Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ped_prak_5_k_brosh_2011-61.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
1.39 Mб
Скачать

Щоденника студентом-практикантом

Щоденник є звітним документом. Протягом практики щоденник ведеться систематично. Він постійно повинен бути разом зі студентом-практикантом під час його роботи в школі (МНВК, ПТНЗ). Відсутність щоденника є порушенням трудової дисципліни під час педпрактики. Періодично якість щоденника і відповідність його змісту дійсно проведеній роботі перевіряється викладачем-методистом. Кожна сторінка щоденника ним підписується. На титульній сторінці вказується: назва ВНЗ, назва факультету, назва кафедри, П.І.Б. студента, курс, група, назва ЗОНЗ (МНВК, ПТНЗ), адреса ЗОНЗ (МНВК, ПТНЗ), П.І.Б. директора, П.І.Б. заступника директора з навчальної роботи, П.І.Б. заступника директора з виховної роботи, П.І.Б. викладача-методиста, П.І.Б. класного керівника, П.І.Б. вчителів-предметників, або викладачів, терміни проходження практики.

На початку щоденника необхідно записати індивідуальний план роботи (див. табл.. 2.1.), дані стосовно матеріально-технічного оснащення навчальної майстерні, кабінетів, показати схематично на плані розташування робочих місць учнів і вчителя, обладнання тощо. Далі рекомендується записати розклад уроків (занять). Це допоможе правильно розподілити свій час і організувати відвідування уроків досвідчених вчителів та своїх товаришів.

Таблиця 2.1.

Схема індивідуального плану роботи

з/п

Дата виконання

Зміст роботи

Відмітка про виконання

На окремій сторінці записується час проведення різних засідань і нарад, вечорів та інших виховних заходів, що проводяться в окремому класі (групі) у школі (МНВК, ПТНЗ), в яких студент планує взяти участь.

Завершується вступна частина щоденника списками учнів класів (груп), з якими планується проведення занять студентом-практикантом з короткою характеристикою на клас (групу) (дається вчителем під час першого заочного знайомства практиканта з класом (групою).

Таблиця 2.2.

Список учнів класу (групи)

з/п

Прізвище, ім’я

Стисла характеристика

1

Демчик Олег

Холерик стичного типу. Старанний, працелюбний, але неуважний. Любить бути серед лідерів. Цікавиться історією техніки.

Основна частина щоденника відводиться під запис результатів роботи, що виконується студентом протягом дня в школі (МНВК, ПТНЗ). Він записує свої спостереження на уроках (заняттях) та позаурочних (див. табл. 2.3.) заняттях, проводить їх аналіз, робить робочі записи також до нього заносяться всі плани-конспекти занять, які проводить студент-практикант.

На останніх сторінках щоденника відводиться місце для зауважень керівника практики, вчителя, заступників директора школи (МНВК, ПТНЗ), загальної характеристики роботи студента-практиканта викладачем-методистом і відгуку керівника практики.

Таблиця 2.3.

Схема ведення щоденника психолого-педагогічних спостережень

з\п

Дата, дні тижня

Зміст роботи

Психолого–педагогічні спостереження

Додаток № 3

Графік проведення занять студентом _____________________

групи ____ в ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІ №______ (МНВК, ПТНЗ)

Назва уроку, клас

Тема уроку (заняття)

Дата проведення

Час проведення

кабінету

Примітка

Трудове навчання

8 чи 9 класі (загально технічні дисципліни у ПТНЗ)

1

2

3

4

5

Професійне, або профільне навчання у 10 чи 11 класі (спеціальні дисципліни у ПТНЗ)

1

2

3

4

5

Креслення

1

2

3

Гуртки

1

2

3

Позакласні заходи

1

2

3

Виховні години

1

2

3

4

5

Друга спеціальність (інформатика, ОПД (ОЕ))

1

2

3

4

5

Підпис студента _____________________ Дата __________

Методист з трудового навчання ___________________________________

Подати методисту на 4-й день практики

Додаток № 4

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]