Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Modulna_2_APP.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
470.53 Кб
Скачать

60. Охарактеризуйте стадії оскарження та виконання рішення за скаргами громадян.

Рішення за скаргою може оскаржувати особа(и) стосовно якої її було винесено а також опротестувати прокурор. Стаття 297. Опротестування рішення по скарзі.

Рішення по скарзі на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути протестовано прокурором.

Протест на рішення по скарзі вноситься у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) відносно органу (посадової особи), який прийняв рішення по скарзі.

Ця стаття вказує на можливість опротестування рішення за скаргою на постанову про адміністративне правопорушення, що вноситься вищестоящому органу (посадовій особі) прокурором.

Виконання рішення за скаргою.

Строки виконання адміністративних рішень за скаргою обмежені строками позовної давності. До прикладу, при скасуванні прийнятих проводом системи Державної контрольно-ревізійної служби України рішень суми стягнутих коштів і фінансових санкцій підлягають поверненню з тих бюджетів або державних цільових фондів, на які вони були зараховані, за умови, що не минуло 3 роки з моменту стягнення.

Забезпечення виконання рішення за скаргою здійснює провід, рішення якого оскаржувалось. Провід, який задовольнив скаргу самостійно, не вправі вчинити ті дії, які віднесені до компетенції нижчестоящого органу. До прикладу, орган міграційної служби, у разі прийняття Комісією Державного комітету України у справах національностей та міграції з розгляду скарг на рішення про надання і позбавлення статусу біженця, що приймаються органами міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі позитивного рішення за скаргою, протягом тижня з дня його отримання повинен видати заявникові посвідчення біженця.

61. Що є фактичною підставою дисциплінарного провадження в адміністративному процесі.

Фактичною підставою порушення дисциплінарного провадження є вчинення службовцем (працівником) діяння, яке містить ознаки порушення службової дисципліни.

Дисциплінарний проступок – це протиправне, винне, каранне, суспільно шкідливе діяння (дія або бездіяльність), яке полягає у невиконанні або неналежному виконані своїх службових обов’язків або іншому порушенні службової (трудової) дисципліни, за яке законом передбачена ДВ.

ДВ може застосовуватись також за здійснення інших правопорушень а також правопорушень аморального характеру. В окремих випадках ДВ може застосовуватись і за адмін. правопорушення. У зв’язку з цим державний службовець може визнатись одночасно особою, яка є порушником і дисциплінарних і адмін. норм, але оскільки в Україні діє принцип неможливості подвійного притягнення до відповідальності, то як правило застосовується дисциплінарне стягнення.

62. Охарактеризуйте дисциплінарне провадження щодо державних службовців.

ДП щодо державних службовців це сукупність дій уповноважених осіб та інших учасників заінтересованих у розгляді дисциплінарної справи, спрямованих на вирішення конкретної справи і реалізації державної відповідальності державних службовців.

Підставами для порушення ДП є:

1) Скоєння державним службовцем дисциплінарного проступку, який може виражатись у: невиконані чи неналежному виконанні служб. обов’язків; перевищенні своїх повноважень; порушенні обмежень, пов’язаних з проходженням державної служби; скоєння вчинку, який порочить його як державного службовця.

2) Надходження доповідних записок, рапортів а також відповідні записи в облікових документах та інші відомості про порушення держ. службовцем дисципліни, які мають достатні дані, шо вказують на вчинення держ. службовцем діяння які містять склад дисциплінарного правопорушення.

Виділяють 5 стадій ДП щодо держ. службовців. 1) порушення справи; 2) Розслідування справи; 3) Розгляд справи та прийняття по ній рішення; 4) виконання рішення; 5) перегляд прийнятого рішення.

До держ. службовця може бути застосовано одне з таких видів дисц. стягнень: 1) зауваження; 2) догана; 3) затримка до 1 р. у присвоєнні чергового рангу ДС; 4) попередження про неповну службову відповідність; 5) припинення дії службового договору; 6) припинення державної служби.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]