Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпорыДФК.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
627.2 Кб
Скачать

41. Контроль дотримання умов збереження касової готівки

Контроль дотримання умов збереження касової готівки включає перевірку:

  • наявності та оформлення договорів про повну матеріальну відповідальність касирів;

  • добору кадрів касирів на предмет відповідності їх кваліфіка­ції вимогам правил прийому на посаду касира;

  • дотримання правил ведення касової книги, здачі звітності до бухгалтерії;

  • забезпечення умов збереження касової готівки при доставці грошей з банку, здачі виручки

Ревізор перевіряє дотримання умов зберігання готівки в касі підприємства: чи ізольоване приміщення каси, наявність грат, сигналізації, сейфів, вогнегасників, як іде зберігаються ключі від сейфів.

42. Контроль касових операцій за джерелами надходжень в касу підприємницьких структур різних форм власності.

Контроль здійснюється зіставленням прибуткових ордерів на отримання готівки з банку і записами у касовій книзі та з корінцями чеків у чекових книгах за всіма відкритими у банках рахунках у тому числі валютних. Перевірка проводиться за сумами та датами отримання грошей у кореспонденції з рахунком 301, 302.

Також зіставленням сум і дат у прибуткових касових ордерах із первинними документами про наданні послуги чи відпущені матеріали стороннім організаціям, при проведені вибіркових зустрічних перевірок на об’єктах ,яким надано такі послуги, де контролюється достовірність і повнота оприбуткованих повернених сум по касі з даними журналу-ордера № 8”Розрахунки з підзвітними особами”.

43. Контроль касових операцій за напрямами і видами витрат касової готівки.

Контроль здійснюється суцільним методом. Ревізор звертає увагу на цільове використання готівки з каси підприємства. Також необхідно перевірити правильність реєстрацію грошових чеків. Перевіряється зіставлення записів у касовій книзі й касовому звіті з даними видатковими касовими документами (видаткові касові ордери, платіжні відомості на виплату підзвітних сум, депонованої заробітної плати).Треба звірити достовірність видачі сум до під звіту згідно з ЖО№8 “Підзвітні особи” по кожній особі, підстави для видачі (наказ на відрядження),наявність авансованих звітів на використання готівки на потреби виробництва, господарські потреби, придбання матеріальних цінностей з доданими і належно оформленими первинними документами (накладні, чеки, розрахунки, квитанції, акти закупки). Витрати на заробітну плату: зіставлення сум і дат у касовій книзі, касовому звіті, видаткових касових ордерах із доданими відомостями на виплату заробітної плати, відпускних, лікарняних, депонованої заробітної плати, а також з особовими рахунками з нарахування зарплати або розрахунково-платіжними відомостями, лікарняними листками, журналом обліку депонованих сум, заявленими та іншими документами з підписами осіб, які отримали кошти для перевірки їх ідентичності. Шляхом підрахунку підсумків у розрахунково –платіжних відомостях за графами і рядками виявляються факти знищення підсумку в графі розрахунково-платіжної відомості “до видачі” і таким чином-безпідставне списання по касі та привласнення готівки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]