Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Proekt_pechat_Trubaytsy.docx
Скачиваний:
235
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
3.23 Mб
Скачать

Комплексне хелатне добриво Квантум – Зернові

Висококонцентроване комплексне хелатне добриво для листового підживлення зернових культур (пшениця, ячмінь, жито та ін.), а також для обробки насіння. Містить переважну кількість міді та цинку.

Склад: N-0%, P2O5-6%, K2O-9%, SО3-3%, B-0.5%, Zn-1.6%, Cu-1.6%, Mn-0.7%, Mo-0.015%, Ni-0.01%, Co-0.003%, гумінові речовини, амінокислоти.

pH 7,5÷8,5; p=1,15÷1,25 кг/л

Результати застосування добрив:

  • Збільшення енергії проростання та польової схожості обробленого насіння;

  • Підсилення стійкості до хвороб;

  • Збільшення кількості зерен у колосі;

  • Підвищення посухо- та морозостійкості;

  • Приріст урожайності на рівні 10-20%;

  • Збільшення маси 1000 зерен на 3-5%;

  • Поліпшення якісних показників зерна;

Технологія застосування та дози:

Передпосівна обробка насіння

Норма витрати – 3-3,5 л на 1 тону насіння.

Відомо, до фази трьох листків, зернові культури живляться лише за рахунок поживних речовин в насінні та його оболонці. Тому, на даному етапі, особливо важлива обробка насіння сумішшю мікроелементів «Квантум-Зернові», оскільки рослина ще нездатна поглинати поживні речовини кореневою системою, навіть при їх достатній кількості у ґрунті. Насіння обробляють стандартним способом, наприклад, за допомогою машин ПС-10. Спочатку готують розчин протруйника, при цьому початкову кількість води зменшують на відповідну дозу мікродобрива, а потім додають у цей розчин мікродобриво «Квантум», доводячи таким чином кінцевий об'єм до номінального. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів - тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Можливе незначне помутніння. Оброблене насіння просушити або висівати безпосередньо після обробки.

Листове (позакореневе) підживлення:

  • 1,5 л/га «Квантум-Зернові» в фазі кінця кущення Фаза кінця кущення найбільш оптимальна для виконання першого підживлення мікроелементами, оскільки це період формування зачаткового колосу (здвиг терміну підживлення в ту чи іншу сторону у цей період різко зменшує її ефективність).

  • 1,5-2 л/га «Квантум-Зернові» + 0,5 л/га «Квантум-Бор Актив» в фазі кінця трубкування (до фази прапорцевого листка) Кінець трубкування це кращий час для виконання другої обробки, оскільки саме в цей період закладається кількість зерен у колосі, яка суттєво залежить від наявності мікроелементів (особливо бору, міді та цинку) у поживному середовищі рослин у цей час.

  • 1,5-2 л/га «Квантум-Зернові» в фазі колосіння-молочної стиглості. В цю фазу виконується так зване «якісне» підживлення, яке в цей час є максимально ефективним. Це підживлення обов'язково робити у суміші з карбамідом (вміст біурету не більш е 0,8%).

Витрата робочого розчину – 200-300 л/га. Обробки виконуються стандартними обприскувачами. При застосуванні сучасних обприскувачів з дрібнодисперсним розпиленням можливо знизити норму витрати робочого розчину до 50-100 л/га. Усі три обробки рекомендовано проводити сумісно з карбамідом (5-15 кг/га). Вміст біурету на повинен перевищ увати 0,8%, інакше є ризик пошкодити листя рослин. Можливо також виконувати авіаційну обробку.

Норма витрати при авіаобробці – 1,5 л/га на одну обробку. Витрата робочого розчину залежить від типу обладнання (перш за все – від типу форсунок) і може складати від 5 до 50 л/га. Можливо виконувати сумісне внесення «Квантуму» разом із засобами захисту рослин. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів - тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Можливе незначне помутніння.

Рис.9 Олійні

Позакореневе підживлення

Підвищення врожайності на 2-5 ц/га

Та олійності на 2-4%

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]