Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оригінал_Відповіді_БО_14.01.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
161.18 Кб
Скачать
  1. Документальне оформлення й методика обліку використання робочого часу, виробітку та нарахування з/п працівникам.

Облік використання робочого часу здійснюється за кожну зміну в табелі, який відкривається щомісячно на працюючих цеху (відділу), дільниці, тощо.

Для ведення обліку використання робочого часу кожному працюючому присвоюється табельний номер, який наводиться у всіх документах з обліку праці та її оплати.

Табель являє собою іменний список працівників цеху (відді­лу), дільниці тощо, та ведеться окремо по категоріях, а в межах категорії працюючих — в порядку табельних номерів або алфаві­тному порядку.

Записи в табель здійснюють на підставі належно оформлених документів з обліку особового складу: наказу (записок) про при­йом, переведення, звільнення.

Облік явок на роботу та використання робочого часу здійсню­ється в табелі або методом суцільної реєстрації, а саме відмітки всіх прибулих, які запізнилися і т. д., або шляхом реєстрації тіль­ки відхилень (неявок, запізнень і т. д.).

Табель обліку використання робочого часу та розрахунку заробітної плати (форма П-12 та форма П-13).

Форми № № П-12 та П-13 застосовуються для обліку викорис­тання робочого часу всіх категорій працюючих, для контролю за дотриманням працюючими встановленого режиму робочого часу, для отримання даних про відпрацьований час, розрахунку заробі­тної плати, а також для складання статистичної звітності з праці.

Складаються в одному примірнику уповноваженою на те осо­бою. Після відповідного оформлення передаються в бухгалтерію.

Табель обліку використання робочого часу (форма П-14).

Форма №П-14— призначається тільки для обліку викорис­тання робочого часу працівників з твердим місячним окладом чи ставкою.

  1. Види утримань із з/п працюючих та їх відображення в облікових регістрах і звітності.

Утримання із з/п проводяться у випадках, передбачених законодавством України, зокрема ПКУ.

До обов’язкових утримань належать:

  • єдиний соціальний внесок : для працівників на основному місці роботи – 3,6% (для працівників за цивільно-правовим договором (сумісництва) – 2,6%; для державних службовців – 6,1%);

  • податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) – 15% на суму до 10 мінімальних з/п звітного місяця, якщо більше – 17%;

  • утримання за виконавчими листами на підставі рішення суду.

За бажанням працюючого із з/п також можуть утримуватись профспілкові внески – 1% (як правило).

За рішенням керівника можуть утримуватись: неповернуті підзвітні суми, суми заподіяної матеріальної шкоди за результатами інвентаризації.

Ставка нарахування єдиного соціального внеску залежить від класу, професійного ризику, до якого віднесено підприємство і може бути від 36,76% до 49,7%.

Утримано із нарахованої з/п: ЄСВ – Дт 661 Кт 651, ПДФО – Дт 661 Кт 641.

Відповідно до Закону, розмір єдиного внеску, який утримується із заробітної плати найманих працівників, становить 3,6% (2% - до Пенсійного фонду , 0,6% - до Фонду соціального страхування на випадок безробіття, 1% - до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності).

Сума, утриманого ПДФО із зарплати для перерахування в бюджет: Д661 К641.