Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка_СП_ГОТОВ++++++.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Критерії оцінювання знань і умінь

5 (відмінно) А – «відмінно» – студент глибоко і досконало знає матеріал усіх тем дисципліни, повністю засвоїв теоретичні основи курсу. Студент повно і ґрунтовно демонструє соціально-педагогічні знання, аргументує зв’язок теорії з практикою, грамотно відповідає на питання, володіє культурою мовлення.

4 (добре) В – «дуже добре» – студент добре засвоїв теоретичний матеріал дисципліни і здобув практичні навички на рівні, який дає можливість виконувати завдання на рівні вище середнього з окремими неточностями. Студент розкриває зміст теоретичного матеріалу у достатній логічній послідовності, правильно використовує соціально-педагогічну термінологію, конкретні приклади щодо ілюстрації теоретичних положень.

С – «добре» – студент засвоїв теоретичний матеріал дисципліни і здобув практичні навики на рівні, який дає можливість виконувати завдання на рівні вище середнього з кількома помилками. Студент в основному розкриває зміст теоретичного матеріалу у достатній логічній послідовності, правильно використовує соціально-педагогічну термінологію, приклади щодо ілюстрації окремих теоретичних положень

3 (задовільно) D – «задовільно» – студент в цілому засвоїв теоретичний матеріал і набув практичних навичок, що дозволяє йому непогано виконувати завдання, проте кількість суттєвих помилок становить більше трьох; зміст теоретичних питань розкриває частково, відсутня логічна послідовність, допускає суттєві помилки в користуванні соціально-педагогічною термінологією.

Е – «задовільно» – студент ознайомлений в загальних рисах з теоретичним матеріалом і має практичні навички, достатні для виконання завдань на рівні мінімальних вимог.

2 (незадовільно) FХ – «незадовільно» – студент має уявлення про теоретичний матеріал дисципліни, але при виконанні практичних завдань допускається дуже грубих помилок. Необхідно повторно опрацьовувати матеріал і повторно складати іспит. Студентом не розкрито основного змісту теоретичних питань, зроблено ряд грубих помилок різного характеру при висвітленні питань, недостатньо володіє соціально-педагогічною термінологією, відсутнє логічне мислення.

F – «незадовільно» – студент не засвоїв матеріал навчальної дисципліни не розуміє теоретичного матеріалу та не має практичних навичок для виконання поставлених завдань. Необхідна подальша робота з обов’язковим повторним опрацюванням курсу.

Форма проведення іспиту

Для перевірки теоретичної і практичної підготовки студентів державний іспит проводиться за білетами, складеними у повній відповідності до навчальної програми шляхом співбесіди. Екзаменаційні питання складаються з трьох питань.

2.2. Державний екзамен „технології соціально-педагогічної діяльності”: методичні рекомендації (освітньо-кваліфікаційний рівень «спеціаліст»)

Питання, винесені на державний екзамен, охоплюють матеріал фахової підготовки і відповідають вимогам освітньо-кваліфікаційної характеристики. Усього на державний іспит пропонується 20 білетів. Кожен білет містить три теоретико-практичні питання, які завдяки своїй комплексності забезпечують можливість об’єктивної оцінки готовності випускників ВНЗ до професійної діяльності за призначенням

Екзамен складається у 10-му семестрі – денна форма навчання, 11-му семестрі – заочна форма навчання. Згідно закону України «Про освіту» та Положення «Про організацію навчального процесу» для проведення державної атестації випускників створюється Державна екзаменаційна комісія (ДЕК).

ДЕК створюється щорічно у складі голови, його заступника та членів комісії і діє протягом календарного року.

Засідання ДЕК оформлюється протоколом.