Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Олейна. / ДИПЛОМ_управление качеством.doc
Скачиваний:
123
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Витрати на забезпечення групи розробників карти поточної цінності зат «доез» відповідно до виконаних дій*

Виконавець

Комплекс дій

Розмір премії, грн.

1.

Відповідальний за карту цінності – заступник менеджеру виробничого департаменту

Проведення засідань, розподілення завдань між учасниками групи, призначення відповідальних, контроль дій та виконання етапів створення карти поточного потоку створення цінності членами групи.

3 000

2.

Аналітик економічного відділу

Виконання та контроль 2-го та 8-го етапів створення карти.

2 000

3.

Менеджер виробництва сирої олії;

Менеджер виробництва рафінованої олії;

Менеджер виробництва бутильованої олії

Виконання та контроль 4-го та 7-го етапів створення карти кожним менеджером у відповідності до етапу виробництва.

2 000×3=6 000

4.

Менеджер складського господарства

Виконання та контроль 5-го етапу створення карти.

1 500

5.

Менеджер відділу відвантажень та митного контролю

Виконання та контроль 6-го етапу створення карти.

1 500

ВСЬОГО:

14 000

* Складено автором самостійно

Як видно з таблиці 3.7 всього у групі, яка відповідає за створення карти поточного потоку створення цінності, задіяні сім членів, шість з яких менеджери. Це пов’язано з тим, що створення даної карти дуже відповідальна та складна робота, від якої залежіть подальша діяльність підприємства. Розмір премії встановлювався як одноразовий платіж, який розрахований враховуючи час дії групи, яка відповідальна за розробку VSM-карт та розрахунок та пропозиції подальших дій для вдосконалення роботи підприємства. Планується, що комплекс дій, потрібний на складання VSM-карти, займе 11 робочих днів (1-ий день на проходження курсу керівником групи, 2-ий день на надання знань іншим учасникам групи, 3-ій день на засідання для вирішення важливих питань, роздача завдань учасникам, та виконання спільно етапу 3 побудови карти, 5 днів на виконання карти поточної цінності, 3 дня на аналіз складеної карти та висунення висновків та пропозицій).

Дані по виплаті премії були взяті на основі досвіду інших підприємств, які впроваджували дану систему. Отже, керівнику підприємства надається сама велика за розмірами премія до його основної зарплатні, так як він являється відповідальним за виконання процесів при розробці карти та несе усі ризики, які можуть уникнути у процесі розробки, також, оскільки, керівник групи – менеджер вищої ланки, то і у порівнянні з розміром зарплатні інших членів групи він має переваги. Також керівник групи повинен доповідати за результати виконаної роботи директору заводу. Інші члени групи отримують премію виходячи з виконаної роботи: 1 500 грн. виплачується за виконання одного етапу, 2 000 грн. – за виконання двох етапів. Усі етапи розробки карти поточної цінності майже рівномірні.

Загальні витрати, які понесе підприємство на розробку карти поточної цінності ЗАТ «ДОЕЗ», представлені в табл. 3.8.

Таблиця 3.8.