Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Блок НМЗ.doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
1.28 Mб
Скачать

2.4. Завдання та методичні поради з модуля науково-дослідної роботи з теми (20 балів):

♦ Реферування наукових статей за проблематикою теми 1 (вибір теми дослідження – за третьою з кінця цифрою номера залікової книжки або за вказівкою викладача/комп’ютера) ( одна з 10 тем реферування наукових статей з теми згідно програми дисципліни і варіанту завдання).

Методичні поради щодо реферування наукових статей:

- прийняти участь в науковій роботі у складі наукового гуртка, проблемної науково-дослідної групи за відповідною проблематикою;

- проаналізувати матеріали наукових статей для реферування згідно варіанту;

- реферативну інформацію як результати відповідного аналізу за матеріалами заданих наукових статей викласти в структурованому вигляді;

- зробити висновки за отриманими результатами.

Діагностування якості реферування заданих наукових статей проводиться на практичному занятті за результатами перевірки реферативних матеріалів обсягом до 10 сторінок тексту як одного із завдань домашньої контрольної роботи (10 балів).

♦ Підготовка наукової роботи (доповіді, тез доповіді на конференцію, наукової статі, роботи на конкурс) з теми (вибір теми – за четвертою з кінця цифрою номера залікової книжки або за вказівкою викладача/комп’ютера) (одна з 10 тем доповідей/статей…з теми згідно програми дисципліни і варіанту завдання).

Методичні поради щодо підготовки наукової роботи.

За матеріалами переліку основної та додаткової рекомендованої літератури, періодичних і наукових видань, Інтернет, інших наукових та інформаційних джерел:

- провести інформаційний пошук з проблематики наукової роботи згідно варіанту;

- проаналізувати отриману інформацію, поставити проблему дослідження, визначити її актуальність, новизну та практичну значимість, охарактеризувати сучасний стан її вивчення;

- запропонувати підходи та обґрунтувати шляхи вирішення відповідної наукової проблеми;

- зробити висновки та окреслити перспективи подальшого вивчення та вирішення проблеми дослідження.

Діагностування якості підготовки наукової роботи проводиться на практичному занятті за результатами її перевірки обсягом до 10 сторінок тексту як одного із завдань домашньої контрольної роботи (10 балів).

♦♦ Виконання елементів індивідуального науково-дослідного завдання (навчального проекту) (при наявності) (вибір теми – за сумою чотирьох останніх цифр номера залікової книжки, при цьому 37 темі відповідає сума цифр, що дорівнює 0, або за вказівкою викладача/комп’ютера)(одна з 37 тем ІНДЗ/НП з курсу згідно програми дисципліни і варіанту завдання).

♦♦ Методичні поради щодо виконання елементів індивідуального навчально-дослідного завдання (навчального проекту) ІНДЗ (НП).

- ІНДЗ (НП) виконується за наступною структурою:

вступ – тема, мета та завдання роботи та основні її положення;

теоретичне обґрунтування – виклад базових теоретичних положень, законів, принципів, алгоритмів тощо, на основі яких виконується завдання;

методи – вказуються і коротко характеризуються;

основні результати роботи – подаються результати, схеми, малюнки, модулі, описи, систематизована реферативна інформація та її аналіз;

висновки;

список використаної літератури.

- З кожної теми навчального курсу виконуються певні елементи ІНДЗ (НП), визначені викладачем пропорційно кількості тем курсу.

- Конкретизується методика виконання завдання/проекту з урахуванням специфіки навчального курсу та його вивчення і теми ІНДЗ (НП).

♦♦ Діагностування якості виконання елементів ІНДЗ (НП) проводиться на практичному занятті за результатами перевірки елементів завдання/проекту обсягом до 10 сторінок тексту як альтернативи 2 завдань домашньої контрольної роботи (20 балів).