Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ped_prak_5_k_brosh_2011-61.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
1.39 Mб
Скачать

7.2. Студент має такі права:

1. Під час педагогічної практики студент-практикант є членом колективу школи (МНВК, ПТНЗ) і користується правами вчителя.

2. Під час практики студенти нарівні із вчителями користуються бібліотекою та посібниками кабінетів і лабораторій, виконуючи встановлені навчальним закладом правила (порядок одержання книг і посібників, терміни користування і повернення, дбайливе ставлення до книги тощо).

Студент, робота якого на педагогічній практиці визнана незадовільною, не допускається до складання державних іспитів. З дозволу ради факультету, йому призначають повторне проходження практики без відриву від навчальних занять.

На період практики одного із студентів призначають старостою групи, яка працює в школі (МНВК, ПТНЗ). До обов’язків старости входить облік відвідування студентами школи (МНВК, ПТНЗ), повідомлення про колективні консультації, семінари тощо.

Vіiі. Обов’язки групового керівника педпрактики

Знайомить керівництво школи (МНВК, ПТНЗ) з робочою програмою педпрактики. З допомогою керівництва школи (МНВК, ПТНЗ) уточнює розподіл студентів за класами, знайомить із вчителями, класними керівниками тих класів (груп), у яких будуть працювати студенти.

Допомагає студентам скласти індивідуальний план роботи на весь період практики і затверджує його, консультує з питань ведення щоденників педпрактики, перевіряє у студентів їх наявність та оформлення.

Контролює подачу на керуючі кафедри довідкових матеріалів для подальшої чіткої організації педпрактики ― розкладу уроків або занять (по класах чи групах), графіків проведення виховних заходів, графіків роботи гуртків, планів роботи з батьками, участь у методоб’єднаннях школи (МНВК, ПТНЗ), вивчення педагогічного досвіду вчителів тощо.

Сприяє створенню в школі (МНВК, ПТНЗ) куточка студента-практиканта (можна оформити відповідну папку): список студентів групи, прізвища вчителів, розклад уроків (занять) та дзвінків, графік чергування по школі (МНВК, ПТНЗ), графік роботи гуртків, графік консультацій з методистами, план проведення виховних та позакласних заходів, план роботи з батьками.

Надає методичну допомогу студентам, консультує їх під час підготовки до різних заходів, відвідує уроки (заняття) і позакласні заняття, аналізує і оцінює, контролює виконання індивідуальних планів.

Як член комісії бере участь у проведенні заліку з педпрактики, в настановчій та підсумковій конференціях, у нарадах, які проводить адміністрація школи (МНВК, ПТНЗ) з питань педпрактики.

Оформляє разом із старостою групи документацію з оплати праці працівникам школи (МНВК, ПТНЗ) за керівництво педпрактикою; журнал обліку роботи його групи на педагогічній практиці.

Разом із студентами має бути присутнім на педраді школи (МНВК, ПТНЗ) з підведення підсумків педпрактики та одержати витяг з протоколу засідання про проходження педпрактики студентами.

Іх. Обов’язки факультетського керівника педпрактики

Факультетський керівник практики визначається керуючими кафедрами, затверджується деканом факультету. Він звітує про хід і результати практики.

Контролює готовність баз практики до прийняття студентів.

Забезпечує планування педпрактики, організацію і облік результатів.

Розподіляє студентів за місцем педпрактики, оформляє документацію до оплати праці керівників та методистів практики.

Проводить навчально-методичні конференції, організовує виставки з педпрактики.

Бере участь у роботі кафедр з обговорення питань педпрактики.

Контролює роботу групових керівників педпрактики, відвідує заходи, які проводять студенти, застосовує заходи з усунення недоліків в організації педпрактики.

Готує і проводить настановчу і підсумкову конференції.

Формує склад комісії з оцінювання практики студентів, розробляє графік її роботи.

Назначає старост груп. Староста групи веде журнал педпрактики. Після закінчення її здає його факультетському керівникові.

Не пізніше як за 3 дні після підсумкової конференції передає за актом всі журнали педпрактики університетському керівникові педпрактикою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]