Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конституція Швеції.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
181.08 Кб
Скачать

Перехідні постанови до Закону 1974:153

 

1. Даним Актом про Риксдаг відміняється колишній Акт про Риксдаг. Проте колишній Акт про Риксдаг повинен з вказаними нижче виключеннями застосовуватися замість нового Акту про Риксдаг до виділення року, в якому Риксдаг остаточно набуде нової Форми правління, а в тих випадках, які вказані нижче, також і після цього.

":"

6. Правомочність звинувачувати в злочині посадових осіб, вказане в § 8 глав 9 даного Акту про Риксдаг, повинно визначатися по колишньому закону, якщо під час скоєння злочину відносно звинувачення діяли умови, яких немає в даному Акті про Риксдаг.

7. Якщо в законі або іншому акті наводяться положення, які стосуються сесії Риксдагу або інших питань періоду засідань Риксдагу, то ці положення застосовуються замість положень про сесію.

8. У всіх випадках повинна застосовуватися частина друга Перехідних постанов до Декларації (1971:2) про остаточні зміни Форми правління і Акту про Риксдаг.

 

Перехідні постанови до Закону 1994:1472

 

1. Цей Закон набирає чинності 1 січня 1995 року.

2. Скасований § 16 глав 4, проте, діє надалі з питання про ті повноваження, які раніше відносилися до компетенції фінансової комісії згідно колишньому § 11 глав 9 Форм правління.

 

Перехідні постанови до Закону 1998:733

 

Цей закон набирає чинності з 1 жовтня 1998 року і застосовується також відносно членів і заступників членів шведської делегації Європейської Поради, які вибрані на сесії 1994:95.

 

Перехідні постанови до Закону 1998:1403

 

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 1999 року.

2. Риксдаг обирає не пізнішим за грудень місяця 1998 років на період з 1 січня 1999 року до наступного терміну повноважень Риксдагу одинадцять уповноважених Ріксбанка. Тим самим припиняються колишні обов'язки уповноважених, яких Риксдаг вибрав на даний термін повноважень.

 

 

*(1) Після того, як при проведенні підсумків виборів в Риксдаг встановлено, хто в списку партії отримує депутатський мандат, застосовується правило, що таке ж число кандидатів в депутати, наступних за списком тієї ж партії, згідно існуючому правилу стають заступниками конкретних депутатів.

*(2) Первинними комунами, як правило, є міста і села; ландстинг-комуни, за деякими виключеннями, складають територію ленов (округів). У первинних комунах як органи самоврядності виступають збори міських і комунальних уповноважених, в ландстингкоммунах - ландстинги. - Прим. перев.

*(3) Спеціальний суд, що розглядає деякі адміністративні спори. - Прим. перев.

*(4) У даному Акті мається на увазі Форма правління 1809 р. На підставі її § 85 Акт про престолонаслідування як основний закон був ухвалений спільно Королем і Риксдагом. - Прим. перев.

*(5) Комітет утворюється ландстингом - окружним органом самоврядності. - Прим. перев.