Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
економіка і ОВ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
667.65 Кб
Скачать

Тема 1.1. Загальна характеристика

  1. Поняття підприємства і його ознаки.

  2. Види підприємств за класифікаційними ознаками.

  3. Правові основи функціонування підприємства.

І. Поняття підприємства і його ознаки

Економіка є терміном грецького походження, що буквально означає мистецтво ведення господарства.

Предметом економіки є вивчення законів про виробничі відносини між людьми в процесі праці, при виробництві товарів і наданні послуг, а також відносини в сфері обігу та споживання.

В умовах ринкової економіки підприємство – це товаровиробник, основна виробнича ланка економіки. Згідно з діючим в Українській державі законодавством, підприємство – це самостійний господарюючий суб’єкт, який має права юридичної особи та здійснює виробничу, науково-дослідну та комерційну діяльність з метою одержання прибутку (доходу).

Економічна суть підприємства – полягає в тому, що воно має на меті одержання прибутку; його діяльність спрямована на отримання прибутку після реалізації товару, виконання робіт або надання послуг; об’єктивними умовами його існування є безперебійний, постійний, повторювальний процес виробництва, тобто відтворення; як фактори виробництва воно має робочу силу і виробничі фонди.

Місією сучасного підприємства можна вважати виробництво продукції для задоволення потреб ринку і одержання завдяки цьому максимально можливого прибутку.

У практиці господарювання кожне підприємство, що являє собою складну виробничо-економічну систему, здійснює багато конкурентних видів діяльності, котрі можна об’єднати в окремі головні напрямки.

Напрямки діяльності:

  1. вивчення ринку товарів (або ситуаційний аналіз) – визначальний напрямок діяльності - це комплексне дослідження ринку, рівня конкурентоспроможності цін на продукцію, вивчення інших вимог покупців товару, методів формування попиту і каналів товарообігу, зовнішнього і внутрішнього середовища.

  2. інноваційна діяльність – як результат вивчення ринку. Охоплює науково-технічні розробки, технологічну підготовку виробництва, впровадження технічних, організаційних та інших нововведень, формування інвестиційної політики на найближчі роки, визначення обсягу необхідних інвестицій.

  3. виробнича діяльність підприємства – найбільш складний напрям за обсягом і вирішенням організаційно-технічних завдань. Це обгрунтування обсягу виготовлення продукції певної номенклатури і асортименту відповідно до потреб ринку формування маркетингових програм для окремих ринків і колишнього виду продукції, збалансування виробничої потужності і програми випуску продукції на поточний і кожний наступний рік прогнозного періоду: забехпечен6ня виробництва необхідними матеріально-технічними ресурсами.

  4. комерційна діяльність. Ефективність цього напрямку діяльності підприємства характеризує фінансова результативність виробництва, іншими словами, величина одержуваного прибутку. Включає рекламу і безпосередньо організацію збуту своєї продукції, певне стимулювання покупців.

  5. Ще одним важливим напрямком діяльності підприємства, який завершує послідовний цикл відтворювального процесу, слід вважати післяпродажний сервіс багатьох видів товарів – машин і устаткування; автомобілів; комп’ютерної, медичної, складної побутової техніки; інших виробів виробничо-технічного і споживчого призначення (гарантійне технічне обслуговування куплених на ринку товарів протягом певного терміну, забезпечення необхідними запчастинами і проведення ремонтів впродовж нормативного строку служби).

  6. економічна діяльність – стратегічне і поточне планування, облік і звітність, ціноутворення, система оплати праці, ресурсне забезпечення виробництва, зовнішньоекономічна і фінансова діяльність.

  7. соціальна діяльність – впливає на ефективність усіх інших загальних напрямків діяльності. Результативність інноваційної , виробничої, комерційної та економічної діяльності підприємства безпосередньо залежить від рівня професійної підготовки і компетентності усіх категорій працівників, постійно підтримуваних на належному рівні умов праці і життя трудового колективу.