Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_posibnik_Farmatsiya2.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
1.25 Mб
Скачать

Приклад розрахунку оцінок поточної успішності студентів та кількості балів за індивідуальну самостійну роботу студента

Кількість занять

Оцінка в балах

Бали, які відповідають оцінкам в залежності від різної кількості тем практичних (семінарських) занять у модулях

15

Максимальний бал за заняття

8

Мінімальний позитивний бал за заняття

4

Бали, які відповідають незадовільній оцінці

0-3

Кількість балів за індивідиві-дуальну самостійну роботу

8

Підсумковий модульний контроль

Підсумковий модульний контроль здійснюється після завершення вивчення всіх тем модуля на останньому семінарському занятті, згідно розкладу занять.

До підсумкового модульного контролю на основі „Відомості підсумкового модульного контролю” (додаток 1) допускаються студенти, які відвідали усі передбачені навчальною програмою з дисципліни аудиторні навчальні заняття та набрали при вивчені модуля не меншу за мінімальну кількість балів (60).

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент при складанні підсумкового модульного контролю, становить 80.

Підсумковий модульний контроль вважається зарахованим, якщо студент набрав не менше 50 балів.

Конвертація кількості балів з дисципліни в оцінки за шкалою ECTS та за чотирибальною (традиційною) шкалою

Студенти, які навчаються на одному курсі за однією спеціальністю на одному, або на різних факультетах, з урахуванням кількості балів, набраних з дисципліни, ранжуються куратором ECTS факультету, або кураторами ECTS факультетів за шкалою ЕСTS таким чином:

Оцінка ECTS

Статистичний показник

А

Найкращі 10 % студентів

В

Наступні 25% студентів

С

Наступні 30 % студентів

D

Наступні 25 % студентів

E

Останні 10 % студентів

Ранжування з присвоєнням оцінок "A", "B", "C", "D", "E" проводиться для студентів даного курсу, які навчаються за однією спеціальністю, і успішно завершили вивчення дисципліни.

Оцінки з дисципліни FX, F («2 (незадовільно)») виставляються студентам, яким не зараховано хоча б один модуль з дисципліни після завершення її вивчення.

Студенти, які одержали впродовж семестру більше двох незадовільних оцінок з дисциплін, підлягають відрахуванню з університету (наказ МОН України № 161 від 02.06.1993 року «Про затвердження Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах»).

Оцінка FX виставляється студентам, які набрали мінімальну кількість балів за поточну навчальну діяльність, але яким не зарахований підсумковий модульний контроль.

Оцінка F виставляється студентам, які відвідали всі аудиторні заняття з модуля, але не набрали мінімальної кількості балів за поточну навчальну діяльність і не допущені до складання підсумкового модульного контролю.

Оцінка ECTS конвертується у традиційну чотирибальну шкалу таким чином:

Оцінка ECTS

Оцінка за чотирибальною шкалою

А

5 (відмінно)

В, C

4 (добре)

D, E

3 (задовільно)

FX, F

2 (незадовільно)

На підставі проведеного ранжування куратором (кураторами) ECTS складається протокол ранжування, який підписується деканом чи деканами факультетів та куратором чи кураторами ECTS факультетів за даною спеціальністю.

На підставі Протоколу ранжування кафедра заповнює Заліково-екзаменаційну відомість з дисципліни (додаток 3), яку повертає в деканат у продовж тижня від дати отримання Протоколу ранжування. Результати ранжування студентів з дисципліни вносяться у «Журнали обліку відвідувань і успішності студентів»(ф. ЕН-1), «Журнал обліку успішності студентів з дисципліни»(ф. ЕН-2), Індивідуальні навчальні плани студетів та Навчальні картки студентів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]