Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Місцеві фінанси.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
292.86 Кб
Скачать

6О.Джерела формування місцевими радами єдиного бюджетного фонду.

Джерела формування:

-додаткові доходи та заощаджені кошти, одерж за рах.організованих заходів із розв'язання екон.та соц.проблем;

-доходи від місц позик та гр-речових лотерей,;

-добровільні внески і пожертвування громадян,;

-доходи від розпродажу майна ліквідованих підп-в місц гос-ва, що належ до комун власності;

-орендна плата за землю;

-штрафи за забруднення навкол.середовища й ін поруш природоохор зак-ва, санітар норм і правил;

-штрафи за амін.правопорушення;

-доходи від реалізації безгосподарного і конфіскованого майна;

-доходи від продажу населенню квартир та будинків; -інші доходи.

Кошти цих фондів витрачаються на розсуд відповідної місц ради і перебувають на спец. рахунках, що відкриваються в установах банків. і вилученню не підлягають

61. Цільові фонди

Місцеві ради отримали право в межах єдиного позабюджетного фонду створювати цільові фонди. Кожна рада затверджує статут (положення) фонду, яким визначаються сфера його діяльності, мета і завдання, структура та методи формування коштів.

Складовою позабюджетних фондів є цільові фонди. Ради можуть створювати в межах законодавства У.цільові фонди для розв'язання будь-яких соц та екон проблем на підвідомчій території. На місцевому рівні створ-ся також відділення загальнодержавних цільових фондів.

62.Валютні фонди. Джерела, за рахунок яких місц.Ради формують свої валют.Фонди.

В Україні право на валютні фонди місцевих рад було запроваджено у 1990 році.

Джерела формування:

-доходи від зовн-економічної д-ті місц ради;

-добровільні внески й пожертвування юр.осіб і громадян; -надходження від реалізації товарів, робіт (послуг) іноземним юр.особам і громадянам.

Валютні фонди зберігаються на спец.рах-х в установах банків і витрачаються за рішенням відповідної місцевої ради. Ці кошти не підлягають вилученню.

Уряд АРК, місцеві держ.адміністрації, виконавчі комітети місцевих рад формують відповідно республіканський і місцеві валютні фонди через купівлю іноз. Валюти на міжбанківському валютному ринку У.за рах.коштів відповідних бюджетів у межах, затверджених Верховною Радою АР Крим і місцевими радами.

63. Резервні фонди.

Формування резервних фондів місцю рад передбачено в 1990р. Законом „Про бюдж с-му УРСР".стаття 13 пердбачала утворення місц радами резервних фондів за рах. Власйих доходів і частини перевищення доходів над видатками бюджетів нижчого рівня. Ці кошти могли передаватись раді вищого рівня для фін збалансув бюджетів нижчого рівня шляхом дотацій і субвенцій.

Резервні фонди утворюються в розмірі 1 % видатків кожного з відповідних бюджетів. Вони викор-ся для фін-ня невідкладних заходів, не передбач відповідними місцевими бюджетами. Ці фонди утворюються за рішенням відповідних рад.

Уряд ЛР Крим, виконавчі органи відповідних місцевих рад зобов'язані подавати щоквартальні письмові звіти про видатки з резервних фондів з обірунтуваням їхньої необхідності , економічності й ефективності. Верховна Рада АРК та відповідні місцеві ради розглядають і приймають рішення щодо схвалення чи несхвалення цих видатків. Вони також можуть приймати рішення про відновлення резервних фондів.