Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
23.86 Кб
Скачать

72. Створення форм за допогомогою майстра та у режимі конструктора у середовищі access. Приклад.

Форми використовуються для інтерактивного перегляду даних та створення інтерфейсу користувача. Створення форми за допомогою майстра:1.Вибрати вкладнику формы та натиснути кнопку Создать.2. У выкны Новая фома вибрати джерело даних( таблицю, запит), у списку засобыв створення форми вибрати Мастер форм та натиснути на кнопку Ок. 3. Вибрати поля, якы повинні вводитись у форму. 4. Вибрати зовнішній вигляд форми( наприклад, В один столбец) та натиснути Далее 5. Задати стиль форми ( напр. Обычный) та натиснути на кнопку Далее . 6. Увести імя форми та натиснути на кнопку Готово.

Приклад. Обираємо за допомогою майстра – дадоємо потрібні нам поля з Таблиць, запитів. Обираємо вид представлення та зовнішній вигляд форми(табличний) – вводимо імя форми – готово.

Конструктор – Создать(додаємо потрібну таблицю/запит звідки береться інформація). Обираємо Запит1 - Місяць, Код товару, Кількість матеріалу, Назва виробу, Кількість виробів, Потреба в матеріалах. В вікно конструктора, що називається «область даних» переносимо в потрібній последовності інформацію в форму, зберігаємо. Закриваємо.

73. Технологія створення кнопочний форм у середовищі Субд Access. Приклад

Диспетчер кнопочних форм призначений для створення головниї кнопочної форми, через яку можна завантажувати форми, звіти, макроси та інші кнопочні форми. Для сворення кнопкової форми треба виьрати меню Сервис – служебные пронраммы – диспетчер кнопочных форм. У вікні, що відкрилось, натиснути на кнопку СОЗДАТЬ та увести назву кнопочної форми. Далі потрібно виділити назву форми, натиснути на кнопку ИЗМЕНИТЬ, а потім – СОЗДАТЬ. У вікні ИЗМЕНЕНИЕ СТРАНИЦЫ КНОПОЧНОЙ ФОРМЫ у полі ТЕКСТ ввести текст для першої кнопки ( наприклад, Працівнки), вибрати команду, наприклад Открыть форму для изменения, вибарти потрібну форму. Аналогічно створюються інші кнопки для форми, наприклад Робочі дні, Відпрацьоаний час тощо. Для того, щоб кнопочна форма автоматично відкривалась під час відкриття бази даних, необхідно виділити назву форми у вікні диспетчера кнопкових форм та написнути на кнопку ПО УМОЛЧАНИЮ.

Приклад. У Формі1, що створюємо в режимі конструктора додаємо кнопку1 за допомогою інструмента з панелі інструментів, обираємо потрібну нам функцію наприклад робота з формою-друк форми, потім обираємо потрібну нам форму для друку, натискаємо далі вводимо імя – готово.

75.Створення процедур у середовищі СуБд access. Приклад

Процедури поділяються на 2 види: 1. Процедури-функції FUNCTION ( функції користувача) містять інструкції мови VBA та завжди повертають значенняґ. Тому їх можна використовувати у виразах. Порядок створення функції у загальному модулі: 1. Вибрати вкладнику Модули. 2. Натиснути Создать 3. Увести текст функції, який має такий формат: FUNCTION <імя функції>(<аргументи>) END FUNCTION. Треба мати на увазі, що імя функції має складатися з латинських символів.

2. Процедури-підпрограми SUB виконують дії, але не повертають значення. Процедура Обработки событий використовується у формах та звітах. Під час виникнення події для форми, звіту або елемента управління автоматично викликається процедура обробки подій, назва якої складається з імен об’єктів ьа подій.

Приклад. Вибрати вкладнику Модули, Натиснути Создать, у зявившимося вікні вводимо код процедури. Наприклад:

Private Sub Вихід_Click() DoCmd.Close End Sub – створення кнопки виходу з форми

Private Sub Звіт_Click() DoCmd.OpenReport “Звіт1” EndSub – створення кнопки відкриття Звіту1

Зберегти-Закрити

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]