Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ped_prak_5_k_brosh_2011-61.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
1.39 Mб
Скачать

Х. Оцінювання педпрактики

Кожен вид педпрактики оцінюється диференційованою оцінкою. Під час оцінювання враховується:

- обсяг виконаної студентом роботи;

- якість її виконання;

- ставлення до педпрактики.

Протягом останнього тижня практики, але не пізніше як за 2 дні до її закінчення, в школах (МНВК, ПТНЗ) проводяться підсумкові педагогічні ради за участі дирекції школи (МНВК, ПТНЗ), вчителів, класних керівників, студентів-практикантів, методистів університету. На педрадах обговорюються підсумки практики кожного студента, затверджуються характеристики на студента-практиканта. Витяг з протоколу педради з рекомендованими оцінками за педпрактику, зауваженнями і пропозиціями передається до університету.

У кредитно-модульній системі організація навального процесу педагогічної практики оцінюється в шкалах: рейтинговій, РДГУ, ЕСТS та національній. Положення побальної оцінки всіх видів обов’язкової й додаткової навчальної роботи студента-практиканта наведено в додатоку № 33.

За два дні до завершення практики старости тимчасових груп студентів-практикантів подають груповим методистам (факультетському керівнику педпрактики) на перевірку звітну документацію та матеріали (виріб) на виставку. Письмовий звіт з педагогічної практики, який складено за відповідною схемою (див. додаток 28), за підписом студента-практиканта, затверджують (підписують) груповий і факультетський методисти. Письмовий звіт захищається студентом перед комісією у присутності групового методиста зі спеціальності, викладачів із методичних і спеціальних дисциплін, методистів з педагогіки і психології.

Протягом 3-х днів після завершення педпрактики комісія, до якої входять методисти всіх кафедр, заслуховує групових методистів зі спеціальності, закріплених за школами, щодо успіхів кожного студента, групи та стану звітної документації. За результатами цих звітів, аналізу виконання завдань та документації, а також із врахуванням думки педагогічної ради школи, комісія виставляє оцінку з педпрактики (повідомляється на підсумковій конференції), яка заноситься до таблиці оцінювання результатів педпрактики (див. додаток 34). Оцінюванню підлягають всі види робіт згідно завдань і всі ці оцінки виставляються у відповідні колонки вищеназваної таблиці (додаток 34) і на їх основі виставляється загальна оцінка за педпрактику за підписом методиста зі спеціальності.

Під час оцінювання педпрактики враховуються:

- якість проведення уроків (занять), підготовка до них;

- якість проведення позакласних занять, виховної роботи, виявлені при цьому творчий підхід і самостійність;

- вміння спостерігати та аналізувати уроки (заняття), виховні заходи, позакласні заняття;

- ставлення до справи, до професії;

- проведення наукового дослідження з теми курсової, дипломної (магістерської) роботи;

- готовність до самостійної педагогічної діяльності, якість виконання функцій вчителя;

- організованість і своєчасність подання звітних матеріалів на кафедру.

Оцінка з педпрактики. Виставляється в рейтингову та заліково-екзаменаційну відомості і в залікову книжку, або індивідуальний план студента за підписом керівника педпрактики.

Оцінка студента з практики враховується стипендіальною комісією при визначенні розміру стипендії разом з його оцінками за результатом підсумкового контролю.

Після завершення роботи комісії протягом 10 днів після завершення педпрактики проводиться підсумкова конференція.

Студенту, який не виконав програми практики без поважних причин, може бути надано право проходження практики повторно при виконані умов, визначених кафедрою. Повторне проходження практики здійснюється без відриву від навчальних занять в університеті.

Якщо програма педпрактики не виконана студентом з поважної причини або під час захисту письмового звіту отримана негативна оцінка, то студенту надається можливість пройти педпрактику повторно без відриву від навчальних занять в університеті або повторно прозвітуватися перед комісією.

Студент, який в останнє отримує негативну оцінку з практики в комісії, відраховується з університету.

Підсумки кожної практики обговорюються на засіданні кафедри, а загальні підсумки підводяться на радах факультетів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]