Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекцій з планування.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
2.72 Mб
Скачать

Структура і зміст курсової роботи

Після вибраної теми та погодження її з науковим керівником студент повинен більш детально ознайомитися з літературними джерелами, на підставі яких скласти план. Розроблений план дає змогу студенту визначити структуру курсової роботи, послідовність висвітлення питань, та їх зміст.

План повинен включати:

Вступ – обґрунтування актуальності теми, визначення мети курсової роботи та кола питань, що розглядатимуться.

Перший розділ – виклад теоретичних аспектів з теми курсової роботи, та їхня практична значущість.

Другий розділ – економічний аналіз стану обраного об’єкта дослідження чи економічних явищ в умовах сучасного розвитку економіки України та/чи розгляд зарубіжного передового досвіду.

Третій розділ – розв’язання конкретного економічного завдання з необхідними розрахунками та обґрунтування заходів щодо поліпшення економічного становища об’єкта дослідження.

Розрахункова частина курсової роботи виконується на комп’ютері. Вибір програми, вихідні дані для розрахунків, обсяг та рівень взаємозалежності окремих тем узгоджуються з керівником курсової роботи.

Висновки – виклад основних результатів дослідження та основних пропозицій щодо ефективного вирішення питань, які розглядалися у роботі.

Список літератури

Треба підкреслити, що розділи повинні бути взаємопов’язані, та включати лише ті питання, які безпосередньо стосуються теми курсової роботи та сприяють досягненню її мети. Співвідношення розділів залежить від обраної теми.

Курсова робота може мати такий план.

План

сторінки

Вступ

Розділ 1.

1.1.

1.2.

Розділ 2.

2.1.

2.2.

Розділ 3.

Висновки

Список літератури

Треба звернути увагу, що напроти кожного розділу (підрозділу) обов’язково повинні бути сторінки, які відповідають місту цього розділу (підрозділу) у тексті курсової роботи.

Підбір літератури та інших матеріалів з теми курсової роботи

Робота з літературними джерелами починається ще на етапі вибору теми курсової роботи, коли побіжний перегляд наявної літератури впливає на прийняття кінцевого рішення студентом щодо обраної теми. Перегляд літератури дає можливість з’ясувати стан вивчення даної теми сучасною наукою, її наукову і практичну значущість, визначити напрями дослідження та її основні питання.

Підбір навчальної та спеціальної літератури студент здійснює самостійно, використовуючи для цього алфавітний, предметний та систематизований каталоги бібліотеки. Крім того, студенти мають скористатися фондом спеціальної літератури, який сформовано на кафедрі. Отримати консультацію щодо добору літератури студент має у викладачів кафедри чи працівників бібліотеки.

При написанні курсової роботи треба використовувати лише нові видання. Перший розділ, який містить теоретичні та методологічні питання, має базуватися на матеріалах підручників фахового спрямування, монографіях науковців. Другий розділ повинен ґрунтуватися на ретельно відібраних матеріалах періодичних видань, наукових статей. Для вирішення конкретного економічного завдання (розв’язання виробничої ситуації), яке є змістом Третього розділу, необхідну вихідну інформацію треба одержати у наукового керівника.

Ці матеріали мають бути систематизовані, проаналізовані, узагальнені і тільки потім використані у тексті курсової роботи.

При використанні в курсовій роботі програми ЕХЕL необхідно приділити більше уваги аналізу планування та показників,що плануються.

Використання програми РROJEKT EXPERT потребує економічного підходу як з моменту аналізу вихідних даних, так і під час вибору приоритетних напрямків планування ,а також для планування діяльності в умовах зміни ринкової ситуації.

Якщо розрахункова частина носить комплексний характер, необхідно протягом роботи над нею узгоджувати попередні результати розрахунків, аналізувати проміжні показники планування і дати комплексний аналіз остаточних результатів з позицій кожного окремого завдання.

Для використання такої роботи рекомендується програма SPID PROJEKT

Зібраний статистичний матеріал необхідно теж опрацювати, згрупувати, класифікувати, звести у таблиці, провести порівняльний аналіз. Крім того, цій цифровий матеріал може бути у вигляді графіків, схем, діаграм та ін.

Список використаних літературних джерел необхідно розмістити після Висновків тексту курсової роботи.