Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktikum_OMA.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.3 Mб
Скачать

Ситуаційні завдання

Завдання 1.

Фірма К у грудні 200Х р. звернулась до аудиторської фірми з пропозицією укласти договір про надання послуг з відновлення аналітичного обліку за 200Х р. Договір було укладено, послуги надані та оплачені у грудні 200Х р. В лютому 200Х+1 р. фірма К звернулась до аудиторської фірми з пропозицією укласти договір на проведення аудиту фінансової звітності за 200Х р.

Встановіть, чи прийме дану пропозицію аудиторська фірма. Чи може аудиторська фірма укласти договір про надання аудиторських послуг з фірмою К за 200Х р.

Завдання 2.

Підприємець А подорожує поряд з аудитором по країнах Далекого Сходу. Під час подорожі він поєднує приємне з корисним – шукає можливості дольової участі у різних підприємствах. Аудитор повинен консультувати його з питань капіталовкладень. Крім того, до обов’язків аудитора також належить перевірка річної звітності товариства, членом якого є підприємець А.

Визначте правомірність діяльності аудитора:

1) як консультанта;

2) як аудитора, який перевіряє річну фінансову звітність.

Завдання 3.

Аудиторська фірма має договір про довгострокове співробітництво з ВАТ „ТД”. Протягом трьох років аудиторська фірма здійснювала обов’язкові аудиторські перевірки, а також надавала податкове консультування, представляла інтереси клієнта в арбітражі та відновлювала облік.

Оцініть дії аудиторської фірми.

Завдання 4.

Організація та представники органів з фінансового оздоровлення і банкрутства звернулись до аудиторської фірми на предмет виконання погоджених процедур відносно дебіторської заборгованості. В договорі на виконання даних процедур замовник бажає перебачити не тільки надання звіту по фактах перевірки, а і думки аудитора про достовірність фінансової інформації щодо дебіторської заборгованості.

Оцініть ситуацію та надайте необхідні рекомендації.

Завдання 5.

В листопаді 200Х р. виробниче підприємство „АВС” у зв’язку зі збоями у програмі, яка використовується для ведення бухгалтерського обліку, звернулось до аудиторської фірми з проханням про надання послуг з відновлення аналітичного і синтетичного обліку за 200Х р. Після укладення договору і оплати послуг аудиторської фірми в грудні 200Х р. облік на підприємстві був відновлений. В січні 200Х+1 р. виробниче підприємство „АВС” звернулось до цієї ж аудиторської фірми з пропозицією укласти договір на проведення аудиторської перевірки за 200Х р.

Встановіть:

    1. чи може прийняти дану пропозицію аудиторська фірма;

    2. чи може аудиторська фірма укласти договір на проведення аудиторської перевірки виробничого підприємства „АВС” за 200Х р.

Завдання 6.

Торгівельна фірма „ТДК” має мережу роздрібних магазинів. З метою спрощення роботи бухгалтерії торгівельна фірма уклала договір з комп’ютерною фірмою НВО „Автоматика” на створення єдиної централізованої системи автоматизації бухгалтерського обліку головного офісу і мережі роздрібних магазинів. В зв’язку з відсутністю в НВО „Автоматика” спеціалістів з бухгалтерського обліку керівництво „ТДК” звернулось до аудиторської фірми з проханням разом з комп’ютерною фірмою розробити регістри обліку, бази даних та довідники бухгалтерської інформації для завершення процесу автоматизації.

Визначте:

1) які види додаткових послуг може надати аудиторська фірма торгівельній фірмі „ТДК” в даній ситуації;

2) чи може аудиторська фірма у подальшому проводити аудиторські перевірки торгівельної фірми „ТДК”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]