Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika1 (1).doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.33 Mб
Скачать

Програма виробничої практики "Практика в господарському суді"

Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами і формами організації праці в правоохоронних органах, формування у майбутніх спеціалістів АПК професійних умінь і навичок роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої правові знання та використовувати їх в практичній діяльності.

Практика передбачає безперервність та послідовність - її проведення, формування у студентів необхідного достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст".

Базою для проходження практики є господарський суд Херсонської області.

Практика проводиться для студентів 5 курсу. Строк проходження практики - два тижні. Студенти, що навчаються на контрактній основі можуть самостійно, з дозволу кафедри, підбирати місце практики.

Навчально-методичне керівництво і виконання програми практики забезпечує кафедра правознавства. Від бази практики є провідні спеціалісти судових органів.

Завданнями навчальної практики є:

- засвоєння порядку провадження у справах в господарських судах України;

- ознайомлення з порядком розгляду та порушенням справ;

- ознайомлення з оформленням процесуальної документації: позовної заяви, ухвали суду, рішення суду, вироку суду, протоколу судового засідання, скарги та інше.

- ознайомлення з практичним застосуванням чинного законодавства при розгляді конкретних справ, виявлення помилок та недоліків в застосуванні законодавства.

Під час практики студент зобов'язаний вести щоденник, де повинен висвітлювати зміст виконуваної роботи за кожен день практики. Щоденник є основним документом студента за час проходження практики. Керівник практикою від суду дає в щоденнику відповідну оцінку роботи студента-практиканта.

За результатами проходження практики оформляється звіт. Письмовий звіт з іншими документами (щоденник з усіма додатками) подається на рецензування керівнику практики від університету на протязі 2 тижнів після закінчення практики. Звіт має містити відомості про виконання студентом програми практики, висновки і пропозиції, список використаної літератури та інше.

Висновок: Студентів необхідно залучати до науково-дослідної роботи ще з перших курсів. Тому, що студентська науково-дослідна робота сприяє не лише вдосконаленню навчального процесу, а й розкриває студентам широке коло різноманітних наукових проблем, розширює світогляд, виховує у майбутнього фахівця уміння спостерігати, аналізувати, формувати практичні уміння, виховувати риси фахівця-дослідника.

Питання для самоконтролю

1. Які кафедри ХДАУ приймають участь у підготовці фахівців-менеджерів?

Кафедра менеджменту організацій, Кафедра економічної теорії та статистики, Кафедра агробізнесу та права, Кафедра вищої математики та економічної кібернетики.

2. Перерахуйте профілюючі дисципліни окремих кафедр.

Основні навчальні дисципліни кафедри Менеджменту

Державне та регіональне управління, теорія організації, менеджмент, операційний менеджмент, управління персоналом, адміністративний менеджмент, маркетинг, зовнішньоекономічна діяльність, логістика, самоменеджмент, управління інноваціями, стратегічне управління, контролінг, методика викладання у вищій школі, АРМ менеджера, управління консалтинговою діяльністю, основи управлінського консультування, корпоративне управління, менеджмент організацій, методологія та організація наукових досліджень, менеджмент інвестиційної діяльності, офісний менеджмент, управлінські рішення, публічне адміністрування, ділове адміністрування, управління якістю, Функціонування багатосторонньої порівняльної системи СОТ, управління маркетингом аграрних підприємств, електронна комерція агросфери, митне декларування, антикризове управління аграрним підприємством, управління некомерційними організаціями аграрної сфери, креативний менеджмент, піар-технології в аграрній сфері, менеджмент туризму в аграрній сфері, менеджмент малого бізнесу, педагогіка вищої школи,комунікативний менеджмент, психологія, маркетингова діяльність аграрного підприємства, менеджмент аграрного підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]