Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мои семинары Цивільне право (ЗАГАЛЬНА ЧАСТЫНА).doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
3.17 Mб
Скачать

Тема 13. Командитне товариство.

Основні положення про командитне товариство. Засновницький договір командитного товариства. Учасники командитного товариства. Управління командитним товариством. Права та обов’язки вкладника командитного товариства. Відповідальність вкладника командитного товариства. Ліквідація командитного товариства.

Тема 14. Товариство з обмеженою відповідальністю і товариство з додатковою відповідальністю.

Поняття товариства з обмеженою відповідальністю. Учасники товариства з обмеженою відповідальністю. Установчі документи товариства з обмеженою відповідальністю. Статутний капітал товариства з обмеженою відповідальністю. Управління товариством з обмеженою відповідальністю. Контроль за діяльністю виконавчого органу товариства з обмеженою відповідальністю. Перехід частки учасника у майні товариства з обмеженою відповідальністю. Вихід учасника із товариства з обмеженою відповідальністю. Ліквідація товариства з обмеженою відповідальністю. Поняття товариства з додатковою відповідальністю.

Тема 15. Акціонерне товариство.

Поняття акціонерного товариства. Створення акціонерного товариства. Статут акціонерного товариства. Статутний капітал акціонерного товариства. Збільшення статутного капіталу акціонерного товариства. Зменшення статутного капіталу акціонерного товариства. Обмеження щодо випуску цінних паперів та щодо виплати дивідендів а. Загальні збори акціонерів. Наглядова рада акціонерного товариства. Виконавчий орган акціонерного товариства. Аудиторська перевірка в акціонерному товаристві.

Тема 16. Виробничий кооператив.

Поняття виробничого кооперативу. Установчі документи виробничого кооперативу. Майно виробничого кооперативу. Управління виробничим кооперативом. Припинення членства у виробничому кооперативі і перехід паю.

Тема 17. Участь держави, Автономної Республіки Крим, територіальних громад у цивільних відносинах.

Правові форми участі держави у цивільних відносинах. Правові форми участі Автономної Республіки Крим у цивільних відносинах. Правові форми участі територіальних громад у цивільних відносинах. Органи та представники, через яких діє держава у цивільних відносинах. Органи, через які діє Автономна республіка Крим у цивільних відносинах. Органи, через які діє скарбниця Автономної Республіки Крим. Органи, через які діють територіальні громади у цивільних відносинах. Представники держави, Автономної республіки Крим у цивільних відносинах. Відповідальність за зобов’язаннями держави. Відповідальність за зобов’язаннями територіальних громад. Відповідальність за зобов’язаннями держави, Автономної республіки Крим, територіальних громад та створених ними юридичних осіб.

Тема 18. Загальні положення про об’єкти цивільних прав.

Поняття та види об’єктів цивільних прав. Оборотоздатність об’єктів цивільних прав. Речі. Майно. Поняття речі. Нерухомі та рухомі речі. Державна реєстрація прав на нерухомість. Речі подільні та неподільні. Речі, визначені індивідуальними або родовими ознаками. Речі споживні та неспоживчі. Головна річ і приналежність. Складові частини речі. Складні речі. Продукція, плоди та доходи. Майно. Підприємство як єдиний майновий комплекс. Гроші (грошові кошти). Валютні цінності. Нематеріальні блага. Результати інтелектуальної, творчої діяльності. Службова та комерційна таємниця. Особисті немайнові блага фізичної особи.