Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпорыДФК.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
627.2 Кб
Скачать
  1. Поняття і суть ДФК.

Контроль у широкому розумінні – це процес, який забезпечує відповідність функціонування керованого об’єкта прийнятим управлінським рішенням та спрямований на успішне досягнення поставлених цілей. Сутність к. полягає у здійсненні цілеспрямованого впливу на об’єкти управління, який передбачає систематичний нагляд, спостереження за їх д-тю, для виявлення відхилень від встановлених норм, правил, вимог чи завдань у процесі їх виконання.

ФК – це комплексна і цілеспрямована фінансово-правова д-ть органів ФК або їх підрозділів чи представників, а також осіб, уповноважених здійснювати контроль, що базується на положеннях чинного законодавства. ФК полягає у встановленні фактичного стану справ на підконтрольному об’єкті щодо його фін.-господ. д-ті і спрямований на забезпечення законності фін. дисципліни і раціональності в ході формування, розподілу, володіння, використання та відчуження активів з метою ефективності соц.-економічного розвитку усіх суб’єктів фін. відносин.

ДФК здійснюється відповідними органами і полягає у встановленні фактичного стану справ щодо дотримання вимог чинного законодавства на підконтрольному об’єкті, спрямований на забезпечення законності фін. дисципліни і раціональності в ході формування, розподілу, володіння, використання та відчуження активів, які належать державі, а також використання коштів, які залишаються у суб’єкта фін. правовідносин у зв’язку з наданими пільгами за платежами до бюджету, державних позабюджетних фондів та кредитів, отриманих під гарантію уряду України.

Основною метою ДФК є:

  1. викриття на підконтрольному об’єкті порушень принципів законності, ефективності, доцільності і економії при формуванні і використанні державних фінансових та матеріальних ресурсів, відхилень від прийнятих норм, стандартів.

  2. попередження фінансових правопорушень

  3. притягнення винних до відповідальності, забезпечення відшкодування заподіяних збитків

  4. вжиття заходів щодо запобігання таким правопорушенням у майбутньому

  1. Завдання ДФК, його значення як ф-ї управління.

Завданням ДФК є забезпечення законності, ефективності фінансової дисципліни і раціональності в ході формування, розподілу, володіння, використання та відчуження активів, які належать державі.

Завдання:

1) виявлення фактичного стану справ об’єкта К.

2) порівняння його (стану) з нормативним відповідно до вимог чинного законодавства.

3) вироблення необхідних корегуючих заходів щодо виправлення допущених порушень законодавства і відшкодування завданого збитку.

4) профілактична робота для попередження юр. та фіз. ос. нормативно-правових актів України.

ДФК виконує 3 основні ф-ї:

  1. профілактична

  2. інформаційна

  3. мобілізуюча

Значення ФК у:

  1. твердженні, законності і демократії у суспільстві

  2. попередженні правопорушень і зловживань

  3. виявленні порушень і відхилень від вимог чинного законод-ва і обгрунтування рішень і дій для притягнення до відповідальності винних посадових осіб

  4. захисті і збереженні власності

3. Передумови і принципи дфк.

Принципами організації ДФК є:

  1. розмежування місця, ролі, завдань та ф-й органів ДФК у відповідності з встановленим Конституцією та законодавством України розмежуванням компетенції законодавчої та виконавчої влади

  2. функціональна, організаційна, персональна та фінансова незалежність органів ДФК та їх посадових осіб від підконтрольних об’єктів

  3. координація д-ті органів ДФК з метою виключення дублювання у їх роботі та забезпечення єдиної системи ДФК на усіх рівнях державної влади.

Принципами здійснення ДФК є:

  1. законність

  2. обов’язковість

  3. стратегічна спрямованість

  4. неупередженість

  5. всеосяжність

  6. системність

  7. плановість

  8. регулярність

  9. конкретність

  10. економічність

  11. гласність (за умови дотримання державної, службової, комерційної та ін. таємниці, що охороняється законом)

  12. дієвість

    1. Види контролю в Україні

Під видами контролю розуміють сукупність його органів, які відрізняються один від одного організаційно, тобто арсеналом дій, особливостями та метою формування.

Видами контролю є:

  1. держаний (відомчий чи позавідомчий)

Здійснюється вищими органами законодавчої і виконавчої влади, а також державними органами управління і спеціалізованого ДК:

- Рахункова палата вру

- Контрольне управління при адміністрації Президента України

- Головне кру при Мінфіні України

- Мін економіки,

- НБУ

- Державний республіканський комітет, його структурні підрозділи

- Антимонопольний комітет

  1. муніципальний – здійснюється радами народних депутатів, а також незалежними профспілками, членами партій та рухів у відповідності з наданими повноваженнями, які визначаються законом України.

  2. незалежний (аудиторський) – здійснюється незалежними аудиторськими фірмами чи окремими особами, які мають сертифікат аудитора і ліцензію на право здійснювати цей контроль.

  3. контроль власника, який поділяється на внутрішньовідомчий і внутрішньогосподарський.

Внутрішньовідомчий проводиться Міністерствами, відомствами, організаціями державного управління стосовно діяльності підвідомчих їм підприємств і організацій у формі тематичних перевірок і …

Внутрішньогосподарський К здійснюється апаратом управління підприємницьких структур стосовно діяльності цехів, бригад, дільниць та ін підрозділів підприємств.

    1. Головне КРУ України: функції та організаційна структура.

Головним завданням ДКРСУ згідно закону України №2939 і Положенням №515 “Про ДКРСУ” є здійснення ДК за витрачанням грошових коштів, матеріальних цінностей, їх збереженням, станом і достовірністю БО і звітності в Міністерствах, відомствах та державних комітетах, які отримують фінансування з бюджетів усіх рівнів і державних валютних і спеціальних фондів.

Структура ДКРСУ організаційно складається з наступних рівнів:

1. на першому – діє Головне КРУ при Мінфіні України;

2. КРУ по областях України, в АРК та у містах Києві та Севастополі;

3. Складаються контрольно ревізійні підрозділи, відділи, групи у районах, містах обласного і районного підпорядкування.

ДКРС очолює заступник Мінфіну України, який призначається на цю посаду КМУ за поданням Мінфіну України. Керівників регіональних груп і підрозділів призначають вищестоящі керівники за підпорядкованістю. Структурні підрозділи КРС є юридично самостійними, що мають самостійні кошториси, поточні та ін рахунки в банках. ДКРС координує свою діяльність з місцевими радами народних депутатів, органами виконавчої влади, фін органами (РП), ДПС, органами прокуратури, внутрішніх справ та служби безпеки.

Основні функції ДКРС:

1. Здійснює методичне керівництво і контроль за діяльністю своїх структурних адміністративно-територіальних підрозділів, управлінь та відомств по областях, районах і містах України.

2. Розробляє інструктивні нормативні акти щодо методики проведення ревізій.

3. Організує роботу по проведення ревізій і перевірок контрольно ревізійних підрозділів у АРК та областях України, узагальнює результати ревізій та повідомляє про них органи закон влади.

4. Проводять ревізії та перевірки фін діяльності, стану збереження коштів і матеріальних цінностей, стану обліку та звітності у Міністерствах, відомствах та організаціях, що отримують кошти з бюджету та державних валютних і спец. фондів.

5. Проводять перевірки правильності витрачання державних коштів на утримання місцевих органів державної виконавчої влади, установ, організацій, що діють за кордоном і фінансуються з державного бюджету.

6. Здійснення К за усуненням недоліків, виявлених попередніми ревізіями і перевірками.

    1. Державна податкова адміністрація в Україні: ф-ї та організаційна структура.

ДПС України представлена системою органів, до яких належать:

- ДПА України

- ДПА в АРК, областях та містах Києва та Севастополя

- ДПІ у районах, містах і районах у містах

У складі органів ДПС знаходяться відповідні спец. підрозділи по боротьбі з підприємницькими правопорушниками (податкова міліція, структура ДПС України затверджена КМУ)

Головне завдання – здійснення К за дотриманням податкового законодавства, правильність сплати до бюджетів податків, зборів та ін платежів та внесків до державних цільових фондів, встановлених законодавством України.

Державна податкова адміністрація України здійснює такі функції:

1) виконує безпосередньо, а також організовує роботу ДПА та ДПІ, пов'язану із:

- здійсненням К за додержанням законодавства про податки, ін. платежі, валютні операції, порядку розрахунків із споживачами з використанням електронних контрольно-касових апаратів, комп'ютерних систем і товарно-касових книг, лімітів готівки в касах та її використанням для розрахунків за товари, роботи, послуги, а також К за наявністю свідоцтв про державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності та ліцензій, патентів, інших спец. дозволів на здійснення окремих видів підприємницької діяльності;

- здійсненням К за додержанням виконавчими комітетами сільських і селищних рад порядку прийняття і обліку податків, інших платежів від платників податків, своєчасністю і повнотою перерахування цих сум до бюджету;

- обліком платників податків, їх платежів;

- виявленням і веденням обліку надходжень податків, ін. платежів;

2) видає у випадках, передбачених законодавством, нормативно-правові акти і методичні рекомендації з питань оподаткування;

3) затверджує форми податкових розрахунків, звітів, декларацій та ін. документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків, ін. платежів, декларацій про валютні цінності, зразок картки фізичної особи - платника податків та ін. обов'язкових платежів, форму повідомлення про відкриття або закриття юридичними і фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності банківських рахунків, а також форми звітів про роботу, проведену органами ДПС;

4) роз'яснює через засоби масової інформації порядок застосування законодавчі та ін. норм-прав. актів про податки, ін. платежі та організовує виконання цієї роботи органами ДПС;

5) здійснює заходи щодо добору, проф. підготовки та перепідготовки кадрів для органів ДПС;

6) подає органам ДПС методичну і практичну допомогу в організації роботи, проводить обстеження та перевірку її стану;

7) організовує роботу по створенню інформаційної системи АРМ та ін. засобів автоматизації та комп’ютеризації робіт органів ДПС;

8) розробляє основні напрями, форми і методи проведення перевірок додержання податкового та валютного законодавства;

9) при виявленні фактів, що свідчать про організаційну злочинну діяльність, або дій, що створюють умови для такої діяльності, направляє матеріали з цих питань відповідним спец. органам по боротьбі з організованою злочинністю;

10) передає відповідним правоохоронним органам матеріали за фактами правопорушень, за які передбачено кримінальну відповідальність, якщо їх розслідування не належить до компетенції податкової міліції;

11) подає Мінфіну України та Головному Управлінню Державного казначейства України звіт про надходження податкових, ін. платежів;

12) вносить пропозиції та розробляє проекти міжнародних договорів стосовно оподаткування, виконує в межах, визначених законодавством, міжнародні договори з питань оподаткування;

13) надає фізичним особам - платникам податків та ін. обов'язковим платникам ідентифікаційні номери і направляє до ДПІ за місцем проживання фізичної особи або за місцем отримання нею доходів чи за місцем знаходження об'єкта оподаткування картку з ідентифікаційним номером та веде єдиний банк даних про платників податків;

14) прогнозує, аналізує надходження податків, ін. платежів, джерела податкових надходжень, вивчає вплив макроекономічних показників і податкового законодавства на надходження податків, ін. платежів, розробляє пропозиції щодо їх збільшення та зменшення втрат бюджету;

15) забезпечує виготовлення марок акцизного збору, їх зберігання, продаж та організовує роботу, пов'язану із здійсненням К за наявністю цих марок на пляшках алког. напоїв і на пачках тютюн. виробів під час їх транспортування, зберігання і реалізації;

16) вносить в установчому порядку пропозиції щодо вдосконалення податкового законодавства;

17) організовує у межах своїх повноважень роботи щодо забезпечення охорони державних таємниць в органах ДПС.

    1. У чому відмінність ДФК від аудиторського контролю.

ДФК здійснюється відповідними органами і полягає у встановленні фактичного стану справ щодо дотримання вимог чинного законодавства на підконтрольному об’єкті, спрямований на забезпечення законності фін. дисципліни і раціональності в ході формування, розподілу, володіння, використання та відчуження активів, які належать державі, а також використання коштів, які залишаються у суб’єкта фін. правовідносин у зв’язку з наданими пільгами за платежами до бюджету, державних позабюджетних фондів та кредитів, отриманих під гарантію уряду України.

Основною метою ДФК є:

  1. викриття на підконтрольному об’єкті порушень принципів законності, ефективності, доцільності і економії при формуванні і використанні державних фінансових та матеріальних ресурсів, відхилень від прийнятих норм, стандартів.

  2. попередження фінансових правопорушень

  3. притягнення винних до відповідальності, забезпечення відшкодування заподіяних збитків

  4. вжиття заходів щодо запобігання таким правопорушенням у майбутньому

Завданням ДФК є забезпечення законності, ефективності фінансової дисципліни і раціональності в ході формування, розподілу, володіння, використання та відчуження активів, які належать державі.

Аудит – форма контролю, що є незалежною експертизою стану бухгалтерського обліку, фінансових звітів і балансів. Мета аудиту – підтвердити достовірність показників балансу і фінансової звітності, а також перевірити, чи ведеться бухгалтерський облік згідно з чинним в державі нормативно-правовим положенням. Аудит виконують незалежні аудиторські фірми чи особи, які здійснюють приватну підприємницьку діяльність і мають сертифікат і ліцензію на проведення аудиту, причому на платній основі за договорами з адміністрацією різних підприємницьких структур, які бажають одержати такі аудиторські послуги. Аудитор несе відповідальність перед зовнішніми споживачами його інформації щодо якості та обгрунтованості результатів коннтролю.

    1. Контроль власника.

Контроль власника:

- внутрішньовідомчий

- внутрішньогосподарський

Внутрішньовідомчий проводиться Міністерствами, відомствами, організаціями держ. управління стосовно діяльності підвідомчих їм підприємств і організацій у формі тематичних перевірок і …

Внутрішньогосподарський К здійснюється апаратом управління підприємницьких структур стосовно діяльності цехів, бригад, дільниць та ін підрозділів підприємств.

    1. Форми фін. контролю.

Форми К відрізняються методологічними основами і технікою проведення.

Форми розрізняють за ознаками:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]