Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка КР.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
184.83 Кб
Скачать

23

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

ННІ економіки і права

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи

з навчальної дисципліни

«Організація ресторанного господарства»

для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа»

Черкаси – 2011

Укладач:

Радченко О.М., ст. викладач

Рецензенти:

Дроботова М.В., канд. економ. наук, доцент

Бутенко Л.Ю., ст. викладач

Затверджено на засіданні кафедри туризму і готельно-ресторанної справи (протокол № 1 від 31.08.2011 р.)

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………………………………………..4

Розділ 1. Загальні положення та послідовність виконання курсової роботи..5

1.1. Мета та завдання курсової роботи ………………………………………..5

1.2. Вибір теми та вивчення спеціальної літератури………………………….6

1.3. Формування тексту курсової роботи……………………………………....7

1.4. Оформлення курсової роботи………………………………………………9

1.5. Подання курсової роботи на рецензію та її захист……………………….12

Розділ 2. Рекомендації стосовно підготовки курсової роботи до захисту …13

Рекомендована література з навчальної дисципліни «Організація ресторанного господарства»……………………………………………………18

Додатки…………………………………………………………………………..20

ВСТУП

Навчальна дисципліна «Організація ресторанного господарства» відноситься циклу професійно орієнтованих дисциплін при підготовці бакалаврів за напрямом підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа», її вивчення сприяє якісному формуванню кадрів для сфери обслуговування.

Відповідно до навчального плану студенти напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» на 2 курсі виконують курсові роботи з навчальної дисципліни «Організація ресторанного господарства», основною метою яких є формування знань про організацію діяльності закладів ресторанного господарства різних типів та класів, про джерела, види та форми постачання, організацію роботи складського, тарного й транспортного господарства; про виробництво продукції та основи технологічного процесу обслуговування споживачів тощо.

Написання та захист курсових робіт є одним із найважливіших етапів підготовки висококваліфікованих фахівців з організації ресторанного господарства. Курсова робота завершує вивчення дисципліни та являє собою самостійне дослідження одного з актуальних питань, які розглядаються дисципліною «Організація ресторанного господарства».

Мета методичних рекомендацій – дати студенту уявлення про вимоги щодо тематики, структури, змісту, оформлення курсової роботи та підготувати його до захисту курсової роботи.

РОЗДІЛ 1

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ТА ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

1.1. Мета та завдання курсової роботи

Мета курсової роботи – перевірка засвоєних теоретичних знань студентів із нормативних дисциплін, практичних умінь і навичок, рівня наукового мислення.

Науковий рівень курсової роботи визначається її науково-теоретичними положеннями і практичним значенням. Робота повинна містити інформацію соціально-політичного, економічного, історичного, культурологічного характеру, а також аналітично-розрахункових матеріал відповідно до організаційних і технологічних процесів у ресторанному господарстві. Курсова робота сприяє розвитку у студентів здібностей до самостійного наукового дослідження, творчого підходу до обраної теми та її глибокого висвітлення, вміння робити висновки, давати рекомендації щодо перспективного удосконалення і вирішення проблемних питань досліджуваної теми.

Завдання курсової роботи полягає в тому, щоб поглибити, систематизувати і закріпити теоретичні знання з нормативних навчальних дисциплін, відпрацювати навички самостійної роботи, творчого пошуку, ініціативності, виробити вміння узагальнювати теоретичний матеріал, аналізувати практичну інформацію, працювати із спеціальною літературою, довідковими виданнями, розвинути вміння формулювати власні висновки і конкретні пропозиції.

Курсова робота повинна базуватися на принципах актуальності, науковості, логічності, послідовності викладення матеріалу, його аргументованості, ілюстративності, взаємопов’язаності складових роботи. Вона виконується на основі самостійного аналізу, порівняння, узагальнення з досліджуваної проблематики.

При написанні курсової роботи потрібно враховувати наступне:

  • тема обирається студентом самостійно, узгоджується із консультантом,

  • тема повинна бути всебічно, глибоко та повно висвітлена,

  • студент самостійно вивчає досліджуване питання із теоретичних та практичних позицій,

  • застосовує творчий підхід при опрацюванні різноманітних джерел інформації,

  • виконання курсової роботи передбачає написання грамотною державною мовою тексту в обсязі 35-40 сторінок друкованого тексту, дотримання пропорцій обсягу всіх його структурних частин, технічне правильне оформлення роботи.

Виконання курсової роботи складається з послідовних етапів: вибір теми курсової роботи, вивчення спеціальної літератури, складання плану роботи, збір вихідної інформації на підприємствах ресторанного господарства, аналіз підібраних матеріалів, формування тексту курсової роботи, формулювання та обґрунтування висновків, оформлення роботи, подання роботи на рецензію та захист курсової роботи.

На кафедрі туризму призначається науковий консультант, який допомагає студентам вибрати тему, затверджує план курсової роботи, допомагає організувати самостійну роботу, надає консультації з підбору літератури та оформлення роботи, рецензує курсову роботу, робить висновок про її готовість, допускає до захисту.