Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
"Банківські операції" А.В. Череп,О.Ф.Андросова.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
4.66 Mб
Скачать

Література:

  1. Внукова Н.Н. Основи факторингу. — К/. Знання, 1998. — 173 с

  2. Внукова Н.Н.,ОльховиковО.В. Мир лизинга. —X.: Основа. 1994. —220с.

  1. Порядок ведення аналітичного обліку установами банків України, зат­верджений постановою Правління НБУ від 31.12,97 № 466.

  2. Правила організації фінансової та статистичної звітності банків Ук­раїни, затверджені постановок) Правління НБУ від 12.12.1997 №436. зі зміна­ми та доповненнями.

  3. УайтингД.П. Осваиваем банковское дело. — М.: Банки и биржи, ЮНИ-ТИ, 1996.-240 с.

  1. Шевченко Р.1. Банківські операції. - К.: КНЕУ. 2000. — 160 с

377

Додаток а

Коди валют

Цифровий код валюти

Літерний код валюти

Назва валюти

36

AUD

австралійські долари

826

GBP

англійські фунти стерлінги

31

AZM

азербайджанські манатіи

974

BYR

білоруські рублі

208

DKK

датські крони

840

USD

долар США

233

ЕЕК

естонські крони

352

ISK

ісландські крони

124

CAD

канадські долари

398

KZT

казахстанська теньга

428

LVL

латвійські лати

440

LTL

литовські літи

498

MDL

молдовські леї

578

NOK

норвезькі крони

985

PLN

польські злоти

643

RUB

російські рублі

702

SGD

сінгапурські долари

703

SKK

словацькі крони

792

TRL

турецькі ліри

795

ТММ

туркменські манати

348

HUF

угорські форинти

860

UZS

узбецькі суми

980

UAH

українська гривня

203

CZK

чеські крони

752

SEK

шведські крони

756

CHF

швейцарські франки

156

CNY

юані женьміньбі (Китай)

392

JPY

японські єни

978

EUR

ЄВРО

960

XDR

ста

959

XAU

Золото

961

XAG

Срібло

962

ХРТ

Платина

964

XPD

Паладій

Череп А.В., Андросова О.Ф. Банківські операції

71В:

Комісії

Всі банківські витрати та комісії банку „Внешторгбанк", Москва за рахунок бенефішара, інші комісії сплачуються за рахунок бенефішара

48:

Термін надання документів

Документи повинні бути надані протягом 21 дня. але в межах строку дії даного акредитиву.

49:

Інструкції з підтвердження

Непідтверджений

1. Рекомендуємо Вам перевірити, чи відповідають умови акредити­ ва умовам контракту:

  • аплікант-покупцеві в контракті;

  • бенефіиіар - продавцеві в контракті;

  • умови платежу;

  • опис товару і базис постачання;

  • дата відвантаження і термін дії акредитива;

  • перелік документів і термін їхнього надання;

  • умови оплати комісії.

2. У випадку якщо перераховані в п.2 умови не виконані, рекомен­ дуємо Вам зв'язатися зі своїм партнером щодо внесення в акредитив змін, про що інформуйте нас негайно.

Звертаємо Вашу увагу на наступні умови акредитива:

1. Даний акредитив підпорядковується «Уніфікованим правилам та звичаям для документарних акредитивів» редакції 1993 року, публікації

МТП500(УПДА)

  1. Звертаємо Вашу увагу на той факт, що згідно умов акредитиву, мо­вами документів, які надаються, є англійська, російська та українська. Радимо Вам з'ясувати можливість випуску всіх необхідних документів цими мовами та в разі неможливості зв'язатися з вашим партнером для внесення відповідних змін до умов акредитиву.

  2. За умовами акредитиву документи можуть бути представлені у ви­конуючий банк протягом строку його дії. Рекомендуємо завчасно надати документи до АП П Б "Аваль" враховуючи час необхідний для відправки документів до виконуючого банку кур'єрською поштою (приблизно 10 днів). Документи, що надійдуть до виконуючого банку після закінчення терміну дії акредитиву, будуть вважатися документами з розбіжностями.

  3. Звертаємо Вашу увагу на той факт, що за умовами акредитиву всі комісії окрім комісій банку Внешторгбанк ", Москва сплачуються за Ваш рахунок.

  4. В умовах акредитиву не вказано через яку кількість днів після от­римання документів, що повністю відповідають умовам акредитиву, ви­конуючим банком буде зарахована виручка заданим акредитивом.

  5. Просимо повідомити про прийняття чи неприйняття умов акредитива

380

Додатки

Інформація для клієнта:

1 .Документарний акредитив — одна з форм оплати, що становить со­бою зобов'язання банку, який відкрив акредитив (банк-емітент), діючи на прохання і відповідно до інструкцій клієнта (приказодавця акредити­ва), здійснити платіж третій особі (сторона, на чию користь був відкритий акредитив — бенефіціар) або акцептувати й оплатити перевідні векселі (трати), що виставлені бенефіціаром, або надати повноваження іншому банкові здійснити платіж за акредитивом, або дати повноваження іншому банкові негоціювати проти документів (виплатити вартістьтрат(и) і/або документа(ів)).

  1. Безвідкличний акредитив не може бути відкликаний (анульований) без згоди бенефіціара.

  2. Підтверджений акредитив —акредитив, за яким крімбанку-емітен-та додає своє зобов'язання здійснити платіж за акредитивом третій банк або авізуючий банк.

  3. Виконуючий банк — банк, у який бенефіціару необхідно надати для перевірки документи протягом терміну, що встановлений в акредитиві. Варто звернути увагу нате, що згідно «Уніфікованих правил та звичаїв длядокументарнихакредитивів» редакції 1993 року, публікації МТП 500 (УПДА) виконуючий банк має максимум 7 робочих днів на перевірку документів і повідомлення апліканта через його банк про згоду/незгоду здійснити автоматичну оплату суми документівза акредитивом. У випад­ку якщо АППБ "Аваль" не є виконуючим банком, рекомендуємо Вам надати в/з документи заздалегідь у зв'язку з тим, що пересилка доку-ментіву Виконуючийбанкзаймає деякий час.

  1. Назви апліканта, бенефіціара, опис товару й умови постачання в інвойсі повинні точно відповідати умовам акредитива. Документи повинні відповідати умовам акредитива, атакож не суперечити один одному.

  2. Згідно УПДА, СТ.20, а також існуючій практиці роботи, необхідно надавати як оригінали документи, позначені словом "ORIGINAL".

  3. Надання документів у терміни, що не відповідають умовам акреди­тива, буде розцінюватися як розбіжність з умовами акредитива. У зв'язку з цим, якщо у Вас виникнуть побоювання відносно Вашої здатності здійснити відвантаження і надати документи у встановлений термін, ре­комендуємо Вам заздалегідь повідомити про це свого партнера та попро­сити внести відповідні зміни до тексту акредитива. При цьому Вам слід домовитись, хто буде сплачувати комісії банків за внесення та обробку даних змін.

381

Череп А.В.. Андросова О.Ф. Банківські операції

8. У випадку здійснення відвантаження пізніше останньої припусти­мої дати відвантаження, банк буде розцінювати це як розбіжність з умо­вами акредитива і запросить згоду/незгоду апліканта на оплату документів з розбіжностями, що затри має для Вас одержання виручки.

Відповідно до Тарифів АП П Б «Аваль» за акредитивами, гарантіями, інкасо та послугами з міжнародного форфейтингу (Рішення Тарифного Комітету № ТК-14/1 від 08.06.2005 р.) комісії АПП Б «Аваль» станов­лять:

- авізування акредитива

(0,15% мін. USD 75.00, макс. USD 1 000.00) - 75.00 USD

ВСЬОГО 75.00 USD Просимо перерахувати суму комісій АПП Б "Аваль" (75.00 USD) за курсом Н БУ на дату оплати протягом 5 банківських днів з дати даного повідомлення із зазначенням в деталях платежу " Комісія за авізування акредитива LC034ZAPX06V, без ПД В" на рахунок Запорізької ОД АП П Б "Аваль" № , МФО , код ЄДРПОУ .

З повагою,

382

Додатки