Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конституція Швеції.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
181.08 Кб
Скачать

§ 6. Видана ліцензія може бути скасована, якщо:

1) власник видання подав заяву про припинення випуску періодичного видання;

2) право власності на видання перейшло до особи, яка не відповідає вимогам, що пред'являються;

3) немає редактора або редактор не відповідає вимогам, що пред'являються, а відповідний редактор ще не призначений;

4) з того дня, коли була видана ліцензія, прошло шість місяців, а видання ще не випускалося;

5) вказане в ліцензії видання протягом двох останніх календарних років не випущене принаймні чотирма номерами або випусками;

6) протягом шести місяців після того, як вийшов перший випуск, з'ясувалося, що згідно положенням останньої частини § 5 ліцензія не повинна була видаватися або

7) назва періодичного видання типографски виконана до такої міри схоже з назвою іншого періодичного видання, що їх легко сплутати, а ця обставина не була відразу ж усунена.

Вирішення про відміну ліцензії повідомляється органом, який мається на увазі в § 4. По питаннях, вказаних в пунктах 2-7 частин першої, власникові і редакторові після відміни ліцензії має бути надана можливість дати пояснення (у ред. Закону 1976:955).

§ 7. Якщо на підставі обставин, які маються на увазі в пунктах 2, 3, 5 або 7 частин першої § 6, ліцензія скасована або визнана припиненою, то протягом двох років з того часу, як прийнято рішення про відміну, без згоди власника періодичного видання не може бути видана ліцензія на інше періодичне видання, назва якого до такої міри схоже з вказаним періодичним виданням, що їх легко сплутати (у ред. Закону 1998:1438).

§ 8. Якщо редактор втрачає кваліфікацію або з іншої причини не виконує свого доручення, власник зобов'язаний негайно поклопотатися про призначення нового редактора і заявити про це в той орган, який мається на увазі в § 4. Відносно такої заяви відповідно застосовується розпорядження § 4, і до заяви повинно, якщо це можливо, додаватися доказ того, що колишній редактор інформований про заяву.

Якщо місце або план видання змінені, власник повинен негайно ж звернутися до органу влади, який мається на увазі в § 4 (у ред. Закону 1988:1448).

§ 9. Редактор періодичного видання може мати одного або декількох заступників. Заступники призначаються редактором. Про призначеного заступника має бути направлена заява в той орган, який мається на увазі в § 4. До заяви повинні додаватися докази того, що заступник відповідає наказаним для редактора вимогам, а також повідомлення, з одного боку, заступника про прийняття доручення, а з іншої - власника про затвердження заступника.

У останньому на заступника поширюються положення частини другої і третьої § 2. Якщо редактор перестав виконувати доручення, припиняється доручення і його заступника (у ред. Закону 1988:1448).

§ 10. Редактор, після того, як подана заява про заступника, може уповноважити його або одного із заступників, якщо їх декілька, здійснювати його права згодне § 3.

Якщо передбачається, що редактор по хворобі або по якій-небудь іншій причині тимчасового характеру в перебіг щонайменше всього місяця не зможе здійснювати свої повноваження як редактора, він повинен негайно передати їх своєму заступникові. В разі відсутності заступника або закінчення терміну повноваження особи або осіб, призначених заступниками, редактор зобов'язаний негайно поклопотатися про призначення заступника і направити про це заяву в порядку, наказаному в § 9.