Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практикум укр сокр.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
863.23 Кб
Скачать

Способи добитися прихильності чоловіків

1. Якщо ви хочете щось запропонувати чоловікові, відразу переходьте до справи. Уникайте дуже довго говорити про проблеми. Пам'ятайте, що спроби поділитися відчуттями чоловіки сприймають як скарги.

2. Якщо у вас із чоловіком виникає конфлікт, сприймайте відмінності між вами як належне і не відчувайте себе зачепленою особисто.

3. Якщо чоловік забув виконати обіцянку, скажіть йому що-небудь примирливе, наприклад: «Нічого страшного».

4. Звернувшись до чоловіка за порадою, у жодному випадку не критикуйте його пропозицію і не дозволяйте розгорнуті пояснення, чому ви не маєте наміру їй слідувати. Уникаючи ставити чоловіка в ніякове положення, жінка заробляє дуже багато балів – особливо якщо пропозиція дійсно нікуди не годиться.

5. Давайте поради, тільки якщо вас про це попросили.

6. Приймаючи похвалу, згадайте лише про досягнутий результат і не розповідайте, як багато вам довелося попрацювати.

7. Звертаючись із проханням, будьте конкретні. Натяки викликають у чоловіків відчуття, що ними маніпулюють – так, немов, виконати прохання жінки входить в їх обов'язки.

8. Висуваючи пропозицію або план дій, менше говоріть про проблему і більше про те, що, на вашу думку, потрібно зробити.

9. Не захоплюйтеся відвернутими бесідами у присутності чоловіків. Вони зазвичай не люблять бесід про особисте в робочий час.

10. Виявляйте цікавість, коли чоловіки розмовляють про спорт.

11. Робіть чоловікові комплімент, якщо він опікується своїм зовнішнім виглядом.

12. Виявляйте цікавість до нової машини чоловіка і взагалі до чоловічих розмов про автомобілі. У жодному випадку не відзивайтеся зневажливо про його хобі.

13. Одягайтеся так, щоб бути задоволеною собою і показати, що ви піклуєтеся про свій зовнішній вигляд.

14. Не зловживайте макіяжем.

15. Демонструйте віру в те, що чоловік здатний сам досягти успіху.

16. Виказуйте вдячність за те, що чоловік зробив для вас. Не перебільшуйте його заслуги, але і не залишайте їх без уваги.

17. Якщо чоловік пропонує вам допомогу, прийміть її з вдячністю.

18. Прагніть підтримати репутацію чоловіка на людях. Якщо ви хочете вказати йому на помилку або запропонувати якісь зміни, робіть це наодинці.

19. Якщо чоловік поспішає, не відволікайте його особистими проблемами.

20. Якщо вам потрібно перебити чоловіка на зборах, робіть це тактично. Не говоріть: «Дозвольте мені сказати?» Набагато правильніше залишатися в руслі доповіді і сказати що-небудь доброзичливіше, наприклад: «Це вірно, але я думаю, що ...»

21. Обговорюючи робочі проблеми, витримуйте спокійний і довірчий тон. Надмірна емоційність відштовхує чоловіків.

22. Зосереджуйтеся на поточному завданні і стримуйте свою потребу поділитися особистими вболюваннями.

23. Ставлячи питання, стежте за тим, щоб вони не виглядали риторичними і не були обумовлені негативними емоціями.

24. Умійте відмовляти делікатно. Чоловіки не люблять, коли відмова набуває форми нарікань на надмірну завантаженість і тому подібне.

25. Скаржачись на начальника або співробітника, дотримуйтеся фактів і уникайте суб'єктивних оцінок на кшталт: «Це несправедливо» або «Він не виконує своїх обов'язків». Замість цього скажіть: «Він запізнився на три години, і мені довелося працювати за двох». Чим спокійніше і рівноважніше ви будете, тим вище оцінять ваші доводи.

26. Якщо від вас вимагають дуже багато чого, попросіть про допомогу, але не скаржтеся.

27. Якщо у чоловіка на стіні висять фотографії або дипломи, зацікавлено розпитайте про них і покажіть, що вони справили на вас враження.

28. Під час обговорення час від часу робіть підбадьорюючі коментарі, наприклад: «У цьому щось є» або «Чудова ідея».

29. Коли чоловік робить доповідь або висловлює свою думку з якогось питання, не погоджуйтеся з ним занадто завзято. Дайте йому відчути, що на вашу підтримку і згоду він заслужив.

30. Якщо чоловік здійснює помилку, не послідувавши вашій пораді, ви заробите очки, упоравшись із спокусою сказати: «Я ж говорила!»

31. Поклопочиться про те, щоб до чоловіка дійшли ваші похвали на його адресу або на адресу інших чоловіків.

32. Не посилайтеся на фахівців, указуючи чоловікові, що він повинен робити, – хіба що він сам про це попросить.

33. Хай ваші керівні вказівки не носять характеру особистого прохання. Говоріть: «Від нас вимагається …» або «Мені сказали, що нам потрібно ...», після чого ввічливо просіть чоловіка зробити те, що потрібно.

34. Уникайте поблажливо докоряти чоловіка. Замість «Ви мене не слухаєте» скажіть: «Дозвольте мені сформулювати це по-іншому».

35. Прийшовши на роботу, вітайтеся з чоловіком особисто, називаючи його по імені. Потім доброзичливо поставьте питання по роботі.

36. Похваліть чоловіка, звернувши увагу на виконану ним роботу, наприклад: «Я бачила вашу доповідь – написано дуже добре».

37. Скористайтеся випадком відзначити успіхи чоловіка у присутності інших.

38. Не звертайте уваги на вияв чоловіком слабкості. Зокрема, уникайте виявляти і підкреслювати його втому.

39. У напруженій обстановці прагніть діяти як завжди. Прояв неспокою або заклопотаності у зв'язку з діяльністю чоловіка може опинитися для нього образливим.

40. Знайте, за яку команду чоловік вболіває. Якщо вона виграє, привітайте його – він відчуватиме себе так, ніби це він виграв.

41. Зверніть увагу на покупку чоловіком нової машини. Чоловіки люблять хвалитися новими речами нітрохи не менше, ніж жінки – діліться секретами.

42. Без помилкової скромності визнавайте свої заслуги і не приписуйте їх вдалому збігу обставин або іншим людям.

43. Пам'ятайте дату народження чоловіка; відправте йому вітальну листівку, запросіть його на обід або влаштуйте в його честь вечірку в офісі.

44. Якщо вам здається, що чоловік якось у розпачі, не пропонуйте йому звернутися за вказівками. Він може образитися, сприйнявши це як свідчення вашого недовір'я.

45. Не питайте чоловіка, як він ставиться до того і того; краще запитайте, що він про це думає. Оцінивши його логіку, ви заробите очки.

46. Завжди користуйтеся випадком визнати правоту чоловіка.

47. У письмових повідомленнях використовуйте рубрикацію за пунктами і висловлювайтесь ясно.

48. Під час багатолюдної ділової зустрічі представтеся самі, щоб чоловікові-організаторові не доводилося пригадувати ваше ім'я.

49. Представляючи чоловіка, завжди згадуйте про його досягнення, кваліфікацію і ту роль, яку він відіграє у вашій компанії.

50. Навчиться розповідати про свою роботу так, щоб мати можливість коротко і ясно викласти її суть, одночасно повідомляючи про свою кваліфікацію.

51. Розмовляючи в перерві з чоловіком на відверті теми, переконайтеся, що він вислуховує вас не з ввічливості, а дійсно зацікавлений.

52. Якщо під час такої бесіди говорили в основному ви, у вас є можливість заробити бали, сказавши: «З вами було дуже приємно поговорити».

53. На зборах, перш ніж висловлювати власні міркування, згадайте про ідеї чоловіка і віддайте їм належне.

54. Якщо на робочому столі чоловіка є фотографії членів його сім'ї, розпитайте про них і розкажіть про свою сім'ю.

55. Якщо дискусія набуває занадто емоційного характеру, делікатно зупиніть її. Скажіть що-небудь на кшталт: «Давайте, я трішки над цим подумаю, а потім ми продовжимо розмову». Переборіть у собі спокусу сказати: «Ви поводитеся нечесно» або «Ви мене зовсім не слухаєте».

56. Розповідаючи історію з множиною персонажів, частіше згадуйте їх імена. Чоловіки часто забувають, хто є хто.

57. Якщо чоловік пропонує вам вирішення питання, яке збігається з вашим власним, постарайтеся, не втрачаючи гідності, дати йому зрозуміти, що ви прийшли до того ж висновку самостійно.

58. Ви заробите більше балів, якщо чоловікові не доведеться просити вас про щось більше одного разу.

59. Пам'ятайте про те, що більшість чоловіків не люблять, коли їм указують, що робити. Не відносьте до себе цю нелюбов. Якщо інструктувати чоловіка входить у ваші обов'язки, підготуйте його заздалегідь: «Не заперечуєте, якщо я зараз розповім вам про деякі нововведення?» або «Давайте виберемо час для зустрічі – мені потрібно повідомити вас про заплановані нововведення».

60. Віддайте належне запропонованому чоловіком способу розподілу обов'язків, і це вам тільки додасть.

61. Якщо чоловік якийсь час був відсутній, скажіть йому, що його не вистачало, – тим самим ви дасте йому зрозуміти, що вважаєте його за цінного працівника.

62. Відзначте закінчення тривалого або особливо важливого проекту. Як жінки, так і чоловіки цінують спеціальні заходи, де працівникові віддають належне. Вручайте нагороди, дипломи, подарунки.

63. Пропонуйте чоловікові сфотографувати його на фоні виконаної роботи.

64. Якщо чоловік звернувся до вас телефоном з питанням, на яке ви не можете відповісти, не віднімайте у нього час, намагаючись пригадати відповідь, а просто скажіть: «У мене зараз немає такої інформації. Я передзвоню вам».

65. Не признавайтеся відразу в тому, що не знаєте відповіді на питання або рішення задачі. Прагніть виглядати упевненою. Уникайте фрази: «Я не знаю». Замість цього скажіть що-небудь на кшталт: «Я якраз думаю над цим».