Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
податковий менеджмент 2011 (2).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
983.55 Кб
Скачать

11. Фінансова відповідальність за порушення правил подання та зберігання звітності

  1. За неподання чи несвоєчасне подання декларації в податкову: 170 грн/кожне неподання 1020(при повторн протягом року)

  2. Неподання фіз. особою декларації, або включення перекручених даних: Фіз. особа 25% від різниці суми донарахованої та задекларованої

  3. Якщо платник самостійно вніс зміни в податкову звітність і не подав уточнюючий розрахунок: 5% суми самостійно нарахованого заниженого ПЗ, якщо слідом за декл з помилкою направляються виправлення – 3%

  4. Незабезпечення платником збереження первинний док бухг і статист звітності щодо нарахування і сплати податків протягом 1095 днів (3 роки): 510 грн /1020 при повторному протягом року

  5. Неподання контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні їх перевірки: 510 грн /1020 при повторному протягом року.

12. Фінансові санкції у разі визначення суми податкового зобов’язання контролюючими органами та несвоєчасної сплати податків

Якщо контролюючий орган самостійно визначає суми под. зобов’язання, зменшення суми бюдж відшкодування та/або зменшення від’ємного значення об’єкта оподаткування ПП або від’ємного значення суми ПДВ: штраф у розмірі 25% суми нарахованого под. зобов’язання, неправомірно заявленої до повернення суми бюдж відшкодування та/або неправомірно заявленої суми від’ємного значення об’єкта оподаткування ПП або від’ємного значення суми ПДВ.

При повторному протягом 1095 днів – 50% суми нарах под. зобов’язання.

При визначенні суми под. зобов’язання контролюючим органом протягом 1095 днів втретє та більше – 75%.

Використання платником податків сум, що не сплачені до бюджету внаслідок отримання под. пільги, не за призначенням: стягнення до бюджету суми податків, зборів, що підлягали нарахуванню без застосування под. пільги.

13. Фінансові санкції за порушення порядку отримання та використання торгового патенту та порушення правил спрощеної системи оподаткування фоп

За несплату платником податків- фіз. Особою сум єдиного податку в порядку та строки, визначені законодавчим актом: штраф у розмірі 50% ставок податку, встановлених для фіз. Осіб – платників єдиного податку.

За порушення порядку використання торгового патенту: штраф у розмірі збору на один календарний місяць (для діяльності у сфері розваг – у розмірі збору за один квартал).

За здійснення діяльності без отримання відповідних торгових патентів, або з порушенням порядку використання торгового патенту: штраф у подвійному розмірі збору за весь період здійснення такої діяльності, але не менше подвійного розміру за один місяць.

За здійснення реалізації товарів без отримання пільгового торгового патенту або з порушенням порядку його отримання та використання: штраф у 5-кратному розмірі збору за весь період здійснення такої діяльності, але не менше 5-кратного його розміру за рік.

За здійснення торговельної діяльності без придбання короткотермінового патенту або з порушенням порядку його отримання та використання: штраф у подвійному розмірі збору за весь строк такої діяльності.

За здійснення діяльності у сфері розваг без отримання торгового патенту або з порушенням порядку його використання: штраф у розмірі 8-кратного збору за весь період здійснення такої діяльності але не менше, ніж 8-кратного його розміру за квартал.

За несплату суб’єктом господарювання сум збору за здійснення видів діяльності: штраф 50% ставок збору.