Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
!!!!!!!!!!!!!!!Moi_shpori.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
349.18 Кб
Скачать

27.Приватне підприємство – організація діяльності та управління.

Приватним підприємством визнається підприємство, що діє на основі приватної власності одного або кількох громадян, іноземців, осіб без громадянства та його (їх) праці чи з використанням найманої праці. Приватні підприємства можуть бути утворені за рішенням власника (власників) майна або уповноваженого ним (ними) органу, а у випадках, спеціально передбачених законодавством, також за рішенням інших органів, організацій і громадян шляхом заснування нового, реорганізації (злиття, приєднання, виділення, поділу, перетворення) діючого (діючих) суб'єкта господарювання з додержанням вимог законодавства, зокрема антимонопольно-конкурентного законодавства.Управління приватним підприємством здійснюється згідно з його установчими документами. Власник здійснює свої права щодо управління підприємством безпосередньо або через уповноважені ним органи відповідно до статуту підприємства чи інших установчих документів. Припинення діяльності приватного підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації – за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб – засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених законами, – за рішенням суду.

28.Менеджмент в тов та тдв.

Органи управління,їх функції та повноваження в ТОВ. Тов-це товариство , що має статутний фонд, розділений на частки, розмір яких визначається установчими документами.Учасники несуть відповідальність у межах їх вкладів.Учасники, які не повністю внесли вклади відповідають також у межах невнесеного вкладу.Вищим органом управління є збори учасників.Кількість голосів окремого члена товариства має право голосу на зборах учасників,його к-ть голосів пропорційна розміру йогочастки в статутному фонді.Визначення стратегії діяльності, затвердження його планів та звітів, внесення змін до статуту на основі одностайного рішення всіх членів ТОВ.Для оперативного управління підприємством обирається виконавчий орган упарвління(директор або дирекція),структура якого визначається зборами учасників Організація управління в товариствах з додатковою відповідальністю і в повних товариствах. ТДВ-це тов., статутний фонд якого поділений на частки визначені установчими документами розмірів.Учасники відповідають внесками до статутного фонду, а при недостатності цих сум-додатково належним їм майном в однаковому розмірі для всіх учасників кратному розмірі. Вищим органом управління є збори учасників.Кількість голосів окремого члена товариства має право голосу на зборах учасників,його к-ть голосів пропорційна розміру йогочастки в статутному фонді.Визначення стратегії діяльності, затвердження його планів та звітів, внесення змін до статуту на основі одностайного рішення всіх членів ТОВ.Для оперативного управління підприємством обирається виконавчий орган упарвління(директор або дирекція),структура якого визначається зборами учасників

29.Особливості та управління виробничих кооперативів.

Виробничий кооператив — кооператив, який утворюється шляхом об'єднання фізичних осіб для спільної виробничої або іншої господарської діяльності на засадах їх обов'язкової трудової участі з метою одержання прибутку. Управління виробничим кооперативом здійснюється на основі самоврядування, гласності, участі його членів у вирішенні питань діяльності кооперативу. Вищим органом управління виробничого кооперативу є загальні збори членів кооперативу. До органів управління кооперативу належать правління (голова) кооперативу та ревізійна комісія (ревізор) кооперативу. Система органів управління кооперативу складається із загальних зборів його членів — вищого органу управління кооперативом, виконавчих органів - правління та/або голови. У кожному виробничому кооперативі обирається контрольно-ревізійний орган - ревізійна комісія або ревізор. Статутом виробничого кооперативу може бути передбачено спостережну раду ко¬оперативу. Члени ревізійної комісії (ревізор) кооперативу не можуть бути членами його правління (головою кооперативу) чи спостережної ради. Спостережна рада обирається на загальних зборах виробничого кооперативу з членів ко¬оперативу. Загальні збори вирішують питання про кількість членів цього органу та строки його повноважень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]