Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ИДиТР / ИДиТР Книги (семестр 1) / Ярема Технічне редагування 2003.doc
Скачиваний:
467
Добавлен:
29.03.2016
Размер:
20.08 Mб
Скачать

Книжкові новинки для видавців, книготорговців, поліграфістів і пакувальників

Видавництво «Університет "Україна"» готує до випуску в 2003 р. нові видання, які можуть зацікавити багатьох працівників видавничої, поліграфічної та етикетно-пакувальної галузей.

С.Я. Ярема, Ю.М. Коровайченко, О.М. Овчар, Б.Г.Мамут, C.M. Ярема

Норми української наукової технічної мови і тлумачний словник з видавничої, поліграфічної та пакувальної справи

К.: Ун-т «Україна»: ХК «Бліц-Інформ», 2003, формат 60 х 84/16, палітурка тверда з припресовуванням плівки, 312 с, ціна 25 грн.

Науково-практичне видання. Коротко подано історію українського термінотворення у наукових і технічних виданнях, міркування щодо його сучасного становлення та розвитку, зокрема у видавничій, поліграфічній і пакувальній справі. Велику увагу приділено українським граматичним формам, висловам та словосполученням і їх відмінностям від російських.

Тлумачний словник містить близько 2 500 термінів, є довідковим посібником з термінології у видавничій, поліграфічній та пакувальній справі. Видання розраховане на широкі кола науково-технічної громадськості, викладачів і студентів та всіх, хто цікавиться чистою українською мовою, її впровадженням у повсюдний ужиток.

CM. Ярема

Видавничо-поліграфічні технології та обладнання (загальний курс)

К.: Ун-т «Україна», 2003, формат 60 х 84/16, м'яка палітурка з лакуванням, 367 с, ціна 25 грн.

Навчальний посібник. Висвітлено технології та обладнання додрукарських, друкарських, палітурно-брошурувальних таоздоблювальних процесів поліграфічного виробництва, а також організацію пакування, відправлення і розповсюдження друкованої продукції. Особливу увагу приділено сучасним комп'ютерним видавничим системам та основним тенденціям розвитку нових варіантів технологій і машин цифрового друку.

Посібник розрахований на студентів вищої школи, які навчаються за спеціальностями «Видавнича справа та редагування» і «Розробка виготовлення та оформлення пакувань». Може бути корисним фахівцям видавництв, друкарень, користувачам комп'ютерних видавничих систем.

CM. Ярема, ОМ. Овчар, Б.Г.Мамут

Етикетка

К: Ун-т «Україна»: ХК «Бліц-Інформ», 2003, формат 60 х 84/8, палітурка тверда з припресовуванням плівки, 488 с. + 96 с. кольорової вклейки, ціна 52 грн.

Науково практичне видання. Висвітлено історію розвитку, способи виробництва, технологію й обладнання для виготовлення етикеткової продукції. Подано класифікацію, описано матеріали для виготовлення етикеток, розроблення дизайну етикеток, етикування та етикувальні верстати і машини-автомати. Розглянуто специфіку використання етикеткової продукції в деяких галузях народного господарства.

Видання розраховане на інженерно-технічних працівників поліграфічної промисловості й інших галузей народного господарства, які спеціалізуються на виготовленні та використанні етикетно-пакувальної продукції, а також тих, хто займається управлінням й економікою поліграфії та пакування.

Може бути використано як навчальний посібник студентами вищої школи, які навчаються за спеціальностями «Розробка, виготовлення та оформлення пакувань», «Технологія друкованих видань», «Машини і технології пакування», «Поліграфічні тмашини та автоматизовані комплекси», «Матеріали видавничо-поліграфічних виробництв».

П.Л. Пашуля, ОМ. Овчар, Б.Г. Мамут, CM. Ярема

Видавничі стандарти. Стандартизація у видавничо-поліграфічній та пакувальній справі

К: Ун-т «Україна», УАД, ХК «Бліц-Інформ», 2003, формат 60x84/16, м'яка палітурка з лакуванням, 488 с, ціна 25 грн.

Навчальний посібник. Висвітлено системи стандартів, що регламентують діяльність інформаційної, бібліотечної та видавничої діяльності. Детально описано вимоги нормативної документації до друкованої продукції на всіх стадіях редакційно-видавничого процесу. Значне місце відведено видавничим стандартам стосовно об'єктів, що мають відношення до підготовки авторських і видавничих оригіналів, зокрема термінологічним стандартам.

Посібник розрахований на студентів вищої школи, які навчаються за спеціальностями «Видавнича справа та редагування» і «Розробка виготовлення та оформлення пакувань». Може бути корисним фахівцям видавництв, друкарень й іншими працівниками видавничої, поліграфічної та пакувальної справи.

Бажаючих придбати зазначені видання за цінами виробника просимо звертатися за адресою: Україна, 04071, м. Київ, вул. Хорива, 1-Г, видавництво «Університет 'Україна"», тел. (044) 416-23-22,416-80-43; тел/факс416-81 -56

Навчальне видання Ярема Степан Михайлович

ТЕХНІЧНЕ РЕДАГУВАННЯ

Художнє оформлення Шепелявий В.М. Коректор В.ФХміль