Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Місцеві фінанси.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
292.86 Кб
Скачать

90.Міжбюдж. Взаємовідн.-гол. Елемент с-ми міжуряд.Фін.Відносин..

Міжбюдж взаємовідносини – форма взаємозв і взаємозалежностей між окремими ланками с-ми місц бюд, а також між місц бюд та Держ.бюдж У.

Власні доходи – доходи, що належать місцевому органу влади, формуються на підвідомчій йому території на основі рішень цього органу.

Закріплені доходи – доходи, що повністю або певною частиною на довгостроковій основі закріплюються за тим чи іншим бюджетом.

Гол. інстр-м орг-ції міжбюдж. взаємовідн. в У. є регульовані доходи – це доходи, які на пайовій основі розподіляються між усіма ланками бюджетної с-ми У.

92. Міжбюдж взаєморохрах як елемент міжбюдж взаємовідносин

Міжбюджетні взаєморозрахунки як елемент між бюджетних взаємовідносин є інструментом перерозподілу фінансових ресурсів між рівнями бюджетної системи в процесі виконання Державного і місцевих бюджетів.

91. Бюджетні позики

У тих випадках, коли коштів обор касової готів-ки не досить для покриття розривів, бюджет може одержати позичку від вищестоящого бюджету.

Бюдж позички може надати тільки вищестоящий бюджет нижчест, безпосередньо пов'язаному з ним. Бюдж позички короткострокові — надаються терміном максимально на рік і мають бути погашені до 31 грудня, тобто до кінця бюджетного року. Бюдж позички надають тільки в розмірах, які не перевищують фактичну потребу, тобто на суму утвореного касового розриву.

Право вирішувати питання про надання позички мають органи держ управління, які в свою чергу можуть передати його відповідним фін органам.

Надання позичок здійсн на підставі відповідних рішень. Вищестоящий фін орган здійс контроль за вчасним погашенням заборгованості по позичці. Прострочену заборгованість списують з рахунка нижчест бюджету у встановленому порядку черговості здійснення (проведення) видатків

93.Міжбюдж. Відносини в заруб, країнах.

Осн.моделі бюджетів в заруб.країнах:

Перша—грунтується на повному розмежуванні окремих податків між різними адмінрівнями влади.

Друга- ґрунтується на зафіксованому в зак-ві пайовому розподілі основних податків між різними адмін. рівнями влади

Третя -застосування різними рівнями влади спільної бази оподаткування. При цьому кожен рівень влади встановлює власну ставку на основі однієї бази оподаткування.

Осн. інструменти міжбюдж.взаємовідносин: 1)Розподіл окремих видів податків між рівнями влади;

2)пайова участь різних рівнів влади в розподілі доходів від окремих видів податків

3)використання різними рівнями влади спільної бази оподаткування й участь у розподілі окремих податків на основі влас ставок оподаткування;

4)система заг і спец трансфертів.

95 Осн. інструменти міжбюд.взаємовідносин: 1)Розподіл окремих видів податків між рівнями влади;

2)пайова участь різних рівнів влади в розподілі доходів від окремих видів податків

3)використання різними рівнями влади спільної бази оподаткування й участь у розподілі окремих податків на основі влас ставок оподаткування;

4)система заг і спец трансфертів.