Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Proekt_pechat_Trubaytsy.docx
Скачиваний:
235
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
3.23 Mб
Скачать

Комплексне хелатне добриво Квантум – Кукурудза (Quantum)

Висококонцентроване комплексне хелатне добриво для листового підживлення кукурудзи, а також для обробки насіння. Містить переважну кількість цинку.

Склад: N-0%, P2O5-7%, K2O-9%, SО3-2.5%, Zn-2.5%, Cu-1.2%, Mn-0.6%, B-0.5%, Mo-0.012%, Ni-0.01%, Co-0.003%, гумінові речовини, амінокислоти.

pH 7,5÷8,5; p=1,15÷1,25 кг/л

Результати застосування добрив:

  • Збільшення енергії проростання та польової схожості обробленого насіння;

  • Поліпшення озерненості початку;

  • Підвищення жаро- та посухостійкості;

  • Підсилення стійкості до грибкових та бактеріальних хвороб;

  • Приріст урожайності на рівні 10-20%;

  • Збільшення маси 1000 зерен на 3-5%;

Технологія застосування та дози:

Передпосівна обробка насіння

Норма витрати - 3,5 л на 1 тонну насіння.

Насіння обробляють стандартним способом, наприклад, за допомогою протруюючих машин чи в заводських умовах. Спочатку готують розчин протруйника, при цьому початкову кількість води зменшують на відповідну дозу мікродобрива, а потім додають у цей розчин мікродобриво «Квантум», доводячи таким чином кінцевий об'єм до номінального. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів - тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Можливе незначне помутніння. Оброблене насіння просушити або висівати безпосередньо після обробки.

Листове (позакореневе) підживлення

  • 1 Л/га «Квантум-Кукурудза» у фазі 2-4 справжніх листків.

    • У цю фазу формуються генеративні органи, що визначають майбутню урожайність.

  • 3 л/га «Квантум-Кукурудза» + 0,5 л/га «Квантум-Бор Актив» у фазі 6-8 листків.

    • Ця обробка має особливий вплив на озерненість початку.

Витрата робочого розчину - 200-300 л/га.

Обробки виконуються стандартними обприскувачами. При застосуванні сучасних обприскувачів з дрібнодисперсним розпиленням можливо знизити норму витрати робочого розчину до 50-100 л/га. Обробки рекомендовано проводити сумісно з карбамідом (5-15 кг/га). Особливу увагу при позакореневому живленні слід приділити вмісту біурету в карбаміді. Його вміст на повинен перевищувати 0,8%, і накше є ризик пошкодити листя рослин. Можливо також виконувати авіаційну обробку.

Норма витрати при авіаобробці - 1,5 л/га на одну обробку. Витрата робочого розчину залежить від типу обладнання (перш за все - від типу форсунок) і може складати від 5 до 50 л/га.

Можливо виконувати сумісне внесення «Квантуму» разом і з засобами захисту рослин. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів - тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Можливе незначне помутніння.

Використання добрив при вирощуванні багаторічних трав

(Джерело: Агрохімія. - 2-е изд., Перераб. і доп. під ред. Смирнов П.М., Муравін Е.А.)

У польових і прифермських (кормових) сівозмінах Нечорноземної зони, а також у зволожених районах Чорноземної зони поширені посіви конюшини червоної (одного або спільно з тимофіївкою), що дозволяє отримувати високопоживний білковий корм для тварин і сприяє підвищенню родючості грунту в результаті накопичення азоту в пожнивних і кореневих залишках конюшини. Багаторічні трави - хороший попередник для озимих хлібів, льону та інших культур.

На кислих грунтах при вирощуванні конюшини і конюшини з тимофіївкою необхідно вапнування. При внесенні вапна підвищується урожай трав і зростає частка конюшини в травостої.

На кислих грунтах конюшина пригнічується і випадає, в травостої починають переважати тимофіївка та різнотрав'я, при цьому урожай і якість кормів знижуються, падає накопичення азоту за рахунок азотфіксації.

Добриво багаторічних трав у сівозміні починається з добрива покривної культури. Внесення гною під покривну озиму культуру на дерново-підзолистих грунтах і на чорноземах забезпечує збільшення продуктивності всієї ланки сівозміни - підвищується урожай зерна, трав до оброблюваної по пласту культури. Під ярі покривні культури передбачається внесення до посіву підвищених норм фосфорно-калійних добрив. Закладені під оранку фосфорно-калійні добрива служать хорошим джерелом елементів живлення для конюшини після збирання покривної культури і в наступний період. Якщо під покривну культуру не було можливості застосовувати добрива, то їх можна вносити в підгодівлю після збирання покривної культури або рано навесні по травам першого року користування. Ефективність фосфору і калію при поверхневому внесенні до підживлення нижче, ніж при глибокій закладенні в грунт перед посівом покривної культури, особливо в умовах недостатньої вологозабезпеченості.

Урожай сіна і насіння конюшини можна значно підвищити внесенням борних і молібденових добрив. На малородючих дерново-підзолистих грунтах доцільна підживлення травостою з переважанням тимофіївки невеликими дозами азотних добрив в періоди швидкого відростання трав. Внесення азотних добрив у підвищених кількостях сприятливо позначається на рості і розвитку тимофіївки і різнотрав'я, однак при цьому в складі травостою зменшується частка конюшини, знижуються розміри накопичення ним азоту з атмосфери.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]