Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Modulna_2_APP.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
470.53 Кб
Скачать

31. Назвіть різновиди правонаділяючих проваджень в адміністративному процесі.

За своєю правовою природою правонаділяючі (контрольно-наглядові) провадження ОВС відносяться до адміністративно-правових засобів попередження правопорушень у суспільстві і мають на меті: 1) здійснення превентивного впливу на правовідносини; 2) отримання інформації (даних) про фактичний стан підконтрольного об’єкта, даних щодо виконання ними вимог нормативно-правових актів, виявлення правопорушень; 3) надання допомоги підконтрольній структурі в наведенні порядку на об’єкті; 4) припинення порушення вимог законодавства.

Отже, на підставі зазначеного до системи контрольно-наглядових проваджень можна віднести такі, відносно самостійні провадження щодо: а) проведення перевірок; б) вилучення документів; в) витребування інформації та документів; г) контроль за дотриманням правил паспортної системи; д) забезпечення безпеки дорожнього руху; е) ведення профілактичного обліку правопорушників, криміналістичного та оперативного обліків. Також, на наш погляд, до контрольно-наглядових проваджень слід віднести розгляд скарг та заяв в ОВС (підрозділами, відділеннями, секторами, окремими співробітниками міліції, які наділені контрольно-наглядовими повноваженнями).

32. Вкажіть види проваджень із вжиття в адміністративному порядку заходів заохочення і стимулювання.

Провадження щодо застосування заходів заохочення і стимулювання

в державному управлінні;

а) провадження в справах про нагородження державними нагородами, відзнаками Президента, грамотами тощо;

б) провадження в справах про присвоєння почесних та інших звань;

в) провадження в справах про преміювання;

г) провадження в справах про зняття стягнення тощо.

Заохочення як метод публічного управління реалізується шляхом заохочувального провадження. Цей вид провадження почав визнаватися серед дослідників нещодавно.

Неактивне застосування заохочень спричинено послабленою увагою керівників управлінь, територіальних органів та їх кадрових служб до оформлення заохочувальних матеріалів відповідно до встановлених вимог, а також зниження вимоги до підлеглих та відсутності відповідного контролю за організацією цієї роботи.

Заохочувальне провадження можна віднести до неконфліктних проваджень, оскільки воно не має на меті вирішення суперечки про право.

Заохочувальне провадження – це послідовний порядок дій компетентних органів щодо застосування до особи, яка сумлінно виконала покладений на неї обов’язок, заходів заохочення, що реалізується через відповідну адміністративну справу.

чотири стадії: 1) порушення клопотання про заохочення; 2) направлення подання про заохочення до відповідного державного органу; 3) розгляд подання про заохочення та прийняття рішення; 4) практичне здійснення заохочення.

Заходами процесуального примусу є: 1.       попередження ; 2.       видалення із залу судового засідання; 3.       тимчасове вилучення доказів для дослідження судом; 4.       привід;

33. Визначте особливості провадження у справах щодо нагородження державними нагородами, відзнаками Президента, грамотами тощо.

За Законом державні нагороди України є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги в розвитку економіки, науки, культури, со­ціальної сфери, захисті Вітчизни, охороні конституційних прав ; свобод людини, державному будівництві та громадській діяль­ності, за інші заслуги перед Україною. Державні нагороди вста­новлюються виключно законами України. Державними нагоро­дами є: звання Герой України; орден; медаль; відзнака «Іменна вогнепальна зброя»; почесне звання України; Державна премія України; президентська відзнака.

Президент України затверджує: статут — для звання Герой України та кожного ордену; положення — для інших державних нагород. Статути і положення про державні нагороди визначають підстави для нагородження, містять опис державної нагороди, а також встановлюють порядок нагородження, вручення, носіння державних нагород та інші правила. Нагородження державними нагородами провадиться указом Президента України. Нагоро­дженому вручається державна нагорода та документ, що посвідчує нагородження нею.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]