Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мои семинары Цивільне право (ЗАГАЛЬНА ЧАСТЫНА).doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
3.17 Mб
Скачать

Підрозділ іv. Договори, які опосередковують надання майна в тимчасове користування.

Тема 49. Найм (оренда).

Загальні положення про найм. Поняття договору найму. Плата за користування річчю. Строк договору найму. Надання речі у користування. Якість речі, яка передається у користування. Гарантія якості речі, яка передається наймачеві у володіння. Права третіх осіб на річ, яка передана у володіння наймачеві. Правові наслідки ненадання наймачеві речі у користування. Правові наслідки продовження користування річчю після закінчення строку договору. Правонаступництво при зміні власника речі, яка передана у користування. Страхування речі, яка передана у користування. Ризик випадкового знищення або пошкодження речі. Здійснення наймачем права користування річчю. Піднайм. Право власності на плоди, доходи, продукцію, яка виготовлена наймачем. Ремонт речі, яка передана наймачеві у володіння. Переважне право наймача на укладення нового договору найму. Правові наслідки поліпшення наймачем речі, яка передана йому в користування. Правові наслідки погіршення стану речі, яка передана у користування. Відповідальність за шкоду, яка завдана у зв’язку з використанням речі. Припинення договору найму. Право наймодавця відмовитися від договору найму. Розірвання договору найму на вимогу наймодавця. Розірвання договору найму на вимогу наймача. Обов’язки наймача у разі припинення договору найму. Позовна давність щодо вимог, які випливають із договору найму.

Договір прокату. Предмет прокату. Плата за користування річчю. Право наймача на відмову від договору. Інші особливості договору прокату.

Тема 50. Найм (оренда) земельних ділянок.

Предмет найму. Форма договору найму земельних ділянок. Державна реєстрація договору найму земельних ділянок. Плата за користування земельною ділянкою. Інші умови договору найму земельної ділянки. Піднайм (суборенда) земельних ділянок. Обов’язки наймача земельної ділянки. Розірвання договору найму земельної ділянки на вимогу наймача. Розірвання договору найму земельної ділянки на вимогу наймодавця. Правові наслідки смерті наймача земельної ділянки.

Тема 51. Найм (оренда) будівель та інших капітальних споруд.

Форма договору найму будівель та інших капітальних cпopyд. Державна реєстрація договору найму будівель та інших капітальних споруд. Надання наймачеві права користування земельною ділянкою. Передання будівель та інших капітальних споруд у найм. Плата за користування.

Тема 52. Найм (оренда) транспортних засобів.

Предмет найму. Форма договору найму транспортних засобів. Комерційна діяльність наймача транспортного засобу. Витрати, пов’язані з використанням транспортного засобу. Страхування транспортного засобу. Правові наслідки пошкодження транспортного засобу. Правові наслідки заподіяння шкоди іншій особі у зв’язку з використанням транспортного засобу. Особливості найму транспортного засобу з екіпажем, що його обслуговує.

Тема 53. Найм житла.

Договір найму житла. Сторони у договорі найму житла. Об’єкт договору найму житла. Форми договору найму житла. Чинність договору найму житла при переході права власності на житло до іншої особи. Обов’язки наймодавця житла. Обов’язки наймача житла. Наймач та особи, що постійно проживають разом з ним. Право наймача та осіб, які постійно проживають разом з ним, на вселення інших осіб у житло, що займається. Тимчасові мешканці. Ремонт житла, що здане у найм. Плата за житло. Строк у договорі найму житла. Переважне право наймача на укладення договору на новий строк. Піднайм житла. Заміна наймача у договорі найму житла. Розірвання договору найму житла. Наслідки розірвання договору найму житла.