Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
документаційне забезпечення діяльності установ.doc
Скачиваний:
99
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
13.54 Mб
Скачать

Солом‘янська районна державна адміністрація м. Києва рішення

16.04.03 № 33

м.Київ

Про надання житлової площі громадянам, що перебувають на квартирній черзі

Розглянувши списки для надання житлової площі громадянам – працівникам підприємств, організацій, установ Солом‘янського району і пропозиції житлової комісії, керуючись Положенням про порядок наданої житлової площі в Україні, виконком ВИРІШИВ:

громадянину Панченку П.П., що працює начальником відділу по роботі з персоналом у Національній академії аграрних наук з 1986 р., проживає за адресою вул. Мішина, буд.3, кв. 26, займає кімнату площею 18,5 кв. м у трьохкімнатній квартирі (з підселенням) на площі якої проживає чотири особи:

1.Панченко Петро Павлович – заявник;

  1. Панченко Ірина Андріївна – дружина;

  2. Панченко Олег Петрович – син;

  1. Панченко (Перченко) Олена Іванівна – невістка виділити трьохкімнатну квартиру по вул. Данченка, 52, житловою площею 56 кв. м згідно з чергою № 17232 з 1988 року.

Голова С.В.Савченко

Секретар Т.А.Ємець

4.4.4. Вказівка

Вказівка – розпорядчий документ, який готують міністри, керівники об’єднань, організацій, установ.

Вказівка – документ організаційно-методичного характеру, що видається органами державного управління, міністерствами, відомствами; організаціями з питань, пов'язаних з процесом виконання наказів, інструкцій і інших документів (при оформленні відряджень, накладенні стягнень та ін.).

В організаціях право видання вказівки надано керівникам, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів, які діють на правах єдиноначальності в межах їх компетенції.

Вказівки видаються під час оформлення відряджень, рішень поточних організаційних питань, а також для доведення до виконавців нормативних матеріалів

Текст вказівки, як правило, складається з двох частин: констатуючої і розпорядчої.

Розпорядча частина починається словом "ЗОБОВ'ЯЗУЮ" або "ПРОПОНУЮ". Текст може ділитися на пункти і підпункти.

В останньому пункті вказують особу, на яку покладається контроль за виконанням документа (вказують посаду, ініціали, прізвище). Якщо контроль за виконанням вказівки бере на себе керівник, що підписав його, то останній пункт не потрібен. Датою вказівки є дата його підписання. Оформляють вказівку на бланках з відтворенням всіх реквізитів документа.

4.4.5.Ухвала

Ухвала – правовий акт, що приймається місцевими радами, державними адміністраціями та виконавчими комітетами.

Ухвалою оформлюють також результати діяльності інших колегіальних органів – колегій міністерств і відомств, наукових рад, судів тощо.

В ухвалі визначається територія, коло осіб, на яких вона поширюється, конкретні посадові особи, установи, що зобов′язані контролювати виконання документа. З ухвалою також ознайомлюють населення через засоби масової інформації.

Ухвали складаються із вступної частини, в якій констатується стан питання, що розглядається, і постановчої, що містить переліки заходів із зазначенням термінів виконання й службових осіб, які несуть відповідальність за своєчасне втілення їх у життя, а також тих, кому доручено контроль за виконанням ухвали.

Питання для самоконтролю:

  1. Визначити порядок складання, оформлення, погодження та підписання наказу.

  2. Визначити які розпорядчі документи приймаються одноособово (єдиноначальне), а які в умовах колегіальної діяльності.

  1. Надати характеристику основних видів розпорядчих документів (наказ, розпорядження, постанова, рішення).

ЗМІСТОВНИЙ МОДУЛЬ 3. ДОВІДКОВО-ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА