Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекцій з планування.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
2.72 Mб
Скачать

Загальні вимоги до курсової роботи

Курсова робота – це самостійне науково-практичне дослідження, яке дає можливість оцінити якість знань студента, його вміння використовувати їх на практиці.

В процесі виконання курсової роботи студент повинен самостійно знайти, розглянути та систематизувати літературу з обраної теми, здійснити розрахунки техніко-економічних показників, проаналізувати їх та зробить відповідні висновки, що дасть змогу визначити рівень вмінь студента з вирішення економічного завдання, застосовування теоретичних положень при розв’язанні конкретних питань з планування діяльності підприємства з урахуванням форми власності.

Матеріал курсової роботи має бути викладений логічно, тобто не можна висловлювати два суперечливих судження про один предмет. Якщо питання – дискусійне і приводяться протилежні погляди науковців, студенту необхідно визначити свою точку зору, яка має бути достатньо обґрунтована.

Курсову роботу студент повинен виконувати на основі ретельного вивчення й узагальнення передового досвіду, використовуючи як вітчизняні, та і зарубіжні джерела. Складовою частиною написання курсової роботи є вивчення студентом відповідних обраної теми курсової роботи нормативно-законодавчих документів, які формують нормативно-правову базу господарювання підприємств (організацій) на сучасному етапі розвитку України. Крім того, висвітлення окремих тем потребує обов’язкового використання статистичних даних, наведених в періодичних виданнях, статистичних збірниках, які мають бути проаналізовані у порівнянні з сучасними даними

При обчисленні техніко-економічних показників треба приводити формули, за якими здійснюються відповідні розрахунки.

Обсяг курсової роботи – 30-35 рукописних аркушів (20-25 друкованих, шрифт 14, Times New Roman, інтервал – 1,5) стандартної форми (включаючи таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо).

У готовому (чистовому) тексті не дозволяється робити виправлення, закреслення, вставки, а також скорочувати слова та використовувати абревіатуру (крім загальноприйнятих).

Вибір теми курсової роботи

Першим етапом виконання курсової роботи є вибір теми.

Студенти обирають тему курсової роботи за власним розсудом, але відповідно до тематики курсових робіт, затвердженої на кафедрі економіки та маркетингу Харківського торговельно-економічного інституту. Ця тематика щорічно переглядається та доповнюється.

У випадку, якщо студент має науково-практичний інтерес проводити дослідження за темою, яка не входить до тематики кафедри, він повинен написати про це заяву на ім’я завідувача кафедри. В індивідуальному порядку при достатній обґрунтованості доказів студента, обрана тема обговорюється та схвалюється на засіданні кафедри. Без погодження з кафедрою вільний вибір теми не дозволяється.

При виборі теми курсової роботи студент повинен враховувати її актуальність, наявність необхідних матеріалів, а головне – коло питань з теми дослідження для кращого уявлення змісту роботи. Тому перед погодженням її з науковим керівником корисним буде коротке ознайомлення з основними поняттями у підручнику „Планування діяльності підприємства”, а також переліком існуючих наукових джерел.