Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kirovograd_2009.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
46.92 Mб
Скачать

13.5.2. Стан фінансування екологічної галузі .

Рішенням Кіровоградської обласної ради «Про обласний бюджет на 2009 рік» передбачалися видатки на виконання природоохоронних заходів за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у обсязі 1822,0 тис.грн.

На протязі бюджетного року відповідно до кошторисів збільшено видатки до 4321,8 тис.грн. за рахунок залишку невикористаних коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 1 січня 2009 року та перевищення надходжень до фонду.

Всього на протязі 2009 року з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на здійснення природоохоронних заходів спрямовано 3481,7 тис.грн., а саме на:

заходи по знешкодженню непридатних та заборонених до використання пестицидів та невідомих отрутохімікатів – 212,0 тис.грн.;

заходи по охороні водних ресурсів– 2570,3 тис.грн.;

проведення наукових досліджень щодо радіаційного впливу на стан навколишнього природного середовища впливу техногенних та інших природних факторів на стан довкілля м.Кіровограда та Кіровоградського району – 99.0 тис.грн.;

заходи по збереженню природно-заповідного фонду області – 343,2 тис.грн.;

заходи по знешкодженню джерел іонізуючого випромінювання – 12,2 тис.грн;

проведення Дня Довкілля та Всеукраїнської весняної толоки з озеленення та благоустрою – 220,0 тис.грн.

поліграфічне видання екологічного паспорту та Національної доповіді -25,0 тис.грн.;

До місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища місцевих бюджетів Кіровоградської області у 2009 році фактично надійшло 2342,9 тис.грн., на природоохоронні цілі використано 1012,0 тис.грн.

З Державного фонду охорони навколишнього природного середовища кошти на виконання природоохоронних заходів не виділялися.

13.7. Стандартизація, метрологія охорони довкілля і природокористування.

Згідно ст. 20 Закону України «Про метрологію і метрологічну діяльність» контроль за станом навколишнього пнриродного середовища відноситься до сфери державного метрологічного нагляду.

Реалізація державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища здійснюється шляхом проведення інструментально-лабораторних вимірювань при проведенні державного контролю за дотриманням суб’єктам господарювання правил, нормативів, стандартів у сфері охорони навколишнього природного середовища, умов виданих дозволів та за програмою регіонального моніторингу довкілля.

При цьому проводяться роботи з:

  • відбирання проб вод, викидів в атмосферу, грунтів і відходів;

  • інструментально-лабораторних вимірювань безпосередньо на об’єктах контролю та в умовах лабораторії;

  • перевірки стану організації та здійснення виробничого контролю за дотриманням умов виданих джозволів, за результатами яких складаються акти перевірок і надаються обов’язкові для виконання приписи про усунення виявленних порушень вимог природоохоронного законадавства.

Підрозділами, що здійснюються контроль у сфері державного метрологічного нагляду, є відділ інструментально-лабораторного контролю та відділ екологічного контролю та радіаційної безпеки на державному кордоні ДЕЇ в Кіровоградської області.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]