Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Badrak_B.M._ta_insh._Ukrayinska_mova_za_prof.sp...doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
477.18 Кб
Скачать

8. Форс-мажор

8.1. Жодна із Сторін не буде нести відповідальності за повне або часткове невиконання будь-якого із своїх зобов’язань, якщо таке невиконання буде наслідком таких обставин, як пожежа, повінь, землетрус, військові дії, акти, укази чи інші дії державних органів, що виникли після укладення Договору. Якщо будь-яка з таких обставин безпосередньо впливає на виконання зобов’язань в строк, встановлений в цьому Договорі, цей строк відповідно переноситься на час дії вищезгаданих обставин. 8.2. Сторона, для якої склалась неможливість виконання зобов’язань, повинна терміново повідомити у письмовій формі іншу Сторону про настання, прогнозований термін дії та припинення вищевказаних обставин, однак не пізніше 2-ох днів з дати їх настання і припинення. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення позбавляє відповідну сторону права на звільнення від виконання своїх зобов’язань з причини вищевказаних обставин.

9. Вирішення суперечок

9.1.Усі спори та розбіжності, що можуть виникнути при виконанні, зміні чи розірванні цього Договору або у зв’язку із ним, будуть по можливості вирішуватись шляхом переговорів між сторонами. 9.2. У випадку, коли Сторони не досягнуть згоди шляхом переговорів, спір передається на розгляд господарського суду у відповідності до чинного законодавства України.

10. Iншi умови

10.1. Будь-якi змiни та доповнення до договору вносяться тiльки за погодженням сторiн. Змiни, доповнення та додатки до Договору вважаються дiйсними, якщо вони виконанi в письмовiй формi, скрiпленi пiдписами i печатками сторiн. 10.2. Договip складений в 2-х оригінальних пpимipниках, по одному для кожної із сторін, які мають piвну юpидичну силу. 10.3. Додатки до цього Договору є невід’ємними частинами цього Договору. 10.4. Жодна iз сторiн не має права передавати свої права за даним Договором третiй сторонi без письмової згоди другої сторони. 10.5. У випадках, не передбачених Договором, сторони керуються чинним законодавством України. 10.6. Пiсля пiдписання Договору всi попереднi переговори за ним, листування, попереднi угоди та протоколи про намiри з питань, що так чи iнакше стосуються Договору, втрачають юридичну силу. 10.7.Усi виправлення за текстом Договору мають юридичну силу лише при взаємному їх посвiдченнi представниками сторiн в кожному окремому випадку.

11. Юридичнi адреси, банкiвськi реквiзити

ВИКОНАВЕЦЬ: Приватне підприємство „Багіра

ЗАМОВНИК:

Відкрите акціонерне товариство Туристично-готельний комплекс „Пантера”

Житомирська обл.., с.Криве рах № 26987062901 в ЛФ Б.Р.Р. м.Житомир МФО 320984 ЗКПО 31032484 Свідоцтво платника ПДВ № 15432936 Інд. Под. № 310987513230 Тел.987-950, 789-123 Ел.пошта:gaсua@ukr.net

Директор_________________О.М. Остачук

79068, м.Житомир, вул.Холодна, 6 рах № 2609876536001 в Житомирської філії АТ „Укрінбанк” МФО 309826 ЗКПО 13438734 Свідоцтво платника ПДВ № 17809875 Інд. Под. № 138286675890

Голова правління _______Р.Я. Будяк

Протокол - документ, у якому фіксуються хід і результати роботи нарад, засідань, зборів, конференцій. У протоколах відображаються всі виступи з питань, що розглядаються, а також рішення, прийняті в результаті обговорення.      Протокол веде секретар або інша спеціально призначена особа.      Протоколи загальних зборів (засідань, нарад) підписують голова й секретар, а протоколи засідань комісій — усі члени комісій.      Текст протоколу складається з двох частин: вступної та основної. У вступній частині вказується дата проведення зборів, зазначаються прізвища та ініціали всіх присутніх. При великій кількості присутніх на засіданні їх список складається окремо й додається, а в протоколі зазначається лише загальна кількість присутніх. У цій частині подається також порядок денний зборів з переліком питань, що розглядаються. Основний текст протоколу поділяється на розділи, які відповідають пунктам порядку денного. Кожен розділ містить такі частини:      — слухали;      — виступили;      — ухвалили.      Слово СЛУХАЛИ, як правило, друкується великими літерами, після нього ставиться двокрапка. У наступному рядку з абзацу вказуються ініціали й прізвище доповідача, тема доповіді. Далі викладається основний зміст доповіді або вказується, що текст додається.      Так само оформляється розділ ВИСТУПИЛИ.      У розділі УХВАЛИЛИ повністю записується прийняте рішення, яке може складатися з одного чи кількох пунктів або з констатуючої й резолюційної частин.      За обсягом фіксованої інформації протоколи бувають трьох видів:      1) короткі (записуються обговорювані питання, прізвища доповідачів, прийняті рішення);      2) повні (відрізняються від коротких стислим поданням виступів доповідачів і учасників);      3) стенографічні (дослівно фіксують увесь хід засідання).

     Реквізити:

  • Назва виду документа, яку пишуть посередині рядка.

  • Порядковий номер протоколу.

  • Назва зборів, конференції, засідання, наради із зазначенням їх характеру (загальні збори, виробнича нарада, розширена нарада).

  • Назва установи, підприємства чи організації, де відбулися збори, конференція.

  • Дату проведення зборів, засідання, наради, яку пишуть нижче від назви організації з лівого боку. У цьому ж рядку з правого боку пишуть місце проведення (назву міста).

  • Кількісний склад учасників, який пишуть з нового рядка. За великої кількості присутніх на засіданні їх список складають окремо й додають, а в протоколі зазначають лише загальну кількість. Якщо кількість учасників сягає 10—12 осіб, то вказують усіх присутніх.

  • Посади, прізвища, ініціали керівників зборів, конференції, наради (голови, секретаря, членів президії).

  • Порядок денний, тобто питання, що їх розглядають на зборах, нараді або конференції. Питання у порядку денному формулюють у називному відмінку.

  • Текст.

  • Перелік додатків до протоколу із зазначенням кількості сторінок;

  • Підписи керівників зборів, засідання, конференції (голови й секретаря).

Зразок :

Протокол № 17 загальних зборів студентів І курсу біологічного факультету

12.05.03

 

голова

Мокренко Л. Д.

Секретар

Добренко В. О.

Присутні: заступник декана факультету доц. Карпенко M. П., доц. Масалов П. К., доц. Володін Г.В., асистенти Кривобій Б.Н., Литвин С.Ф., студенти І курсу.                Порядок денний: 1. Підготовка студентів до виробничо-польової практики. 2.Робота з озеленення та упорядження навколишньої території                I. СЛУХАЛИ: Маслрова П. К. Інформація керівника виробничо-польової практики.                ВИСТУПИЛИ: Кривобій Б. Н. запропонував поділити студентів на підгрупи, визначити кожному завдання й години роботи на ділянці. Литвин C.Ф. зазначив, що треба підготувати рослини, реактиви до початку практики.                УХВАЛИЛИ: 1. Усім студентам взяти участь у виробничо-польовій практиці. 2. Доручити керівникові практики скласти графік робіт. 3. Поділити студентів на групи й визначити час роботи на ділянці.                II. Слухали:

Голова зборів (підпис) Л. Д. Мокренко

Секретар (підпис) В. О. Добренко

     Якщо на зборах проводяться вибори таємним голосуванням, результати оформляються окремими протоколами лічильної комісії: в одному зазначається склад комісії, а в другому — результати голосування.      Результати голосування з кожної кандидатури записуються так:      За Василишина І. Г. — 50 голосів, проти — 0, утримався — 1.      Протоколи групуються у хронологічному порядку і за номерами, документи, що стосуються одного протоколу, — за порядком денним.      Текст протоколу має бути точним, лаконічним, складеним на основі виступів, повинен усебічно характеризувати обговорюване питання з додержанням змісту й форми викладу, позиції учасників сторін.

     Крім повного протоколу, є ще коротка форма — витяг з протоколу. У витягу вказують прізвища та ініціали тих, хто виступив (без викладу виступів), а також зміст прийнятих рішень. Витяг із протоколу підписують голова й секретар засідання. У протоколі роблять помітку про зроблений витяг, а також зазначають, кому його вручено чи надіслано.      Рішення колегіальних органів доводяться до виконавців і організацій, що належать до сфери управління установи, через надсилання їм рішень.      Рішення колегій установ впроваджуються в життя наказами керівника установи.

Довідка - документ інформаційного характеру, що підтверджує факти з життя й діяльності окремих громадян і різні обставини діяльності установ, організацій, підприємств. Довідки можуть бути особисті й службові. Текст особистої довідки є типовим, тому слід використовувати бланки установи чи підприємства, на яких від руки заповнюються тільки індивідуальні реквізити. Довідки службового характеру складають на запит або за вказівкою вищої організації чи службової особи. Довідки, що відображають виробничу діяльність установ, можуть бути зовнішніми і внутрішніми. Зовнішні довідки укладаються для подання до вищої установи, підписують їх, крім укладача, керівник підприємства і завіряються печаткою. Внутрішні довідки подають керівникові підприємства або на розгляд колегіального органу, підписуються лише укладачем і не завіряються печаткою.       Реквізити:

  • Назва виду документа.

  • Назва організації, що видає довідку.

  • Дата видання.

  • Номер.

  • Вихідний номер і дата письмового запиту про необхідність довідки (якщо такий існував).

  • Прізвище, ім’я, по батькові особи, якій видається довідка.

  • Текст.

  • Призначення (куди подається довідка).

  • Підписи службових осіб.

  • Печатка. Зразок:

Національний Педагогічний університет імені М. П. Драгоманова „___”_________200__р. №___________

м. Київ

Довідка

 Видана __________________________________________________________________ в тому, що він (вона) є студентом_______________________________________курсу ______________________________________________________________факультету Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Видано для_______________________________________________________________ _________________________________________________________________________

Декан факультету

(підпис)

__________________

Секретар

(підпис)

__________________

Печатка

 

 

Звіт – це письмове повідомлення про виконання певної роботи. Звіти бувають статистичні й текстові. Статистичні звіти пишуться на спеціальних, виготовлених друкарським способом бланках, текстові – на звичайному папері.       Реквізити:

  • Штамп установи.

  • Назва виду документа.

  • Заголовок (вказуються установа, напрям діяльності, звітний період).

  • Текст, який має такі частини: - вступ (вказуються завдання, які було поставлено перед установою за звітний період): - основна частина (опис та аналіз виконаної роботи); - висновки (пропозиції, зауваження, перспективи на майбутнє).

  • Підпис керівника установи або особи, відповідальної за складання звіту.

  • Дата складання.

  • Печатка.

     Великий за обсягом звіт поділяється на частини, кожна з яких має свій заголовок.      У звітах, які не виходять за межі структурного підрозділу, печатка, штамп установи не ставляться. Зразок:

Звіт

про педагогічну практику з 12.02.03 по 12.03.03 студентки філологічного факультету Мандрики Н. Й.

 

     Педагогічну практику проходила у СШ №34 м.Луцька. У школі було створено належні умови для проходження практики. Усі вчителі української мови та літератури мають великий стаж роботи і високу фахову, методичну підготовку. Хоча шкільні кабінети української мови та літератури недостатньо обладнані технічними засобами навчання, проте добре забезпечені наочними посібниками та методичною літературою.      За час практики провела 14 контрольних уроків з мови та літератури. Всі уроки були обговорені з учителем і методистом. Практика в школі допомогла здобути практичні уміння і навички: проводити уроки різних типів, перевіряти будь-які види письмових робіт, планувати роботу з розвитку мовлення, виготовляти дидактичний матеріал для уроків.      Під час проведення уроків з мови та літератури особливих труднощів не виникало, за винятком аналізу контрольних робіт та диктантів.      Педагогічна практика поглибила і закріпила знання, здобуті в університеті, з фахових і психолого-педагогічних дисциплін, виробила вміння проводити навчально-виховну роботу з дітьми середнього шкільного віку, випробувати себе як класний керівник.

12.03.06.

Доручення — це письмове повідомлення, за яким організація чи окрема особа надає право іншій особі від її імені здійснювати певні юридичні чинності або отримувати матеріальні цінності. Доручення видаються на розпорядження майном, отримання грошових і матеріальних цінностей. Вони поділяються на особисті та офіційні.      Особисті доручення видаються окремими особами, які передають свої права іншим особам (право на отримання заробітної плати, поштового переказу та ін.). Обов'язковою умовою правомірності особистого доручення є наявність підпису службової особи й печатка установи, підприємства, що засвідчує підпис довірителя (доручення, які видаються студентам, можуть засвідчуватись навчальним закладом).       В офіційному дорученні обов'язково зазначаються:

  • Назва організації, яка видає доручення.

  • Номер доручення й дата видання.

  • Посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, якій видано доручення.

  • Назва організації чи підприємства, від якого повинні бути отримані матеріальні цінності.

  • Перелік цінностей із вказівкою на їх кількість і суму.

  • Строк дії доручення.

  • Зразок підпису особи, якій видано доручення.

  • Назва документа, що посвідчує особу отримувача цінностей (паспорт, посвідчення).

  • Підписи службових осіб, які видали доручення.

  • Печатка організації, що видала доручення.

    Офіційні доручення можуть бути разовими, спеціальними й загальними.      Разові видаються на виконання одноразової дії (отримання товарно-матеріальних цінностей, одержання заробітної платні, пенсії, стипендії, поштового переказу).

     Спеціальні — на здійснення приватною чи службовою особою однотипних дій (представництво в органах суду, виконання банківських операцій у межах певного терміну).      Загальні — на виконання широких повноважень (отримання документів, ведення справи в усіх судових, арбітражних і адміністративних установах з усіма правами, що надані законом позивачеві, відповідачеві; укладання угод, одержання майна тощо).

     Для багатьох доручень є друковані бланки, куди від руки вписують прізвище, ім'я та по батькові того, кому доручається, що саме, де треба одержати, та завіряють підписом і круглою печаткою. Завіряється також підпис особи, на ім'я якої написано доручення.

     Завірені нотаріально доручення можна передавати телеграмою. Телеграма-доручення складається з тексту доручення, який може бути відповідно скорочений, та посвідчувального напису з підписом нотаріуса й печаткою нотаріальної контори. Підпис нотаріуса засвідчується органом зв'язку, через який передається телеграма-доручення. Таке доручення має силу оригіналу.

Зразок:

Доручення

     Я, Корольов Павло Пилипович, доручаю Свободі Олені Василівні отримати належну студентам 12-ї групи музично-педагогічного факультету стипендію за вересень 2006 р.      Доручення дійсне до 12 жовтня 2006 р.

 

20 вересня 2003 р. (підпис) П. П. Корольов

     Підпис студента Корольова П. П.

Засвідчую: Декан музично-педагогічного

факультету (підпис) С. І. Бондаренко

20 вересня 2003 р.

Розписка- це письмове підтвердження певної дії, що відбулась - передачі й отримання документів, товарів, грошей від підприємства або приватної особи.      Розписка може бути приватного (особа отримує цінності від особи) і службового (особа — представник установи - отримує цінності від цієї або іншої установи) характеру.      Реквізити:

  • Назва виду документа.

  • Текст: — прізвище, ім'я, по батькові та посада особи, яка дає розписку і підтверджує отримання цінностей; — прізвище, ім'я, по батькові та посада особи, яка передала цінності; — точні найменування матеріальних цінностей, їх кількість і вартість — словами і цифрами; — відомості про документ (паспорт, посвідчення), засвідчує особу, яка отримує цінності; — підстава передачі й отримання цінностей.

  • Дата.

  • Підпис особи, яка отримала цінності.

  • Завірення підпису (у приватній розписці).

Зразок: