Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
23.86 Кб
Скачать

65.Встановлення выдношень( зв’язків) між таблицями у середовищі access. Типи відношень. Типи з’єднань двох таблиць. Приклад.

Субд Access дає змогу сторювати зв’язки між таблицями на основі відношень типу один-до-одного та один-до-багатьох. Встановлення зв’язку багато-до-багатбох потребує наявності третьої таблиці.Для встановлення зв’язку між таблицями необхідно у меню СЕРВИС вибрати команду схема данных. У результаті зявиться вікно Добавление таблицы, в якому треба вибрати потрібні таблиці за допомогою миші та кнопк Добавить, а потім натиснути на кнопку Закрыть. На екрані зявиться вікно діалогу святи. Якщо зв'язок по декільках полях, потрібно додати ці поля, встановити прапорці ОБЕСПЕЧЕНИЕ ЦЕЛОСТНОСТНИ ДАННЫХ. Натиснути кнопку Обьединение, зявиться вікно, у якому пропонується три варіанти зєднання таблиць: Inner join(містить тільки тільки ті записи, які відповдіють умові зєднання), Left outer join(усі записи таблиці ліворуч і записи, що задовольняють умові поєднання праворуч), Right outer join(усі записи таблиці праворуч і ті, що задовольняють умові поєднання ліворуч)

Приклад. Наприклад ми маємо 2і таблиці, що треба обєднати – Таблиця1 та Таблиця2. Таблиця1 має такі поля – Місяць, Код товару, Кількість матеріалу, Кількість виробів. Таблиця 2 має такі поля – Місяць, Назва виробу, Потреба в матеріалах. Щоб обєднати дані 2і таблиці, встановлюємо ключові поля в кожній з таблиць – Т1 – Місяць, Код виробу; Т2 – Місяць. На панелі інструментів обираємо інструмент «схема даних», додаємо обидві таблиці. Зажимаємо мишкою 1у табл. Та переносимо на 2у, у зявившомуся вікні ставимо прапорець «ОБЕСПЕЧЕНИЕ ЦЕЛОСТНОСТНИ ДАННЫХ», натискаємо ОК.

66.Типи даних та властивості полів у середовищі Субд access. Приклади

Основними типами даних у середовищі субд access є: числовой ( number) – застосовується для числових даних, які використовуються у формулах, текстовый (TEXT) – для тексту і чисел, які не використовуються у формулах, поле МЕМО – для уведення текстів або чисел довжиною до 64000 символів, дата/время – довжина поля 8 байтів, счетчик – для автоматичного додавання номеру запису, Логический(yes/no)-застосовується до полів, що можуть містити лише одне з 2 значень, такі як Да/нет,истина/ложь,вкл/выкл тощо.Поле обьекта OLE (OLE OBJECT)-для звязування та впровадження об’єктів, Гиперссылка – для зберыгання гыперпосилань, Мастер подстановок-для визначення поля, за допомогою якого можна вибрати значення з іншої таблиці або зі списку значень. Основні властивості полів: Длинное целое(4 байти), Байт( числа від 0 до 255 – 1 байт), Целое( 2 байти), С плавающей точкою( 4 байти, для відємних значень, дробів), код репликации( 16 байтів)

Приклад. Створимо Таблицю1– Місяць, Код товару, Кількість матеріалу, Ціна, грн, дата продажу. Під час створення в режимі конструктора ми маємо змогу обрати тип даних поля – Текстовий Числовой Дата/Время денежній логический гиперссілка… Вводимо значення Місяць – тексовий(над полем не буде здійснюватись ніяких числових операцій), Код товару – текст(тож самое месяц), Кі-сть мат-лу – числовой(можливі подальші обчислення з використанням даного поля), Ціна, грн – Денежній(адже маємо вказану валюту що до ціни товару та можливі подальші обчислення), Дата продажу – Дата/Время.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]