Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Entsiklopedichny_dovidnik_maybutniogo_advokata.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
9.2 Mб
Скачать

X. Житлове законодавство

  1. Конституційне право на житло та допомога адвоката при вирішенні спорів. пов'язаних з питаннями житла.

  2. Жилі приміщення та житлові фонди. Органи управління житловим фондом. Форма участі громадян в управлінні житловим фондом.

  3. Реалізація права громадян України на житло. Порядок реалізації. Віковий ценз на придбання в особисту власність та отримання житла в наймання та орен­ду. Правова допомога адвоката по таких справах.

  1. Підстави для визнання громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Порядок обліку, надання жилих приміщень у домах державної, комуналь­ної і колективної власності. Правова допомога адвоката по захисту житлових прав громадян.

  2. Ордер на жиле приміщення і його правове значення. Підстави та порядок визнання ордера недійсним. Правові наслідки визнання ордера недійсним. Ведення таких справ адвокатом.

  3. Договір наймання та оренди жилого приміщення. Предмет договору, форма та порядок його укладення. Використовування жилих приміщень у будинках дер­жавної, комунальної та колективної власності. Провадження адвокатом справ цієї категорії.

  4. Норма жилої площі при наданні громадянину жилого приміщення. Праве на додаткову жилу площу окремих категорій громадян.

  5. Плата за використовування жилим приміщенням і комунальними послуга­ми. Житлові субсидії. Правова допомога адвоката по цих питаннях.

  6. Зміна договору наймання жилого приміщення в будинках державної, кому­нальної та колективної власності. Провадження таких справ адвокатом.

  1. Підстави розірвання договору наймання жилого приміщення. Правова до­помога адвоката при вирішенні такого роду спорів.

  2. Порядок і підстави виселення із жилих приміщень. Спори, що виникають по таких питаннях і надання адвокатом правової допомоги при розгляді таких справ у суді.

  3. Виселення з наданням іншого жилого приміщення, виселення без надання іншого жилого приміщення, виселення у випадку визнання ордера недійсним Правова допомога адвокатом по таких справах.

  4. Обмін жилих приміщень. Примусовий обмін жилих приміщень. Надання адвокатом допомоги по таких справах.

560

Додатки

14. Бронювання жилого приміщення. Підстави та порядок оформлення бронювання. Ведення таких справ адвокатом.

15. Визнання особи, яка втратила право на використання жилого приміщен­ ня. Провадження адвокатом справ цієї категорії.

16. Приватизація державного житлового фонду. Поняття приватизації. Об'єкти приватизації. Порядок надання квартир (будинків) у власність громадя­ нам. Надання правової допомоги адвокатом з цих питань.

  1. Використання службовими жилими приміщеннями. Поняття службового жилого приміщення. Порядок надання квартир в службових жилих приміщеннях та оплата за їх використання. Порядок зупинення використання службовим жи­лим приміщенням. Провадження таких справ адвокатом.

  2. Використання жилих приміщень у гуртожитках. Порядок надання в кори­стування приміщень у гуртожитках. Оплата за мешкання у гуртожитку. Надання адвокатом правової допомоги з цих питань.

  3. Правове положення житлово-будівельних кооперативів. Право громадян на вступ в ЖБК і отримання в ньому жилого приміщення. Права та обов'язки члена ЖБК та членів його сім'ї. Виселення із будинків ЖБК. Правова допомога, яку може надати адвокат по таких справах.

  4. Використання жилих приміщень в квартирах (будинках) приватного жит­лового фонду. Виселення членів сім'ї власника квартири (будинку). Правова до­помога адвоката по цій категорії справ.

  5. Про практику застосування судами законодавства, що регулює право при­ватної власності громадянина на жиле приміщення. Правова допомога адвоката по таких справах.

  6. Відповідальність за порушення житлового законодавства. Правова допо­мога адвоката по цих справах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]