Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktikum_OMA.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.3 Mб
Скачать

Тести перевірки стану внутрішнього контролю і системи бухгалтерського обліку витрат на виробництво продукції (робіт, послуг)

пор.

Зміст питання

Відповідь

Примітки

так

ні

1

2

3

4

5

Завдання 3.

При перевірці витрат, включених у собівартість, встановлено, що постачальник ТОВ „М+” використовує особистий автомобіль в службових цілях. Він отримав в 200Х р. за даними касових, інших платіжних документів 10500 грн., в т.ч.: щомісячна компенсація за 12 місяців склала 2800 грн.; вартість поточного ремонту в вересні – 2200 грн.; вартість бензину – 5500 грн. Вся сума 10500 грн. включена у витрати в цілях бухгалтерського обліку, при розрахунку оподатковуваного прибутку коригування відсутні. На підприємстві відсутній наказ про використання особистого автотранспорту і склад (кошторис) виплат.

В звітному періоді мали місце представницькі витрати: банкети з приводу уходу на пенсію, з приводу ювілею. Відсутня програма заходів. Прикладені виправдувальні документи: чеки ресторанів, пробиті через касу, від 23.11.200Х р. в сумі 75200 грн., вся сума віднесена на витрати з виробництва меблів (оскільки це є основною діяльністю підприємства), облікована в цілях бухгалтерського обліку і оподаткування.

До складу представницьких витрат віднесені витрати на обіди керівництва, загальна сума за IV квартал звітного року склала 27200 грн.

Необхідно:

  1. На основі зібраних доказів охарактеризувати дотримання норм діючого законодавства на даній ділянці обліку.

  2. Систематизувати виявлені порушення і оформіть результати перевірки для включення у звіт аудитора.

Завдання 4.

ТОВ „М+” уклало договір з поліклінікою на проведення профілактичного медичного огляду співробітників підприємства. Витрати на його проведення включені в собівартість продукції за статтею „Охорона праці” і враховані в цілях оподаткування прибутку. До договору доданий акт виконаних робіт і рахунок поліклініки на оплату наданих послуг.

На основі договору на експрес-доставку пошти ТОВ „М+” DHL щомісячно представляє пакет документів, підтверджуючий надання послуг. Замість акта виконаних робіт представляється автотранспортна накладна.

Необхідно скласти фрагмент аудиторського звіту і вказати:

  1. Якими нормативними документами регулюються ці питання.

  2. Як слід обліковувати дані операції.

  3. Чи є автотранспортна накладна документом, який замінює акт виконаних робіт.

  4. Які помилки допущені при визначенні оподатковуваної бази з податку на прибуток.

Вправи для самостійного закріплення знань

  1. Складіть аналітичну таблицю джерел інформації, які використовуються при аудиті витрат.

  2. Складіть класифікацію можливих порушень обліку витрат.

  3. Перелічите, які робочі документи аудитора можуть бути складені при перевірці витрат.

  4. Складіть схему перевірки системи внутрішнього контролю і взаємозв’язку між його окремими елементами при вивченні витрат.

  5. Підготуйте план і програму аудита витрат.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]