Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kolokvium_z_geodeziyi_2_modul.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
325.67 Кб
Скачать

Модульний контроль №2

3 Семестр

  1. Технологічна схема робіт ( комплекс робіт) в полігонометрії. Зверніть увагу на технологічну послідовність робіт.

  2. Технічні характеристики мереж полігонометрії 4 класу, 1 розряду, 2 розряду!!! Знати числові значення кожної характеристики (показника).

  3. Методика оцінки проектів полігонометричних ходів ( теорія).

  4. Ситуаційні задачі на оцінку проектів полігонометричних ходів ( див. конспект лекцій, а також лаб. заняття №3).

  5. Рекогностування полігонометричних ходів.

  6. Типи центрі полігонометрії 1 і 2 розряду на незабудованій території ; на території райцентрів, міст, селищ, сільських населених пунктів; для міст Києва, Севастополя та обласних центрів. Привести рисунки їх конструкцій.

  7. Прилади для кутових вимірювань в полігонометрії.

  8. Визначення кількості прийомів вимірювання кутів у полігонометрії. Приклади.

  9. Розрахунок установок лімба для усіх прийомів вимірювання кутів.

  10. Ситуаційні задачі на розрахунок установок лімба при вимірюваннях кутів.

  11. 2 способи вимірювання кутів у полігонометрії: спосіб кругових прийомів і спосіб окремого кута. Коли кожен з них застосовується?

  12. Методика вимірювання напрямків у одному прийомі способу кругових прийомів. Допуски всередині прийома. Допуск між прийомами. Приводиться назва допуску і його величина для теодолітів 2’’- ї та 5’’-ї точності.

  13. Методика вимірювання напрямків у одному прийомі способу окремого кута. Допуски всередині прийома. Допуск між прийомами. Приводиться назва допуску і його величина для теодолітів 2’’- ї та 5’’-ї точності.

  14. Формула залежності між середньою квадратичною помилкою кутових вимірів у полігонометрії відносною помилкою полігонометричного ходу і її використання для розрахунку необхідної точності вимірювання кутів і напрямків у полігонометрії 4 класу, 1 розряду, 2 розряду. Уміти ці розрахунки виконувати.

  15. Задаючись середніми квадратичними помилками вимірювання кутів у полігонометрії 4 класу обчислити середню квадратичну помилку впливу одного джерела помилок на вимірювання а)кутів; б) напрямків в полігонометрії 4 класу.

  1. Задаючись середніми квадратичними помилками вимірювання кутів у полігонометрії 1 розряду обчислити середню квадратичну помилку впливу одного джерела помилок на вимірювання а)кутів; б) напрямків в полігонометрії 1 розряду.

  2. Задаючись середніми квадратичними помилками вимірювання кутів у полігонометрії 2 розряду обчислити середню квадратичну помилку впливу одного джерела помилок на вимірювання а)кутів; б) напрямків в полігонометрії 2 розряду.

  3. Помилка за неточність центрування марки (помилка редукції) (теорія).

  4. Обчислити з якою точністю необхідно центрувати марку в полігонометрії 4 класу при мінімальній стороні, якщо відома середня квадратична помилка впливу одного джерела.

  5. Обчислити з якою точністю необхідно центрувати марку в полігонометрії 4 класу при максимальній стороні, якщо відома середня квадратична помилка впливу одного джерела.

  6. Обчислити з якою точністю необхідно центрувати марку в полігонометрії 1 розряду при мінімальній стороні, якщо відома середня квадратична помилка впливу одного джерела.

  7. Обчислити з якою точністю необхідно центрувати марку в полігонометрії 1 розряду при максимальній стороні, якщо відома середня квадратична помилка впливу одного джерела.

  8. Обчислити з якою точністю необхідно центрувати марку в полігонометрії 2 розряду при мінімальній стороні, якщо відома середня квадратична помилка впливу одного джерела.

  9. Обчислити з якою точністю необхідно центрувати марку в полігонометрії 2 розряду при максимальній стороні, якщо відома середня квадратична помилка впливу одного джерела.

  10. Помилка за неточність центрування теодоліта (теорія).

  11. Задачі на обчислення точності, з якою необхідно центрувати теодоліт в полігонометрії усіх класів і розрядів для різних довжин сторін.

  12. Суть триштативної системи при вимірюванні кутів (див. підручник, ст. 108)

  13. Помилка приладу при вимірюванні кутів в полігонометрії ( теорія )

  14. Уміти розрахувати середню квадратичну помилку приладу як одного із джерел впливу на кутові виміри, якщо відомий тип теодоліта і кількість вимірювання кутів ( або клас чи розряд полігонометрії )

  15. Помилка власне вимірювання кутів у полігонометрії (теорія)

  16. Уміти розраховувати середню квадратичну помилку власне вимірювання кута, якщо відомий тип теодоліта і кількість прийомів ( клас чи розряд полігонометрії )

  17. Вплив зовнішніх умов на кутові вимірювання ( теорія, див. підручник, ст. 110-111 )

  18. Вплив вихідних даних на точність кутових вимірів.

  19. Технічні характеристики сучасних світловіддалемірів та електронних тахеометрів. Уміти розраховувати середню квадратичну помилку вимірювання довжин сторін різними світловіддалемірами та електронними тахеометрами.

  20. 6 варіантів прив’язки полігонометричних мереж до пунктів державної геодезичної мережі і суть кожного варіанту.

  21. Суть попередньої обробки результатів кутових спостережень в полігонометрії. Етапи (процеси) попередньої обробки (перелічити) (теорія) – підручник ст. 120.

  22. Суть перевірки та обробки польових журналів (ст. 120).

  23. Обчислення ліній, приведених до горизонту, на рівень моря і на площину в проекції Гаусса - Крюгера (ст. 121).

  24. Складання робочої схеми полігонометричного ходу (ст. 121)

  25. Обчислення кутової нев’язки та порівняння її з допустимими . Теорія та ситуаційні задачі на обчислення та порівняння (ст. 121-122)

  26. Обчислення нев’язок в координатах та в замкненому та розімкненому полігонометричному ході, абсолютної лінії нев’язки та відносної нев’язки полігонометричного ходу ( теорія, ст. 123).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]