Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия (2) цив.процес ЕКЗАМЕН.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
2.97 Mб
Скачать

12. Підлягають виконанню постанови, винесені органами (посадовими особами), уповноваженими законом розглядати справи про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом.

Кодексом про адміністративні правопорушення України надано право стягувати у безспірному порядку штрафи за вчинене адміністративне правопорушення: адміністративним комісіям при виконавчих комітетах районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад народних депутатів; виконавчим комітетам селищних, сільських рад народних депутатів; органам внутрішніх справ, органам інспекцій та іншим органам (службовим особам), уповноваженим на те законодавчими актами України (статті 213—2442 КпАП України). Якщо оштрафована особа у встановлений строк не сплатила штрафу, постанова адміністративного органу або службової особи надсилається до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання правопорушника, роботи чи місцезнаходження майна для примусового виконання.

Так само постанова у справі про адміністративні правопорушення в частині відшкодування майнової шкоди, не виконана добровільно в установлений строк, є підставою для примусового її виконання шляхом стягнення збитків з боржника у порядку виконавчого провадження (ст. 330 КпАП). Державним виконавцем виконується також постанова адміністративних органів про конфіскацію предмета, який став знаряддям або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення та грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення (п. 1 ст. 313 КпАП).

13. Підставою для примусового виконання рішення суду органами державної виконавчої служби є також рішення інозем­них суддів і арбітражів у передбачених законом випадках. Порядок виконання в Україні рішень іноземних судів і арбітражів визначається відповідними міжнародними договорами України (ст. 427 ЦПК), Положенням Указу Президії Верховної Ради СРСР від 21 червня 1988 року «Про визнання і виконання в СРСР рішень іноземних судів та арбітражів» з питань, які ще не врегульовані законодавством України (постанова Верховної Ради України від 12 вересня 1991 р. «Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства СРСР»), Україна є учасником численних багатосторонніх і односторонніх міжнародних договорів на взаємне надання правової допомоги (див.: Вісник Верховного Суду України, № 1, 1998, с. 30—31), тому за загальним правилом при вирішенні питань виконання рішень іноземного суду застосовують спочатку положення двосто-

-42-

ронніх договорів, а до питань, які ними не охоплені, — багатосторонніх. За відсутності відповідного міжнародного договору з іноземною державою рішення її судів в Україні не підлягають виконанню.

Рішення іноземного суду (арбітражу) виконується примусово органами державної виконавчої служби на підставі ухвали об­ласного, Київського і Севастопольського міських судів, Верховного Суду Автономної Республіки Крим, якою задоволене кло­потання іноземних заявників про надання дозволу на його примусове виконання. В такій ухвалі має бути викладено висновок про задоволення клопотання і надання дозволу на примусове виконання рішення на території України з викладенням його змісту і визначенням сум грошових зобов'язань за ним в українській грошовій одиниці за офіційним валютним курсом НБУ (за винятком, коли такі зобов'язання мають виконуватися в іншій валюті відповідно до законів України). З набранням ухвалою законної сили видається виконавчий лист на примусове виконання рішення іноземного суду.