Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Proekt_pechat_Trubaytsy.docx
Скачиваний:
235
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
3.23 Mб
Скачать
    1. Характеристика існуючого стану землекористування

На час складання проекту із землеустрою у власності (користуванні) СВК «Трубайцівський» знаходиться загальна площа земель – 1355,11 га, із них:

ріллі - 1189,97 га;

сіножатей – 165,14 га;

і т.д. у відповідності до довідки виданої відділом Держкомзему у Хорольському районі №402 від 20.02.2012 р

На земельних ділянках в останні роки була запроваджена 7-ми -пільна польова сівозміна і 4 ділянки поза сівозміною.

    1. Ідентифікація прав власності на землю

Об'єктом проектування є землі, які знаходяться у користуванні СВК «Трубайцівський», які розміщені на території Трубайцівської сільської ради Хорольського району Полтавської області.

Документами, що посвідчують правокористування на земельні ділянки, єугоди оренди земельнихділянок(реєстр угод додається в додатку).

1.3 . Природні умови

Важливою умовою проведення об'єктивної оцінки родючості ґрунтів є ретельний облік природних і економічних чинників. Вплив природних умов на врожайність сільськогосподарських культур можна визначити на порівняно невеликих територіях з приблизно однаковими кліматичними, ґрунтовими, економічними й організаційно-господарськими умовами. Порівняльна характеристика якості земель України досить складна, з чим пов'язані регіональні відмінності тепло- і вологозабезпеченості, типів рельєфу, ґрунтового покриву, ступеня освоєння земель і їх використання. У зв'язку з цим для обліку різних природних та економічних умов було проведено районування території з врахуванням закономірних змін природних умов, а також особливостей використання земель у народному господарстві.

Земельні ділянки, що знаходяться у користуванні СВК «Трубайцівський», розміщені в межах Трубайцівської сільської ради Хорольського району Полтавської області.

Відповідно до природно-сільськогосподарського районування Полтавської області територія Трубайцівської сільської ради входить до 06 Миргородського природно-сільськогосподарського району, що входить до Лісостепової Лівобережної провінції .

Територія даного природно-сільськогосподарського району характеризується помірно-континентальним кліматом зі спекотним літом і холодною зимою, здебільшого рівнинним рельєфом та характерним для Лісостепової зони України біокліматичним потенціалом земельного фонду.

      1. Географічне положення

СВК «Трубайцівський» розташоване у Південній частині Хорольського району. На території землекористування розташований населений пункт с. Трубайці, де знаходиться центральна садиба господарства і усі виробничі центри.

Район розташований у лісостеповій фізико-географічній зоні, в центрі Полтавської області, між промислово - і культурно розвиненими містами обласного підпорядкування – Кременчук, Миргород, Лубни. Майже посередині району проходить автомобільна траса республіканського значення Київ – Харків – Довжанський. Відстань шосейними дорогами від с. Трубайці до районного центру м. Хорол - 11 км, до м. Полтава – 106 км, до м. Кременчук – 90 км, до м. Лубни – 25 км, до м. Миргород – 40 км.

На даний час господарство спеціалізується на виробництві насіння люцерни та зернових, кормових культур та соняшника.

1.3.2 Клімат

За кліматичним районуванням, що було проведене за такими показниками як: кількість опадів, температура повітря і ґрунту, відносна вологість (%) і дефіцит вологості повітря (мб) та інше, територія 06 зони Миргородського природно-сільськогосподарського району, де розташовані ділянки, що знаходяться у користуванні СВК «Трубайцівський», характеризується помірно континентальним кліматом з прохолодною зимою і теплим (інколи спекотним) літом.

Стисла характеристика кліматичних умов району розміщення ділянок приводиться за даними Хорольської метеостанції.

Для сільськогосподарського виробництва, зокрема для рільництва, важливе значення має не тільки річна кількість опадів, а й режим і характер їх випадання, тривалість вологих і посушливих періодів, інтенсивність дощів, тому що все це впливає на продуктивність земель і руйнування ґрунтового покриву ерозійними процесами та стан посівів. Ці характеристики разом із якістю земель безпосередньо і опосередковано впливають на рівень урожаю сільськогосподарських культур.

Сума річних опадів за середніми багаторічними даними Хорольської метеостанції становить у межах 569 мм. Режим річних і місячних опадів в цьому регіоні не відзначається стійкістю: роки бувають дощові, середньозволожені і посушливі, хоч на території Полтавської області це типовий для сільськогосподарського виробництва регіон з деяким зміщенням в бік аридизації.

Основна кількість опадів випадає в теплий період року у липні у вигляді дощів і злив. При дуже інтенсивних зливах з градобоєм, є загроза змиву ґрунту і пошкодження сільськогосподарських рослин.

Зима в регіоні переважно малосніжна, в більшості років з нестійким сніговим покривом. Гідротермічний коефіцієнт дорівнює 1,0-1,3.

Таблиця 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]