Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 5.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
968.43 Кб
Скачать

Банк даних:

А. «Дифузія - явище, при якому речовини самі собою змішуються одна з одною».

Б. «Температура - міра середньої кінетичної енергії руху молекул».

В. «Оборотний процес - процес, який допускає можливість повер­нення системи в первинний стан без яких-небудь змін в навколишньому середовищі».

Г. «Послідовним з'єднанням електричних приймачів називається з'єднання, при якому кожний з них підключений ПО черзі в один замкну­тий електричний ланцюг».

Д. «Паралельно сполученими елементами електричного ланцюга називаються елементи, що знаходяться під однією і тією ж напругою».

Е. «Ланцюг, опір якого не залежить від струму, що по ньому про­тікає, називається лінійним ланцюгом».

Є. «Акумулятор - прилад, що володіє здатністю накопичувати і збе­рігати в перебігу деякого часу електричну енергію в результаті хімічних процесів».

Ж. «Діамагнітні матеріали - матеріали, атоми яких не мають маг­нітного моменту і намагнітити які неможливо».

3. «Відносна погрішність - відношення абсолютної погрішності до дійсного значення вимірюваного параметра».

И. «Абсолютна погрішність - різниця між свідченням приладу і дійсним значенням вимірюваного параметра».

І. «Логометр - прилад, кут повороту вимірювальних механізмів якого залежить від відношення струмів».

Ї. «Трансформатор -- статичний електромагнітний апарат, що пере­творює електричний струм однієї напруги в змінний струм тієї ж часто­ти, але іншої напруги».

Й. «Генератор - електрична машина, що перетворює механічну енергію в електричну».

К. «Синхронні машини - електричні машини, частота обертання ротора яких однакова з частотою обертання магнітного поля статора».

Л. «Автоелектронна емісія - явище виходу електронів з катода під дією сильного електричного поля у його поверхні».

М. «Напівпровідниковий діод (вентиль) - контактне з'єднання двох напівпровідників, один з яких з електронною провідністю (n- типу), а інший - з дірчастою (р – типу)».

Н. «Біполярний транзистор - напівпровідниковий прилад з двома р-n- переходами, призначений для посилення і генерації електричних коливань, і який має пластину кремнію або германію, що складається з трьох областей».

О. «Фотоелемент - електровакуумний, напівпровідниковий або іонний прилад, в якому дія променистої енергії оптичного діапазону ви­кликає зміну його електричних властивостей».

П. «Нейтралі електроустановок - загальні точки обмоток генерато­рів або трансформаторів, сполучених в зірку».

Р. «Допустиме навантаження - це не обмежене в часі тривале на­вантаження, при якому знос ізоляції обмоток від нагріву не перевершує знос, відповідний номінальному режиму роботи».

С. «Синхронний компенсатор - синхронна машина, ідо працює в руховому режимі без навантаження на валу при струмі збудження, яке змінюється».

Т. «Трансформатор струму - апарат, призначений для зменшення первинного струму до значень, найзручніших для вимірювальних при­ладів і реле, а також для відділення ланцюгів вимірювання і захисту від первинних ланцюгів високої напруги».

У. «Куля - тіло, утворене шляхом обертання круга навколо власної осі, якою є його діагональ, до повернення в початкове положення».

Ф. «Прямий конус - тіло, утворене шляхом обертання прямокутно­го трикутника навколо одного з катетів (осі) до повернення в початкове положення».

X. «Прямий циліндр - тіло, утворене шляхом обертання прямокутни­ка навколо однієї із сторін (осі) до повернення в початкове положення».

Ц. «Прямий циліндр - тіло, яке складається з двох кругів, що су­міщаються паралельним перенесенням, і всіх відрізків, що сполучають відповідні точки цих кругів перпендикулярно їх площинам».

Примітка - стосовно кожного визначення має бути по чотири від­повіді (за кількістю видів визначень).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]