598

Посада ініціали, прізвище

14.12.2005 Року

  1. Відмітка про наявність документа в електронній формі містить повну назву (ім′я) файлу і його місце зберігання, код оператора та інші пошукові дані.

  2. Відмітка про надходження документа до організації містить такі дані: скорочену назву організації, дату надходження документа і реєстраційний індекс документа, які ставлять у правому куті нижнього берега лицьового боку першого аркушу документа.

  3. Запис про державну реєстрацію фіксують тільки на нормативно-правових актах органів державної влади, долучених до державного реєстру та розміщують після номеру акта чи після грифу затвердження.