Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мои семинары Цивільне право (ЗАГАЛЬНА ЧАСТЫНА).doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
3.17 Mб
Скачать

Тема 76. Комерційна концесія (франчайзинг).

Договір комерційної концесії (франчайзингу). Форма і реєстрація договору комерційної концесії (франчайзингу). Субконцесыя (субфранчайзинг). Винагорода за договором комерційної концесії (франчайзингу). Обов’язки правоволодільця. Обов’язки користувача. Обмеження прав сторін за договором комерційної концесії (франчайзингу). Відповідальність правоволодільця за вимогами, що заявляються до користувачів. Право користувача укласти договір комерційної концесії на новий строк. Зміна договору комерційної концесії (франчайзингу). Припинення договору комерційної концесії (франчайзингу). Збереження договором комерційної концесії (франчайзингу) чинності при зміні сторін. Наслідки зміни фірмового найменування або комерційного позначення правоволодільця. Наслідки припинення виключного права, користування яким надано за договором комерційної концесії (франчайзингу).

Підрозділ iх. Спільна діяльність.

Тема 77. Спільна діяльність у формі простого товариства.

Договір про спільну діяльність. Форма та умови договору про спільну діяльність.

Просте товариство. Договір простого товариства. Вклади учасників. Спільне майно учасників. Ведення спільних справ учасників. Право учасника на інформацію. Спільні витрати та збитки учасників. Відповідальність учасників за спільними зобов’язаннями. Розподіл прибутку. Виділ частки учасника на вимогу його кредитора. Припинення договору простого товариства. Відмова учасника від подальшої участі в договорі простого товариства та розірвання договору. Відповідальність учасника, щодо якого договір простого товариства розірвано.

Підрозділ X. Недоговірні зобов’язання.

Тема 78. Поняття та види позадоговірних зобов’язань.

Поняття та характеристика окремих видів зобов’язань. Публічне обіцяння нагороди. Загальні положення про пyблiчнe обіцяння нaгopoди. Поняття та зміст зобов’язання із публічного обіцяння нагороди без оголошення конкурсу. Публічне обіцяння нагороди через конкурс. Публічне обіцяння нагороди через конкурс. Скасування або зміна умов конкурсу. Рішення про виплату нагороди (премії). Використання премійованих витворів творчості, що представлені на конкурс. Повернення здобувачам результатів. які представлені на конкурс. Ведення чужих справ без доручення. Ведення чужих справ без доручення. Відшкодування витрат, зазнаних при веденні чужих справ без доручення. Надання звіту про ведення чужих справ без доручення. Запобігання загрозі шкоди чужому майну, рятування здоров’я та життя іншій особі. Зобов’язання, що виникають із запобігання загрозі шкоди чужому майну. Зобов’язання, що виникають внаслідок рятування здоров’я та життя іншої людини. Створення небезпеки (загрози) життю і здоров’ю фізичних осіб, а також їхньому майну і майну юридичних осіб. Загальні положення про зобов’язання, що виникають внаслідок створення небезпеки (загрози) життю і здоров’ю фізичних осіб, а також їхньому майну і майну юридичних осіб. Наслідки не усунення небезпеки (загрози) життю і здоров’ю фізичних осіб, їхньому майну і майну юридичних осіб. Відшкодування шкоди, завданої внаслідок не усунення небезпеки (загрози) життю і здоров’ю фізичних осіб, їхньому майну і майну юридичних осіб. Безпідставне збагачення. Загальні положення про зобов’язання із безпідставного збагачення. Співвідношення вимог щодо повернення безпідставно набутого майна з іншими вимогами захисту цивільних прав. Повернення безпідставно набутого майна в натурі. Відшкодування вартості безпідставно набутого майна. Відшкодування доходів від безпідставно набутого майна і витрат на його утримання. Майно, що не підлягає поверненню.