Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kirovograd_2009.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
46.92 Mб
Скачать

13.11.1. Діяльність громадських екологічних організацій

Одним з основних напрямків своєї діяльності держуправління ОНПС вважає тісну взаємодію і співпрацю з громадськими організаціями та громадянами, яким не байдужа доля нашого довкілля. Тому найважливішим завданням є спільна розробка і проведення ефективної природоохоронної роботи, яка повинна спиратись на розуміння і підтримку громадськості.

З цією метою при держуправлінні створено Громадську Раду, до складу якої входять представники громадських організацій, зареєстрованих в обласному управлінні юстиції, а також представники навчальних закладів та установ. До громадських організацій екологічного спрямування відносяться: обласна організація Українського товариства охорони природи, Кіровоградська обласна та Кіровоградська, Знам’янська, Світловодська міські організації “Зелений світ”, Світловодський клуб партії Зелених України, обласна молодіжна організація “Екорух”, обласна громадська організація “Екологічний щит”, обласний дитячий екоцентр “Ексампей” при Кіровоградському колегіумі, Громадська дитяча екологічна організація "Флора" та ін. З ними налагоджено тісний зв’язок, проводяться спільні засідання держуправління і Громадської Ради та громадські слухання, відкрито Громадську приймальню, до якої за 2009 рік звернулось 131 громадянин, мешканця м. Кіровограда і області, проводиться обмін інформаціями, надається необхідна допомога. Головою Громадської Ради - Погрібний Віктор Олексійовича, який являється також головою обласної асоціації “Зелений світ”.

Протягом Держуправлінням разом з громадськими організаціями проводились спільні загальнонаціональні та регіональні природоохоронні акції “До чистих джерел”, “День довкілля”, “Не рубай ялинку”, “Первоцвіт”, також проводяться семінари та конференції, ековиставки по проблемам екології землі, чистої води, створені і постійно функціонують в бібліотеках ім. Д.Чижевського, ім. В.Бойченка.

Крім того, головою ради Кіровоградського обласного громадського еколого-експертного центру “Довкілля” Гулаєм О.В. щороку проводяться наукові обстеження території області для визначення природної цінності та подальшого створення природно-заповідних територій Кіровгградської області.

Взаємодія із засобами масової інформації та зв’язки з громадськістю

Таблиця 13.5

Показники

Одиниця виміру

2007 рік

2008 рік

2009 рік

1. Інформаційно-просвітницькі заходи,

у тому числі із залученням:

періодичних видань

од.

81

16

14

телебачення

од.

40

15

29

радіомовлення

од.

72

4

25

мережі Інтернет (Інтернет-повідомлень)

од.

-

30

69

виставкових заходів

од.

22

4

4

2. Консультації з громадськістю,

у тому числі:

громадські слухання

од.

5

3

3

круглі столи

од.

3

4

4

зустрічі з громадськістю

од.

37

39

15

семінари

од.

11

5

5

громадська приймальна (кількість

відвідувачів)

од.

288

40

131

Інтернет-конференції

од.

-

-

-

Інтерактивне спілкування (теле-радіо-діалоги)

од.

-

2

-

3. Робота Орхуських інформаційних центрів, у тому числі:

семінари тематичні

од.

4

1

2

семінари-навчання

од.

1

2

2

конференції

од.

16

5

4

засідання робочих груп

од.

2

2

2

засідання громадської ради

од.

1

2

1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]