Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МПК 13 стр 241вопр. (+путь).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
1.57 Mб
Скачать

97. Особливості проведення прес-конференцій та прийомів.

Щоб прес-конференція була ефективною, провадити її потрібно тільки тоді, є потреба продемонструвати якісь зразки чи ін. предмети або коли йдеться про складну проблему, котра потребує коментарів і роз’яснень. Прес-конференція дає чудову нагоду для неофіційної передачі якоїсь інфо-ії, яку офіційно поширювати небажано. У жодному разі не можна скликати прес-конференцію тільки для розповсюдження якогось документа.

Якщо потрібно термінову сповістити представників преси про прес-конференцію, можна зателеф-ти редакторам відділів новин персонально або звернутися до інфо-них агенцій з проханням розіслати повідомлення каналам телетайпного зв’язку або електрон. поштою.

Запрошення на прес-конференцію, як правило, надсилаються за тиждень. У запрошенні необхідно чітко вказати тему та прізвища основних доповідачів. Бажано також повідомити деякі деталі, які б могли переконати редактора газети, журналу чи тижневика про необхідність висвітлення цієї події. Необхідно точно вказати місце, дату і час проведення прес-конференції. Як правило, найліпший час для прес-конференції – це 11 – 11.30 годин ранку або 14 – 15 годин дня. Якщо йтиметься про якусь технічну новину, то ліпше вибрати ранкові години, щоб дати час щоденним виданням підготувати розгорнуте повідомлення. Важливо вибрати й підходящий день. Необхідно потурбуватися про те, щоб прес-конференція не збігалася з якоюсь ін., > привабливою для журналістів подією. Дуже несприятливим днем для центральних газет є п’ятниця.

Для прес-конференції треба передбачити один-два столи для реєстрації та видачі мат-ів прес-конференції. Якщо очікується прибуття великої к-ті журналістів, необхідно призначити кількох представників прес-центру для зустрічі запрошених.

Рекомендується посадити тих, хто виступатиме, на якомусь підвищенні. Перед ними мають стояти таблички з їхніми прізвищами, написаними достатньо великими літерами, щоб їх можна було прочитати із задніх рядів. Усім працівникам відділу зв’язку з громадськістю, які беруть участь у прес-конференції, треба мати значки зі своїми прізвищами і посадами.

Коли прес-конференцію призначено на 11-ту годину, то її треба починати не пізніше 11.05, максимум 11.10. Виступи мають бути короткими. Після закінчення заведено влаштовувати для журналістів легкий фуршет.

На прес-конференції мають бути в достатній кількості друковані тексти всіх виступів. Після закінчення ці тексти необхідно надіслати газетам та журналам, що не були репрезентовані на прес-конференції.

Фін-во потужні п-тва можуть використ-ати так звані телеконференції.

98. Особливості застосування виставок у галузі зв’язків з громадськістю.

Д-сть щодо розвитку ПР почин-ся в період орган-ації виставки, досягає макс-му в період її роботи (обслуг-ня відвідувачів, організація прийомів та ін. спец-их заходів) і заверш-ся в післявиставковий період. Останнім виставковим кому-ним заходом є відправлення особливо важливим відвідувачам листів з подякою за участь і побажанням майбутніх дружніх ділових стосунків.

Сучасна концепція участі п-ств у виставках та ярмарках не бере безпосередній продаж товарів за головний критерій ефективності. Значно важливішими показниками є ефектна презентація тов-ів та поліпшення марк-вої пол-ки ком-цій, які не підлягають кількісній оцінці, але можуть докорінно змінити позицію п-тва на ринку. Це стосується також вивч-ня змін у бажаннях та смаках спож-чів, пошуків нових цільових аудиторій, створ.фірмового іміджу тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]