Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МПК 13 стр 241вопр. (+путь).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
1.57 Mб
Скачать

122. Основні кроки діяльності служби pr на підпр-ві у випадку кризової ситуації.

Теорія керування кризами передбачає опрацювання таких пяти етапів: 1)визначення проблеми, яка може постати пред п-вом 2)класифікація проблем за їх значущістю для п-ва та його іміджу

3)розроблення різних стратегічних варіантів припинення кризи 4)реалізація програми дій щодо повідомлення п-вом цих стратегічних варіантів громадскості 5)утілення в життя реальної програми усунення кризи.

Отже, кризою керують як процесом, що дає можливість бачити цей процес у перспективі та опрацювати можливі варіанти виходу з нього.

Коли криза вже сталась, треба зробити такі кроки:

  • оприлюднити заяву, яка правдиво висвітлює події, у засобах масової і внутрішньої інформації,

  • регулярно надавати інфо про те, як розвивається ситуація, -використовувати ефективні засоби комунікації (електронна пошта, факс, брифінг, радіо) для поширення інф-ції як назовні, так і всередині підприємства, -надання достатньої к-ті каналів звязку для запитів іззовні.

123. Відмінності сучасної політичної реклами

Політична реклама різниться від комерційної тільки одним – товаром, що рекламується, є людина або політична партія. При цьому, як і у звичайній рекламі, тут на перший план виходять не заг. характеристики обєкта, а його переваги для конкретних виборців (які ідеї лідера поліпшать життя громадян). Проблема влади аналогічна прблемі продажу товарів. Аналогічною є методологія створення іміджу політика (з 50-х років американці «продають» своїх президентів).

Сучасна політична реклама має такі відмітні особливості:

  • Товаром, що рекламується, є людина або певна соціал. філософія, а не продукт, послуга чи підпр-во;

  • Тривалість політ рекламної кампанії, як правило, обмежується точно визначеним часом;

  • У політ рекламі найгострішимии проблемами є морально-етичні, бо успіх чи неуспіх політ рекламної кампанії завжди має далекосяжні наслідки для великих груп людей, а іноді й для всієї країни;

  • Створення іміджу політику або політ партії є не замінником політики, а тільки додатком до неї;

  • Створення іміджу політику або політ партії треба починати задовго до початку виборчої кампанії.

Зростання ролі політ реклами потребувало розробки спеціальних передвиборчих технологій проведення рекламних кампаній. Їх використання не гарантує перемоги, але ігнорування їх призводить до поразки.

Іміджмейкери самі виступають творцями необхідних політику подій та рекламують заздалегідь передбачені позитивні результати цих подій. Такі події треба попередньо відрепетувати. Аналізуючи хід цих репетицій, іміджмейкери створюють умови, що в них політик може бути най> вигідно представлений електорату.

Сучасне ТБ дає можливість лідеру спілкуватися з електоратом віч-на-віч.

124. Завдання, що стоять перед політ.Рекламою.

Перед спеціалістами в галузі політичної реклами стоять такі завдання:

• з'ясувати, чого саме бажає громадськість від лідера та його партії;

• забезпечити бажані позитивні особистісні характеристики лі­дера з допомогою відбору та посилення тих, які він уже має;

• навчити лідера мистецтву спілкування з аудиторією, із засо­бами інформації, тобто навчити його азів акторського мистецтва: добрий політик сьогодні той, хто вміє «подати себе» з екрана те­левізора, знає, як примусити людей усміхнутись чи зажуритись;

• наблизити лідера до мас, показавши, як багато важить для нього сім'я, як він займ. спортом, як ставиться до своєї кіш­ки чи свого собаки, яке в нього хобі .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]